Sanne Alexandra Josefson:

Raser: - Tredje verdenskrig står for døren

Influenserens Instagram-følgere var ikke fornøyde med hennes siste innlegg.

EGET KLESMERKE: Den svenske influenseren Sanne Alexandra Josefson er bak klesmerket Sanne Alexandra Stockholm. Foto: Skjermdump Instagram
EGET KLESMERKE: Den svenske influenseren Sanne Alexandra Josefson er bak klesmerket Sanne Alexandra Stockholm. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

Den svenske influenseren og tv-profilen Sanne Alexandra Josefson (32) kan skryte på seg både modelljobber og eget klesmerke på sin CV. Hun startet klesmerket Sanne Alexandra Stockholm i 2013.

Torsdag delte Josefson nyheten om at en av merkets bestselgende bukser hadde kommet i en splitter ny farge. Det fortalte hun i et innlegg på Instagram til sine over 200 000 følgere.

«Gode nyheter på en trist dag. Vår bestselgende skinnbukse kommer i en ny farge denne våren», skriver 32-åringen under bildet iført buksene mens hun blåser slengkyss til kameraet.

Det var derimot influenserens bildetekst som stjal oppmerksomheten fra de brune skinnbuksene.

Svenskens ordvalg falt ikke i smak hos flere følgere, ettersom Russlands angrep på Ukraina har preget internasjonale medier sterkt det siste døgnet.

SKAPER REAKSJONER: Josefsons bildetekst har skapt reaksjoner på Instagram. Foto: Skjermdump Instagram
SKAPER REAKSJONER: Josefsons bildetekst har skapt reaksjoner på Instagram. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

«Det er lenge siden jeg har lest noe så jævlig dumt. @sannealexandra, hva faen tenker du her?», skriver en bruker som har publisert Josefsons bilde og bildetekst på sin egen Instagram-profil.

I kommentarfeltet reagerer flere på Josefsons bildetekst.

«Så jævlig smakløst. Tredje verdenskrig står for døren, men vi kan kjøpe bukser i en ny farge i hvert fall!», lyder en av kommentarene.

«Totalt idiotisk, finner ikke ord», skriver en annen.

Josefsons innlegg er nå slettet.

- Jeg beklager

Senere samme kveld tok influenseren til Instagrams historiefunksjon for å unnskylde seg.

«Jeg beklager bildeteksten i mitt forrige innlegg. Jeg forstår at det kom ut feil», skriver 32-åringen over samme bildet som i det opprinnelige innlegget.

PUPPETABBE: Den profilerte programleder Trinny Woodall gikk på en liten puppetabbe under en livesending på Instagram. Video: Instagram/Rød Løper Vis mer

Videre forklarer svensken at hun aldri ville skrevet eller gjort noe med intensjon om å såre noen.

«Og det er åpenbart ingenting i verden som kan forandre tragedien som skjer i verden akkurat nå. Jeg er lei meg, virkelig. Jeg skrev teksten «i øyeblikket», men jeg forstår nå at det var upassende,» deler Josefson.

Mottar hatmeldinger

Til tross for beklagelsen, tok influenseren nok en gang til Instagrams historiefunksjon kort tid senere med følgende beskjed til sine følgere:

«Jeg vil bare si til dere som sender meg hat og angriper meg for at jeg fremdeles gjør mine jobbforpliktelser i dag og at jeg reklamerte for mitt klesmerke. Jeg antar at de fleste har dratt på jobb i dag til tross for den nåværende situasjonen».

32-åringen skriver også at hun bryr seg om andre mennesker og har hatt et utrolig tungt hjerte, spesielt som tobarnsmor.

HATMELDINGER: Josefson tar til Instagram stories for å ta grep mot hatmeldingene hun mottar. Foto: Skjermdump Instagram
HATMELDINGER: Josefson tar til Instagram stories for å ta grep mot hatmeldingene hun mottar. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

«Jeg kan i ettertid likevel forstå frustrasjonen rundt innlegget mitt, det var aldri min intensjon å ikke være klar over alvoret i denne situasjonen».

Videre ber hun følgerne som sender henne hatefulle meldinger om å være klar over at profilen som publiserte og kritiserte hennes opprinnelige innlegg, kun er ute etter å tjene penger på klikk.

«Å tjene penger på å gjøre internett til et tøffere sted med rom for hat tenker jeg ikke er veien å gå», mener Josefson.

«Men i dag burde all vår energi gå til Ukraina og alle mennesker som lider. Nå håper jeg vi kan være snille mot hverandre, det trengs. Jeg kan ta kritikk, men det er trist med hat».

LES OGSÅ: Amalie Snøløs varsler søksmål

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer