«Svenske Hollywoodfruer»:

Raser mot TV3 etter Anna Anka-bråk

TV-profilen legger seg nå flat etter oppstyret.

«Svenske Hollywoodfruer»: Anna Anka går løs på Elena Belle i den svenske reality-serien, og anklager hun får å være en dårlig mor. Foto: TV 3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden var det premiere på en ny sesong av den populære realityserien «Svenske Hollywoodfruer», der den tidligere hollywoodfrua Anna Anka (47) gjør comeback.

Ifølge Anka er det hun alene som gjorde programmet populært i 2009, og hun har ikke lagt skjul på at hun har vært skuffet over innsatsen til de andre fruene etter at hun selv forlot serien.

- Jeg synes de siste sesongene har vært søppel og da tenkte jeg at jeg måtte tilbake, sa Anka om sitt comeback i denne sesongen.

De andre fruene, deriblant Maria Montazami (52), Elena Belle (32) og Sofie Prydz (36), reagerte med vantro på Ankas krasse uttalelser, og førsteinntrykket har heller ikke forbedret seg. I hvert fall hvis man skal tro reaksjonene tv-programmet nå har fått i vårt naboland Sverige.

HUDFLETTES: - Showet hadde ikke fantes om det ikke var for meg, sier Anna Anka i denne sesongen av «Hollywodfruer». Video: TV 3 Vis mer

Går til angrep

Det er i en episode der Anna Anka går til angrep mot Elena Belle, der fruene i utgangspunktet skulle møtes for en fredelig fotografering til programmet, som vekker reaksjoner blant de svenske seerne.

Elena Belle, hvis egentlige navn er Natacha Peyre, har på seg en pelsjakke som tilsynelatende ikke faller i god jord hos Anka.

  • Se video øverst i saken!

- Jeg liker ikke denne bimbo-looken, og det er den du viser. «Hollywoodfruer» er classy, fyrer Anka opp, og hevder at det eneste Elena Belle viser på tv er bryster.

Det hele eskalerer da Anna Anka presterer å kalle 32-åringen for en «hore», og anklager henne for å være «en dårlig mor».

Flere ganger forsøkte Sofie Prydz å bryte inn, uten hell.

I etterkant fikk Maria Montazami, ifølge Aftonbladet, dårlig samvittighet for ikke å ha stoppet Ankas tirade.

- Jeg synes ingenting av det Anna sa til Elena var verken passende eller rett å si. Fy søren, så dum jeg føler meg som bare satt der og lot Elena ta imot. Jeg så hvordan Elena ble rød i ansiktet. Man sier ikke slikt til en mamma som akkurat har fått barn, sa hun i episoden.

- Det er mobbing

Den noe pinlige seansen har på kort tid vakt stor oppsikt i Sverige, der flere seere går hardt ut mot den svenske kanalen TV3, som sender programmet.

I sosiale medier, blant annet på kanalens Facebook-side, har det haglet inn med kritikk.

SNAKKER UT: Gunilla Persson sier hun føler seg mobbet i alle sesongene av «Svenske Hollywoodfruer». Video: MTG Sverige Vis mer

- Jeg får vondt i hjertet av all ondskapen som kommer ut av Anna Anka. Hva er greit med å trykke ned et annet menneske slik Anna Anka gjorde mot Elena? Hvordan kan dere tillate å vise dette på tv? spør en seer seg.

- Hvordan kan dere tillate mobbing. Anna Anka bør bli kastet ut, det der var så slemt gjort. Jeg håper jeg får svar fra dere, skriver en annen.

Flere svenske kjendiser har også bemerket seg den mye omtalte sekvensen med sjokk og vantro, ifølge Aftonbladet.

- (..)Det eneste Anna Anka har gjort for å bli kjent er å ha giftet seg rik, så hun burde være veldig forsiktig med å kalle andre hore. Det er sørgelig at hun ikke har noen medierådgiver som hjelper henne. (..) Anna ødelegger ryktet sitt totalt. Hun burde virkelig skjemmes, har den kjente svenske bloggeren Johanna Toftby (45) uttalt til den svenske avisa.

Legger seg flat

I et brev publisert seint torsdag kveld, tok Anka bladet fra munnen om konflikten. Brevet, som ble gjengitt av Aftonbladet, omhandler hovedsakelig den mye omtalte konflikten.

- Med mitt comeback ville TV3 åpenbart krydre ei tv-gryte som har putret i vei i 12 sesonger og som etterhvert, helt naturlig, har mistet litt av sin opprinnelige og unike smak. Jeg tok utfordringen, etter mange års fravær fra ruta, skriver hun.

Likevel erkjenner hun at hun denne gangen gikk for langt.

- Jeg stikker heller ikke under en stol at jeg elsker å provosere. Men denne gangen gikk jeg for langt. Derfor vil jeg be om unnskyldning, både til programmets samtlige fruer og til hele det svenske tv-publikumet, skriver hun, og fortsetter:

- Som privatperson vil jeg ha fred, men jeg er ikke redd krig. Den kombinasjonen, kombinert med en tv-produksjon, blir i blant alt annet enn vellykket, skriver hun.

Overfor Se og Hør forklarer Anna Anka at hun ble provosert i den opphetede situasjonen som oppstod, men at hun innser at hun uttrykte seg dumt og beklager dette.

- Nå gjør vi som kongen, og starter med blanke ark, avslutter Anka i e-posten til Se og Hør.

- Bryter ikke med reglene

Til Se og Hør forteller presseansvarlig for programmet, Susanne Nylén, at kanalen har tatt til seg all kritikk etter episoden ble vist tidligere denne uka, og kommer definitivt til å ta med seg dette til vurdering videre i sesongen.

- Vi har hatt en dialog med samtlige fruer siden innspillingen, og i forkant av sendingen. Alle innblandede får se avsnittet uka før sending, og vi fikk ingen reaksjoner eller innspill fra dem i løpet av den uka. Den informasjonen vi har fått fra produksjonsselskapet er at det har vært Ankas og Belles ønske at begge sider av saken blir fremmet, noe som er blitt oppfylt, sier Nylén.

Saken fortsetter under:

FÅR PENGER AV MANNEN: I et intervju på Skavlan forteller Maria Montazami at hun får blanke sjekker av ektemannen, mens hun sparer sine egne penger. Video: NRK Vis mer

Pressekontakten for programmet i Norge, Ellen Ihme, forteller at klippet også vil sendes i Norge i sin helhet.

- Det er ikke uvanlig at folk ryker i tottene på hverandre i realityprogrammer. Så lenge det ikke bryter med reglene for kringkasting, så ser ikke vi noen grunn til å sensurere eller ta av programmer, uttaler pressekontakten.

Episoden vil bli sendt i Norge 12. november på TV3.

Ihme forteller også at Anna Anka, etter planen, skal være live på TV3s Facebook-side 29. oktober for å svare på spørsmål fra seerne.

LES OGSÅ: Derfor vekker skovalget oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer