Gaute Grøtta Grav:

Raser mot TV 2

Gaute Grøtta Grav er en av mange som reagerer på at David Toska er blitt invitert inn i TV 2s sjakksendinger.

REAGERER: Gaute Grøtta Grav er klar i sin mening om TV 2s nye sjakkekspert. Foto: TV 2 / Espen Solli
REAGERER: Gaute Grøtta Grav er klar i sin mening om TV 2s nye sjakkekspert. Foto: TV 2 / Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag annonserte TV 2 at de skal bruke David Toska (46) som gjest i sine sjakksendinger i turneringen Tata Steel mandag og tirsdag denne uken.

Toska ble utpekt som hovedmannen bak Nokas-ranet i 2004, som endte med at politimannen Arne Sigve Klungland mistet livet.

Toskas invitasjon inn i TV 2s sjakkstudio har skapt kraftige reaksjoner, og en av dem som hiver seg inn i diskusjonen er tidligere «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav (42).

I et innlegg på Facebook tar 42-åringen til orde mot valget, og deler sine meninger rundt TV 2s avgjørelse:

RASER: «Robinsonekspedisjonen» var tilbake og vi tok en prat med tidligere programleder Christer Falck. Video: Steffen Pettersen Vis mer

«Hvis det å hyre inn tidligere grovt kriminelle skal bli normen i underholdningsbransjen fremover, åpner det opp for nyskapning i realitysjangeren også», begynner han innlegget, og legger til at de i «Farmen» har sagt nei til mange spennende personligheter fordi de tidligere er straffedømte.

Orderud på «Torpet»

Grav beskriver en hendelse hvor en tidligere straffedømt deltok på «Robinson», men ble klippet helt vekk da produksjonen fikk nyss i vedkommendes fortid som domfelt.

Seinest for en uke siden ble det kjent at en voldtektstiltalt «Paradise Hotel»-deltaker ble dømt til fengsel - noe som førte til at hans sesong blir fjernet fra Viaplay.

REAGERER: Dplay slapp den danske serien «Plastikkongene» på sine nettsider. Det fikk influenser Kristin Gjelsvik til å reagere. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

«Hva med at neste års «Torpet» starter med Team Orderud? De har både gårdserfaring og har sonet dommen sin. Jeg husker vagt det var en ullsokk innblandet også, så dette med toving og strikk fikser de sikkert glatt», skriver den tidligere programlederen videre på Facebook.

«Toska skal ikke straffes mer, men de som har vonde minner fra ranet skal slippe å få ansiktet hans og minnene fra den vonde tiden slengt i trynet unødig av en stor kommersiell kanal, opphøyd som ufarlig underholdning», avslutter han innlegget, og legger dermed vekk all tvil om hva han tenker om sin tidligere arbeidsgivers avgjørelse.

KRASS KRITIKK: Jenny Huse innrømmer at hun er glad i å lage drama. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken Vis mer

- Gått mange runder

Sportsdirektør Vegard Jansen Hagen har uttalt til Dagbladet at de over lang tid har diskutert avgjørelsen om å ha Toska i TV 2s sjakkstudio.

- David Toska er gjest i to sjakksendinger i dag og i morgen fordi han har sonet sin straff, ønsker å gi noe positivt tilbake til samfunnet, har kunnskap og engasjement rundt sjakk og en viktig historie om hva sjakkmiljøet har betydd for han, skrev han i en SMS til Dagbladet mandag.

- Vi har brukt lang tid og gått mange runder på avgjørelsen, så det er ikke uventet at det kommer reaksjoner, både positive og negative. Jeg har dyp respekt for at andre vil vurdere dette annerledes enn det vi har gjort redaksjonelt, og gi klart uttrykk for det, la han til.

LES OGSÅ: Fjerner episoder etter kritikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer