Scarlett Johansson:

Raser mot Tom Cruise-rykter

- Det er så nedverdigende.

SER RØDT: Scarlett Johansson svarer på ryktene om at hun gikk på audition for å få date Tom Cruise. Foto: Splash News/ NTB scanpix
SER RØDT: Scarlett Johansson svarer på ryktene om at hun gikk på audition for å få date Tom Cruise. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske skuespilleren Scarlett Johansson (33) er kjent for å ytre sine meninger i ulike sammenhenger. Denne gangen handler det imidlertid ikke om kvinnemarsj eller andre samfunnsdebatter, men heller om stjernen selv.

Tidligere denne uken ble hun nemlig beskyldt for å ha gått på audition for å få date Tom Cruise (55). Det hevder den tidligere scientologen Brendan Tighe.

Tighe påstod i et intervju hos Today at han har hatt et nært forhold til Cruise etter å ha vært medlem i sistnevntes kirke, og at han på den måten fikk innsyn i rapporter om ulike kvinner som prøvde å få date «Top Gun»-stjernen.

Til tross for at Tighe påstår at han bare fikk se rapportene etter at de ble feilsendt til hans printer, forteller han at Scarlett Johanssons navn er det eneste han husker, da det bare var dét navnet som skal ha virket kjent for ham.

Kirken avkrefter påstandene

Scarlett Johansson på sin side blånekter for at det er hold i Tighes uttalelser.

- Ideen om at noen går på audition for å komme i et forhold er så nedverdigende. Jeg nekter alle å spre ideen om at jeg ikke har integritet nok til å velge mine egne forhold, sier hun til The Hollywood Reporter.

- Bare én mann, kjent som Brendan Tighe, kan komme opp med en syk historie som det der, fortsetter skuespilleren.

Scientologikirken har også uttalt seg i etterkant. De hevder at Cruise aldri skal ha hatt et nært forhold til Tighe. Historisk sett behandler de avhoppere eller medlemmer som snakker i mediene svært dårlig.

MED KJÆRESTEN: Scarlett Johansson og Colin Jost på Met-gallaen i New York i starten av mai. Foto: NTB scanpix
MED KJÆRESTEN: Scarlett Johansson og Colin Jost på Met-gallaen i New York i starten av mai. Foto: NTB scanpix Vis mer

Mistet jobben

Ifølge talsperson Karen Pouw ved Church of Scientology International, var Brendan Tighe sikkerhetsvakt ved kirkens «spirituelle hovedkvarter» fra 2002 til 2009.

De tilgangene Tighe påstår å ha hatt til printere og rapporter, var angivelig i stor grad begrenset til å overvåke området gjennom kameraer fra en vakthytte, ifølge Pouw.

Han ble senere fjernet fra jobben etter en forsømmelse.

Saken fortsetter nedenfor.

Spesiell datingprosess

Tighes påstander om de to skuespillerne er imidlertid ikke helt bak mål. Dette er nemlig ikke første gang det har oppstått rykter rundt Cruises datingprosess.

Ifølge en Vanity Fair-artikkel, publisert i 2012, gjennomgikk medlemmer av scientologikirken en auditionprosess for å se om de var en passende partner for 55-åringen.

Skuespiller Nazanin Boniadi (38) ble angivelig valgt, og skal ha vært i et forhold med Cruise i knappe tre måneder ved årsskiftet mellom 2004 og 2005.

KOBLET TIL CRUISE: Skuespiller Nazanin Boniadi, her avbildet på et arrangement i L.A. for et par uker siden. Foto: NTB scanpix
KOBLET TIL CRUISE: Skuespiller Nazanin Boniadi, her avbildet på et arrangement i L.A. for et par uker siden. Foto: NTB scanpix Vis mer

Scientologene er kjent for å ha en rekke Hollywood-kjendiser blant sine medlemmer, og bruker gjerne disse aktivt i PR-arbeid. En av de aller mest kjente og profilerte er nettopp Tom Cruise.

Siden starten av 1990-tallet har Cruise vært involvert i scientologikirken, som han blant annet hevder har kurert dysleksien hans.

Men det har også gjort ham til den kjendisen folk stoler minst på.

Tom Cruise er kjent for å gjøre mange av sine egne stunts i filmene sine. Her er han på rød løper for Mission Impossible 5, der han blant annet hang fra et fly. Vis mer

Skilsmisser

Cruise har hatt et turbulent kjærlighetsliv, som har resultert i tre ekteskap og tre barn. Han er kjent for å holde kjærlighetslivet sitt innad i Hollywood, og alle ekteskapene hans har vært med skuespillere.

I 1987 giftet han seg med Mimi Rogers (62). Ekteskapet varte bare i to år, men ifølge BBC rakk Rogers å introdusere Cruise for noe som skulle bli hans største stempel: Scientologien.

Samme år som ekteskapet med Rogers røk, giftet han seg på nytt. Denne gang med Nicole Kidman (51). Paret adopterte to barn, Isabella og Connor. Kidman og Cruise holdt sammen i elleve år, men gikk hver til sitt i 2001.

Tidligere nestleder i scientologikirken, Mark Rathbun, har uttalt at skilsmissen ikke kom helt uventet.

- Jeg ble bedt om å få Tom Cruise til å skille seg fra Nicole Kidman. Den gangen anså jeg det som bra for scientologien, så jeg tenkte meg ikke om to ganger, sa Rathbun.

Mellom ekteskap og barn skal Cruise ha rukket å ha romantiske forhold til stjerner som Cher (72) og Penélope Cruz (44).

Det tredje ekteskapet var med Katie Holmes (39). Paret møttes i 2005, og ble raskt døpt «TomKat» av media.

Begge var involvert i scientologikirken på tidspunktet, og giftet seg på scientologisk vis i Italia i 2006. Datteren deres, Suri Cruise (12), kom til verden tidligere samme år.

Skilt igjen

Sommeren 2012 kom sjokknyheten om at paret skulle skille seg, etter fem og et halvt år som rette ektefolk. Cruises opphengte forhold til scientologikirken skal ha vært en av grunnene til at paret gikk hver til sitt.

Kirka har flere kjente medlemmer, som John Travolta (64) og Kirstie Alley (67).

GODT FORHOLD: Tom Cruise og Scientologiens leder David Miscavige i 2004. Foto: AP/ NTB Scanpix
GODT FORHOLD: Tom Cruise og Scientologiens leder David Miscavige i 2004. Foto: AP/ NTB Scanpix Vis mer

I 2004 fikk Cruise den nyskapte prisen «Scientology Freedom Medal of Valour» av religionens leder, David Miscavige. De to fotograferes ofte sammen, og skal ha et tett forhold.

LES OGSÅ: - Tom Cruise ble rasende da han skulle bake småkaker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer