Sophie Elise Isachsen og Robin Johansson i «Paradise»:

Raser mot TV3

Toppbloggeren reagerer kraftig på at eksen sjekker inn på «Paradise Hotel».

KRITISK: Toppblogger Sophie Elise Isachsen (24) synes ingenting om at TV3 har latt ekskjæresten, som også er voldsdømt, få slippe til i realityprogrammet «Paradise Hotel». Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
KRITISK: Toppblogger Sophie Elise Isachsen (24) synes ingenting om at TV3 har latt ekskjæresten, som også er voldsdømt, få slippe til i realityprogrammet «Paradise Hotel». Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag morgen slapp TV3 de fire første deltakerne som er klare for årets sesong av «Paradise Hotel». Blant dem svenske Robin Johansson (24), kjent som eksen til toppbloggeren Sophie Elise Isachsen (24).

De to var et par i halvannet år, hvor forholdets opp- og nedturer også ble dokumentert i TV 2-serien «Bloggerne». Bare en måned etter bruddet, i januar 2016, ble Johansson dømt for vold mot en kvinne og en politimann. Ifølge dommen fra Oslo tingrett ble voldsepisoden mot førstnevnte karakterisert som «brutal».

Tidligere domshistorikk til tross, TV 3 har likevel valgt å slippe Johansson til i programmet. Det får Isachsen til å se rødt.

SJEKKER INN: Svenske Robin Johansson (24) var tidligere sammen med toppbloggeren Sophie Elise. Nå ønsker han å kvitte seg med stempelet som «eksen til …» når han sjekker inn på den norske utgaven av Paradise Hotel. Foto/edit: Kine Falch/Jonas Scheie Hammer Vis mer

I et innlegg på sin Instagram-konto i formiddag, på appens historiefunksjon, skriver hun følgende:

«TV3 burde skamme seg som lar en voldsdømt mann komme rett inn i Paradise Hotel. Nå får han belønning for å være et jævlig menneske og ødelagt liv - mitt, blant annet. Shame on you».

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Isachsen for utdypende kommentar, foreløpig uten hell.

TV3 stiller seg uforstående til kritikken fra Sophie Elise Isachsen:

- Vi ønsker ikke å kommentere på en konkret konflikt mellom to personer, men på generelt grunnlag kan vi si at det ofte kommer sterke reaksjoner på hvem som er med i «Paradise Hotel», hvorfor de er valgt og hva de står for. I dette tilfellet har deltakeren gjort opp for de lovbruddene han dømt for, viser oppriktig anger og vil legge det bak seg. Dette har vært svært viktig i vurderingene som er gjort i castingprosessen, og han er valgt som deltaker på tross av, ikke på grunn av denne historikken, sier pressekontakt for «Paradise Hotel» i TV3, Andreas Framnes, til Se og Hør.

Robin Johansson er ikke tilgjengelig for kommentar, da han befinner seg på «Paradise»-innspilling i Mexico.

Sophie Elise Isachsen og Robin Johansson møtes for å snakke om bruddet. Robin tar til tårene da han ber Sophie Elise om en ny sjanse. Vis mer

- Grundig overveielse

Se og Hør har tidligere stilt kanalen flere spørsmål rundt hvilke vurderinger som ligger til grunn når det gjelder å caste en tidligere voldsdømt.

Se og Hør har også stilt spørsmål om eventuelle tilfeller der TV3 ikke ville sluppet en deltaker til i programmet.

- Vi foretar alltid en helhetsvurdering av hver deltaker når vi caster til programmene våre, og noen ganger har vi potensielle deltakere som har gjort feilsteg tidligere i livet - men som de har gjort opp for. Det viktigste er at de er ærlige med oss slik at vi kan gjøre en grundig overveielse før vi caster personen. I dette tilfellet har deltakeren gjort opp for de lovbruddene han har begått, viser oppriktig anger og vil legge det bak seg, og etter en totalvurdering valgte vi å ta ham med i årets sesong, skrev pressekontakt for «Paradise Hotel» i TV3, Andreas Framnes, i en e-post til Se og Hør.

Ble fjernet fra programmet

I realityuniverset finnes det derimot eksempler der deltakere har blitt tvunget til å forlate konkurransen under innspilling.

I 2015 omtalte Se og Hør hvordan 31 år gamle Mads Fosdal måtte forlate TV 2s «Farmen» på grunn av en rettssak som var berammet mens opptakene pågikk. I fjor ble også Kim Stefan Jenssen (40) tvunget til å forlate samme tv-program, grunnet en tidligere domfellelse.

Felles for de ulike tv-kanalene er at man i en castingprosess ikke har lov til å sjekke vandel på potensielle deltakere. En politiattest utstedes ikke på generelt grunnlag, og produksjonsselskap oppfyller altså ikke politiets vilkår.

Man oppfordres derimot til å være så ærlig som mulig om sin egen situasjon og eventuelle kriminelle fortid. I de to ovennevnte tilfellene, hadde Fosdal og Jenssen valgt å ikke opplyse TV 2 om henholdsvis rettssaken og domfellelsen.

RØPER VINNEREN: I tiende og siste utgave av «Pærra-preik» ble det sendt direkte fra finalefesten til «Paradise Hotel». Det var da noen gjorde en liten bommert og avslørte vinneren før den ble kåret på TV. Video: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

LES OGSÅ: - Ja, vi er kjærester!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer