#blackouttuesday

Rasismeaksjon ga munnhoggeri: - Ingen konkurranse

Flere opplever å bli hetset over tirsdagens aksjon på Instagram.

RASENDE PÅ INSTAGRAM: Isabel Raad la ut flere innlegg på Instagrams historiefunksjon tirsdag, hvor hun tok et oppgjør med influenseres påvirkningskraft. Foto: NTB Scanpix
RASENDE PÅ INSTAGRAM: Isabel Raad la ut flere innlegg på Instagrams historiefunksjon tirsdag, hvor hun tok et oppgjør med influenseres påvirkningskraft. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uken har vært preget av dødsfallet til George Floyd, og demonstrasjonene som har rast i USA, men også europeiske byer. Store deler av verden har latt seg ryste over politiets voldsbruk, som førte til at 46-åringen mistet livet.

Det har ført til en ny bølge av sinne mot politivold og rasisme, både i gatene, i de etablerte mediene og på sosiale medier.

Tirsdagen var preget av emneknaggen #blackouttuesday, hvor Instagrams til vanlige fargerike feed var erstattet med et svart teppe av bilder. Både nasjonale og internasjonale kjendiser var med på markeringen, for å vise solidaritet med kampen for folk av farge.

Markeringen hadde også som hensikt å drukne annet i svart, slik at urettferdigheten mange svarte opplever skulle stå i fokus.

Det har imidlertid slått tilbake ved flere tilfeller. Det har nemlig rast en debatt om verdien av å dele et svart bilde, og om hensikten bak. Flere har også gått hardt ut i kommentarfeltene til dem som har valgt å ikke dele bildet.

Kritiserte influencere

Influenser Isabel Raad (26) gikk knallhardt ut på Instagrams historiefunksjon tirsdag, hvor hun kritiserte andre med stor følgerskare for å ikke bruke stemmen sin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer