LANGER UT: Emma Thompson raser mot kroppspresset som finnes i filmbransjen. Foto: REX/Broadimage/All Over Press
LANGER UT: Emma Thompson raser mot kroppspresset som finnes i filmbransjen. Foto: REX/Broadimage/All Over PressVis mer

Raser mot slankepresset

- Det virker som om unge kvinnelige skuespillere presses til å se sylslanke ut, sier Oscar-vinneren Emma Thompson.

HARRY POTTER-STJERNE: Emma Thompson spiller rollen som professor Sybill Trelawney i flere av Harry Potter-filmene. Her er hun sammen med Emma Watson. Foto: Stella Pictures
HARRY POTTER-STJERNE: Emma Thompson spiller rollen som professor Sybill Trelawney i flere av Harry Potter-filmene. Her er hun sammen med Emma Watson. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Den Oscar-vinnende skuespilleren Emma Thompson (54) fyrer løs mot filmbransjen og slankepresset som følger med.

I et intervju med den britiske avisen The Sunday Telegraph sier Thompson at hun synes det er kvalmende at unge skuespillere tvinges til å se ut som modeller.

- Det virker som om unge kvinnelige skuespillere presses til å se sylslanke ut. Greia er at alle ser helt like ut. Og de blir fikset på i bilderedigeringsprogrammer, som også kanskje er vanskelig.

- Fordi da finnes det bilder av dem der de ser helt perfekte ut. De må passe inn i klær som passer til modeller, og når de viser seg på den røde løperen, må de gå som modeller. Jeg synes det presset er forferdelig, sier hun ifølge Female First.


Thompson vant Oscar for sin rolle i filmen «Howards End» og er også meget kjent for sin rolle som Sybil Trelawney i filmene om trollmannen Harry Potter.


Selv mener hun at hun aldri hadde latt seg tvinge til å forandre på sitt eget utseende, om hun var en ung og fremadstormende skusepiller.

- Jeg hadde nok bedt dem om å holde kjeft. Jeg har alltid vært en feminist, men på den tiden da jeg var ung, var jeg svært sint.

LES OGSÅ: Endelig gjenforent etter tre måneder