Joel Kinnaman:

Raser mot tidligere sexpartner

Den svenske skuespilleren anklages for voldekt, og har søkt om besøksforbud mot kvinnen.

KAOTISK: Joel Kinnaman blir anklaget for voldtekt, men hevder selv kvinnen kommer med løgner og utpressing. Nå har han søkt om besøksforbud. Foto: OConnor / AFF-USA / Pa Photos / NTB
KAOTISK: Joel Kinnaman blir anklaget for voldtekt, men hevder selv kvinnen kommer med løgner og utpressing. Nå har han søkt om besøksforbud. Foto: OConnor / AFF-USA / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske skuespilleren Joel Kinnaman (41), kjent fra filmer og serier som «Suicide Squad» og «House of Cards», befinner seg for tida i en svært kaotisk tvist med en tidligere sexpartner.

Denne uka publiserte han nemlig et innlegg på Instagram, der han forteller at han har søkt om besøksforbud mot den svenske kvinnen Gabriella Magnusson. People har fått innsyn i rettsdokumentene.

Han forteller nemlig at kvinnen har truet med å publisere det han mener er falsk informasjon, der hun hevder at skuespilleren har voldtatt henne.

Historien ser imidlertid ut til å være langt mer komplisert enn som så.

NY SESONG: Discovery+ er ute med sesong to av «Sigurd fåkke pult», og denne sesongen er noe mørkere enn den forrige. Video: Discovery+ / Rød Løper Vis mer

Raser mot tidligere sexpartner

I Instagram-innlegget skriver han blant annet at han har søkt om besøksforbud mot «en kvinne som har truet med å skade meg, min familie og mine kjære fysisk, og forsøkt å presse penger og andre verdifulle ting fra meg».

Magnusson, en svensk modell som går under navnet Bella Davis, skal ha hatt en kort romanse med skuespilleren i 2018. Han skriver at de hadde sex med samtykke én gang i november 2018, og én gang i desember 2018.

«Dagen etter sendte hun meg en melding og sa at hun ikke likte at jeg ikke spurte henne om hun ville bli hos meg den natta, og at jeg ikke spurte om hun kom seg hjem trygt».

I åra etter, i 2019 og 2020, skal Magnusson ha tatt opp igjen kontakten med ønske om å møtes, med Kinnaman var da i et forhold, og skal ha takket nei. Han hevder at han kuttet all kontakt med henne.

Joel Kinnaman er for øyeblikket i et forhold med modellen Kelly Gale (26). Paret forlovet seg i fjor.

UBEHAGELIG: Allerede i første episode av den nye TV 2-serien «Etter Lørdag» får seerne se et overgrep utspille seg. Reporter: Celina Morken. Video: Steffen Pettersen / Rød Løper Vis mer

«Vet du hvor mye penger jeg kan få?»

Nylig har hun imidlertid tatt opp kontakten igjen. Denne gang med en langt mer truende og skremmende tone, skal vi tro skuespilleren.

«Bella tydde nylig til trusler, det hun truet med å publisere falsk informasjon om meg - inkludert at jeg hadde sex med henne mot hennes vilje - hvis jeg ikke møter kravene hennes».

Blant annet hevder Kinnaman at Magnusson truer med å gå til pressen med historien, så fremt ikke han gir henne en lang liste med ting. Det skal dreie seg om penger, kontakter i Hollywood, et arbeidsvisum, en Wikipedia-side, en fotografering med Sports Illustrated og en leilighet.

«På et tidspunkt sa hun: 'Vet du hvor mye penger jeg kan få og hvor kjent jeg kan bli hvis jeg går til pressen?'»

Avslutningsvis skriver 41-åringen at han støtter alle ofe for seksuelle overgrep, men gjør det tydelig at det ikke er det som har skjedd i dette tilfellet.

Instagram-innlegget er nå fjernet.

SEX ELLER OVERGREP?: For fire år siden opplevde Elsa overgrep. I NRK Innafor-dokumentaren «Sex eller overgrep?» konfronterer hun mannen som utførte handlingen, og som selv satt igjen med en annen opplevelse etter kvelden. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Slår hardt tilbake

På sin egen Instagram-profil har Magnusson gått hardt ut mot Kinnamans påstander om at hun lyver.

Blant annet har hun publisert en rekke skjermdumper av samtaler mellom de to. Hun hevder også at det var snakk om voldtekt, og skriver at «han vet at jeg har for mye bevis mot ham så han bare lyver».

Det er ukjent når flere av meldingene hun har publisert ble sendt, og det kommer ikke fram at de ble sendt fra Kinnamans verifiserte konto. I det ferskeste innlegget hun har publisert ser det imidlertid ut til at meldingene stammer fra Kinnamans konto.

Hun har også delt en rekke lydklipp. Til klippene skriver hun at «den andre gangen vi møttes voldtok han meg», og at «jeg hater at menn kommer unna med voldtekt. Jeg håper du havner i fengsel, din løgner».

På Instagrams historiefunksjon skriver hun også: «Sees i retten».

Det er heller ikke kjent om det faktisk er Kinnamans stemme i lydklippene, men hun refererer til stemmen som «Joel».

LES OGSÅ: Stjernen ble gravid etter voldtekt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer