«Tid for hjem»:

Raser mot TV 2

- Klarer å ødelegge det beste og mest ekte man får servert på TV.

SKROTES: Det populære programmet viser sin siste sesong rett over nyttår. Foto: Eivind Senneset / TV 2
SKROTES: Det populære programmet viser sin siste sesong rett over nyttår. Foto: Eivind Senneset / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uken kom nyheten om at TV 2 legger ned det populære programmet «Tid for hjem». Det var Bergensavisen som sto for avsløringen.

Etter 22 sesonger og nærmere 200 episoder er det altså slutt på oppussingsprogrammet. Kjersti Bergersen, som sammen med Einar Nilsson og Andreas Nygård, loset seerne gjennom nye prosjekter i en årrekke, la ikke skjul på at hun syns det var leit.

KOPI: Det norske produksjonsselskapet Lucky View synes at TV 2 sitt konsept «Abu og Mayoos Norge» likner i overkant mye på deres egen serie, «Safari på safari» fra 2020. Reporter: Amalie Bernhus Årtun. Video: TV 2 / Lucky Views. Vis mer

- Det er kjempesørgelig. Det blir veldig rart å ikke skulle holde på med dette, uttalte hun overfor avisen.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og flere tv-seere har tatt til ulike kommentarfelt for å vise sin misnøye.

Raser

«Tid for hjem» kunngjorde også selv på sin Facebook-side at siste sesongen av programmet kommer på nyåret. Kommentarfeltet koker, og folk er tydelige på at de er skuffet over beslutningen.

«Neeei! Jeg hadde kastet meg over dere, om jeg var en konkurrerende kanal!» skriver en følger.

HEMMELIG KJÆRESTE: Andrea Zeline Eriksen holdt kjæresten skjult. Nå avslører hun hvorfor. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

«Hvorfor blir alle fine programmer tatt av skjermen?» lurer en annen på.

En tredje følger kritiserer TV 2 for valget og skriver:

«Ja ja, som vanlig klarer de best betalte å ødelegge det beste og mest ekte man får servert på TV».

En som reagerer kraftig på skrotingen er tidligere bergenspolitiker, Trond Tystad. Tystad har tatt saken til det norske folk og har opprettet en Facebook-gruppe som heter «TV 2 Behold Tid For Hjem».

LEGEERKLÆRING: I en episode av «Drømmehytta» var Tore Petterson og Merethe Lingjærde deltakere, og der fortalte Tore at han har legeerklæring mot hytteturer. Video: TV 2 Vis mer

Nå håper han på å få nok engasjement til at de kan ta kampsaken sin videre til TV 2.

Overfor Se og Hør er han tydelig på at «Tid for hjem» fortsatt hører hjemme på norske skjermer.

- Har verdi utover suksessen

- Jeg syns at man her i Norge over god tid i for eksempel TV 2 har bygget opp profiler fra temaprogrammer som dette. Man følger med på grunn av profilene som medvirker, ikke bare temaet, sier han og utdyper:

ENGASJERT: Trond Tystad ønsker at TV 2 beholder det populære programmet. Foto: Privat
ENGASJERT: Trond Tystad ønsker at TV 2 beholder det populære programmet. Foto: Privat Vis mer

- Jeg tror mange finner sånne programmer sjarmerende, hvor man følger et tema, men også faste programledere. Det er min begrunnelse for å gjøre dette. Det er et program hvor man faktisk kan plukke opp noe nyttig.

Tystad sier også at det er for lite arbeid som går til produksjonsselskaper utenfor Oslo.

KJÆRESTE: Mikkel Christiansen, kjent fra Broiler, gjester Dennis Siva i hans nye TV-program «Dennis vil ha hobby», og kommer med store nyheter. Video: «Dennis vil ha hobby» på TV 2 Vis mer

- Det er viktig å ha noen faste serier som ligger i produksjonsmiljøer utenfor Oslo-gryten. Jeg har sett at noen mener at «Tid for hjem» er for preget av Bergen og Vestlandet, men så lenge man har ting som seerne slutter seg til, må TV 2 med sine allmenne forpliktelser holde fast ved suksessene man har skapt utenfor Oslo. Det har en verdi utover suksessen i seg selv.

Har forståelse

Den tidligere politikeren forteller at da han var aktiv kjemper for TV 2s konsesjoner nettopp for å få et annet geografisk perspektiv på produksjonene i landet.

- Jeg mener at TV 2 som den nest største allmennkringkasteren i Norge har en forpliktelse til å hegne om produksjoner i regionene.

FILMET: Den polske utøveren Izabela Marcisz' siste forberedelser før rennet ble sendt ut på direktesendt TV. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: Bilder fra TV 2 Vis mer

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, hadde følgende å si da Se og Hør slo på tråden og spurte om saken:

- Vi er glade for at TV 2s programmer skaper engasjement, og har forståelse for at noen syns dette er leit. Det er ikke uvanlig at man legger ned noen programmer for å skape plass for nytt innhold.

LES OGSÅ: - Har bare en sjanse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer