Kanye West:

Raser mot sosiale medier

- De prøver å kontrollere tankene våre, og de prøver å kontrollere tankene mine.

TYDELIG BUDSKAP: Etter en uke borte fra sosiale medier, er Kanye West tilbake med et tydelig budskap. Her med kona Kim Kardashian. Foto: NTB Scanpix
TYDELIG BUDSKAP: Etter en uke borte fra sosiale medier, er Kanye West tilbake med et tydelig budskap. Her med kona Kim Kardashian. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Forrige uke deaktiverte rapperen Kanye West (41) alle sine profiler i sosiale medier. Nå har han returnert til Twitter - med et tydelig budskap.

I en nesten ti minutter lang video publisert på rapperens profil søndag kveld, snakker han blant annet om hvordan menneskers liv blir negativt påvirket av sosiale medier.

I begynnelsen av videoen fastslår Kanye at han akkurat har fått tilbake resultatene av en IQ-test, der han angivelig har scoret på «mensa-nivå», og sammenligner seg selv med nevrolog og psykiater Sigmund Freud.

Videre hevder han at sosiale medier tar kontroll over tankene til folk.

- Når folk prøver å påvirke deg i sosiale medier, eller prøver å fortelle deg hva du skal gjøre … Det er et ekkokammer som prøver å kontrollere deg basert på at du må få nok «likes», og det er en gift som sprer seg i sosiale medier, sier Kanye.

Nettstedet Thegrapevine.com setter Kanyes utsagn opp mot levebrødet til svigerfamilien hans, fordi brorparten av Kardashian-familien lever av likerklikk og sosiale medier.

STJERNESPEKKET: New York Fashion Week gikk av stabelen natt til fredag norsk tid. Kanye West fikk æren av å åpne showet. Kanyes kone Kim Kardashian og datteren North West var også til stede. Video: Reuters Vis mer Vis mer

- Pirker i hjernen

Kanye forteller også i videoklippet at han den siste tiden har slitt med søvnproblemer, før han snakker om sine personlige erfaringer med sosiale medier og hvordan det påvirker ham.

- Folk prøver hele tiden å fortelle meg hva jeg skal gjøre, og det føles ut som om de pirker i hjernen min, sier han.

- Mennesker i sosiale medier - de prøver å kontrollere oss. De prøver å kontrollere tankene våre, og de prøver å kontrollere tankene mine, legger han til.

Rapperen sammenligner trangen til å ha kontroll over sine egne tanker med ønsket kvinner har om å ha kontroll over sin egen kropp. Samtidig uttrykker han en frustrasjon over at han heller ikke får ha kreativ og finansiell kontroll.

Han hevder blant annet at han er den beste artisten i verden, og raser over at han ikke får eie rettighetene til sin egen musikk, til tross for at han har mer enn nok penger til å kjøpe dem. Han omtaler seg som en slags slave.

Møtte presidenten

Den 41 år gamle rapperen har nylig blitt mye omtalt både i internasjonal presse og i diverse sosiale medier.

Blant annet var det mange som reagerte da han forrige uke var på lunsjbesøk hos president Donald Trump (72) i Det hvite hus - og holdt en usensurert monolog fra enden av presidentens kontorpult.

«IDIOT»: Artist Kanye West får høre det etter dette møtet mellom ham og president Donald Trump i Det ovale kontor - for flere grunner. Video: CNN / Ingrid Cogorno Vis mer

Ifølge NTB skal Kanye, ikledd den karakteristiske «Make America Great Again»-capsen, ha snakket om sosialpolitikk, mental helse og miljøvern. Han sørget også for å snakke varmt om president Trump.

41-åringen ga blant annet tydelig uttrykk for at han mener presidenten ikke får den respekten han fortjener.

- Hvis han ikke tar seg godt ut, så tar ikke vi oss godt ut, sa han.

MYE PÅ HJERTET: Donald Trump lyttet nøye til hva Kanye West hadde på agendaen. Foto: NTB Scanpix
MYE PÅ HJERTET: Donald Trump lyttet nøye til hva Kanye West hadde på agendaen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også i april skapte rapperen blest da han tvitret en blomstrende støtteerklæring til Donald Trump, hvor han skrev at de var brødre, og at de begge hadde «drage-energi».

Uttalelsen skapte reaksjoner i begge leirer, og Kanye fikk kritikk fra kjente navn som Ice-T, John Legend og Jordan Peele. Presidenten, på sin side, takket og kalte det «veldig kult».

Kanye fulgte den gang opp tweeten med en rekke omstridte stunt. Reaksjonene var spesielt sterke da rapperen uttalte i et intervju at «slaveri var et valg».

Bekymret for ektemannen

Ifølge People skal Kanyes kone, Kim Kardashian (37), ha blitt svært bekymret for ektemannen etter presidentmøtet.

En kilde hevder overfor nettstedet at situasjonen skal ha vært svært stressende for henne, og at hun sliter med å kommunisere med ham.

- Hun vet at han ikke er frisk om dagen, men det er umulig å nå gjennom til ham, skal kilden ha uttalt.

USAS FREMTIDIGE PRESIDENT?: Rapperen Kanye West stjal showet under årets MTV Video Music Awards da han annonserte at han vil stille som presidentkandidat i USA i 2020. Video: Reuters Vis mer

Under møtet med presidenten kom det blant annet frem at 41-åringen har sluttet å ta medisiner for sin bipolare lidelse, som han hevder han er blitt diagnostisert med på feilaktige grunnlag.

Kanyes venner og familie skal ha bedt rapperen om å gå tilbake til medisinene sine. De mener, ifølge People, at Kanye ikke er frisk om dagen, og at det han gjør og sier ikke gir noe mening lenger.

- Ingen av hans nærmeste kan si til ham at det han sier er galskap, fordi hans eneste svar er at presidenten ikke synes det, skal en kilde ha fortalt til People.

Ifølge kilden har både venner av Kanye og Kims familie begynt å gi opp, fordi ingenting skal ha hjulpet.

LES OGSÅ: - Jeg er fryktelig stolt av henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer