Drama i kulissene:

Raseriutbrudd ikke vist på TV

Det ble svært ampert da en deltaker måtte holdes tilbake av TV-produksjonen. - Noen ble litt skremt, forteller Lasse Fredheim. OBS: Spoiler!

TABBET SEG UT: Programleder Niklas Baarli skal ikke ha ment det vondt, men gjorde en tabbe som preget søndagens tvekamp. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2
TABBET SEG UT: Programleder Niklas Baarli skal ikke ha ment det vondt, men gjorde en tabbe som preget søndagens tvekamp. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den sjette «Farmen»-uken er over, og søndag måtte en ny deltaker forlate programmet - denne gang Lyngen-ordfører Dan Håvard Johnsen (54), som måtte reise hjem etter å ha tapt tvekampen i saging mot Harshar Aziz (34).

Det ble en kamp med mye drama, både foran og bak kamera.

SKUFFA: Det blir amper stemning på «Farmen» da Hashar finner ut at det har blitt begått et regelbrudd. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Anklaget for regelbrudd

På TV så man at Johnsen, som like før de begge innlosjerte seg i hver sin kjempehytte, hadde få problemer med å gi Aziz muligheten til å få besøk fra en av de resterende deltakerne - som bare én av dem kan få.

Aziz ble likevel rasende da han oppdaget stemmer fra Johnsens kjempehytte - der Henrik Eijsink (26) og Ivana Miric (34) på «ulovlig» vis hadde kommet på besøk.

DRAMATISK: Dan Håvard Johnsen er ute av «Farmen». Det skjedde ikke uten to ganger drama. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2
DRAMATISK: Dan Håvard Johnsen er ute av «Farmen». Det skjedde ikke uten to ganger drama. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2 Vis mer

Senere, på «tinget», anklaget Aziz trioen for å ha brutt regelverket - uten å bli hørt. Slike besøk anses nemlig ikke som straffbart av produksjonen, men heller noe deltakerne selv må slå ned på om ønskelig.

- Fakta var jo at disse uoffisielle besøkene skjedde hele tiden, så jeg synes det der var litt overdrevent, forteller deltaker Lasse Fredheim (26) til Se og Hør.

Dette var imidlertid ikke det eneste dramaet som oppsto underveis i forbindelse med søndagens tvekamp.

Noe av det ble aldri vist på TV.

- Klikket helt

I september kunne programleder Niklas Baarli avsløre overfor Se og Hør at han gjorde spesielt én stor tabbe under innspillingen.

SEX PÅ TV?: Lasse Fredheim og Andrea Rosli har nærmest blitt et par på «Farmen», nå svarer de på sex-ryktene. Video: Rød Løper / TV 2. Reporter: Bjørn Ekker. Vis mer

Den selvforskyldte tabben skal, etter hva Se og Hør får opplyst, ha skjedd rett før søndagens tvekamp. Det medførte litt av et kaos.

- Jeg ga en «fist bump» eller «high five» til en av kjempene i tvekampen, ikke til begge. Det gjorde at én av deltakerne trodde at jeg heiet på den andre, fortalte Baarli den gang, før han fortsatte:

- Det var en klassisk programledertabbe, for det er viktig å passe på at man ikke gir noen deltakere mer oppmerksomhet enn andre.

Det var Aziz som fikk denne «fist bumpen» av programlederen før tvekampen, og ifølge flere deltakere Se og Hør har snakket med, skal Johnsen ha blitt svært arg da det skjedde.

- Dan Håvard klikket helt, og mente at alt var rigget av TV 2. Til slutt måtte to personer i produksjonen holde Dan Håvard vekk fordi han gikk så aggressivt til verks på oss andre deltakere. Han ville henge ut både Harshar og Niklas, forklarer Lasse Fredheim.

Og:

- Flere i produksjonen måtte presse ham vekk fra tribunen vi satt på. Mange bak kamera involverte seg.

TEMPERATUR: Det blir høy tenning på «Farmen» da Lasse og Henrik snakker sammen etter å ha fått ukesoppdraget underkjent. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Begge de nevnte situasjonene skal, naturlig nok, ha preget søndagens tvekamp.

- Det var bisart, kampen ble veldig rar. Det var merkelig å se Dan Håvard så oppildnet. På «tinget» der så vi en helt annen Dan enn vi har sett i seks uker. Folk ble litt skremt tror jeg, mener Fredheim.

- Dårlig oppførsel

TV-seerne har denne høsten fått se en aldri så liten romanse mellom den 26 år gamle haugesunderen og Andrea Marie Rosli (24). På spørsmål om Baarlis «knyttneve» førte til håndgemeng, svarer Rosli følgende:

- Nei, håndgemeng ble det ikke, men produksjonen måtte gå imellom, fordi de ikke ville at Dan skulle snakke med Henrik. Jeg fikk helt sjokk. Men det var kjempekult av Ivana, som slo i bordet og sa «Dan Håvard, nå får du oppføre deg».

HARD KAMP: Dan Håvard Johnsen tapte til slutt søndagens tvekamp mot Hashar Aziz. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2
HARD KAMP: Dan Håvard Johnsen tapte til slutt søndagens tvekamp mot Hashar Aziz. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2 Vis mer

Hun fortsetter:

- Det var tøft av Ivana, for jeg fikk bakoversveis av hele opplegget, jeg. Man kunne se at det svartnet litt i øynene på ham, noe jeg aldri hadde sett inne på gården før.

Fredheim støtter Roslis utsagn:

- Dan gjorde mye dumt inne på gården, men som oftest med et smil rundt munnen. Her var han i en pressa situasjon, en konkurranse, og så svartnet det bare helt. Det var ubehagelig, og rett og slett dårlig oppførsel.

Johnsen: - Litt forbanna

Dan Håvard Johnsen bekrefter overfor Se og Hør hendelsen Fredheim og Rosli sikter til. Han innrømmer også at han reagerte sterkt da Aziz fikk en knyttneve av programlederen før søndagens tvekamp.

- Jeg ble litt forbanna, for det virket som at Niklas støttet Harshar i kampen. Jeg fikk en dårlig smak i munnen og forlangte å få snakke med produksjonen.

Han bedyrer at han raskt roet seg ned.

- Jeg er oftest ikke sinna så lenge, så det gikk helt greit. Jeg var «på» igjen kort tid etterpå.

NYTT: For første gang i programmets historie blir «Farmen»-utfordrerne sendt til Torpet. Her er de. Video: TV 2 / Rød Løper. Reporter: Klaus Fjellro. Vis mer

- Og hva sa programlederen til deg etterpå?

- Ingenting. Men jeg fikk tegnet et bilde av Harshar etterpå - og det er et bilde jeg kjøper.

- Hva var det?

- At han ble så irritert over det ulovlige besøket at han ønsket å trekke seg, og at han da ble han oppmuntret av Niklas til å fortsette. Det respekterer jeg.

- Enkelte mener at det svartnet for deg, var det tilfelle?

- Ha, ha, nei, da har de ikke sett meg skikkelig forbanna. Kjempene skal ikke ha kontakt med de andre deltakerne på det tidspunktet her, og det som skjedde var at jeg var så forbanna at jeg gikk bort til Henrik og fortalte om denne situasjonen - at Niklas hadde gitt en knyttneve til Harshar og at det fra utsida så helt råttent ut. Da gikk produksjonen imellom, før jeg gikk rolig bort igjen.

FIKK KLEM: Den tapende førstekjempen fikk klem av Hanne Mathea Friis etter exiten. Bak: Lasse Fredheim. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2
FIKK KLEM: Den tapende førstekjempen fikk klem av Hanne Mathea Friis etter exiten. Bak: Lasse Fredheim. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2 Vis mer

Storbonde denne uken er Bente Rabba. Hun beskriver situasjonen som «uggen».

- Han var ikke sur, han var rasende. Og det er så upassende av en mann i hans alder, mener hun.

TV 2: - Ikke dramatisk

Se og Hør har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med programleder Niklas Baarli, som ikke har besvart våre henvendelser.

Men pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, bekrefter at Baarli ga Harshar Aziz en «fist bump» før søndagens tvekamp.

- Dette var overhodet ikke ment som å ta parti fra programlederens side. Men det er mye følelser og konkurranseinstinkt involvert, og forståelig at en slik liten ting i kampens hete kan skape irritasjon og bli en større ting enn det er. Produksjonen var inne og tok en prat om det som skjedde, men opplevde det ikke som dramatisk, sier han.

ROMANSE: Det har gått romanserykter rundt flere av «Farmen»-deltakerne. Dette svarer Hanne Mathea Friis når hun blir konfrontert. Video: TV 2/«Farmen» Vis mer

Dahl legger ikke skjul på at det ble høy temperatur på tinget, også med tanke på det «ulovlige» besøket på kjempehytta til ordfører Johnsen.

- Hvorfor blir ikke et sånt besøk slått ned på når konseptet bygger på at én av kjempene skal få besøk?

- «Farmen» er et spill. Reglene er slik at det som skjer innenfor gårdens område skal håndteres av deltakerne selv, med storbonden som øverste leder. Hvordan slike interne regelbrudd håndteres, er noe gruppen selv må finne ut av, og er således en del av spillet og av innholdet i TV-programmet.

Han fortsetter:

- Å forlate gården er noe helt annet. Her er vi fra produksjonens side tydelige på at dette er noe vi ikke tolererer. Det handler ikke bare om smugling av varer og andre goder fra utsiden, men også om deltakernes sikkerhet, som er vanskelig å ivareta dersom de forlater området.

Trakk seg fra «Torpet»

Kaos og høy temperatur til tross: Fakta er at den tapende førstekjempen måtte forlate «Farmen» etter søndagens tvekamp. «Torpet» ble neste steg, men der bestemmer Johnsen seg raskt, allerede søndag, for å trekke seg og reise hjem til sin familie.

- TV-seerne så nok at jeg sagde veldig rolig. Det kan være at jeg kunne saget veldig mye fortere. Jeg vil si at jeg var langt ifra sjanseløs, mener han.

BÆSJ, TISS OG PROMP: «Farmen»-paret vekker reaksjoner med sin barnslige humor. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

- Hinter du til at du tapte med vilje?

- Nei, jeg tok i det jeg kunne. Men jeg var så klar for å treffe kona mi igjen at det nok spilte inn på frekvensen i sagingen.

- Så hvordan var det å forlate «Farmen» med en så uhyggelig stemning bak seg?

- Ha ha, det pleier å være uhyggelig når jeg forlater noe, sier han med et smil til Se og Hør.

LES OGSÅ: Derfor har de ikke giftet seg enda

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer