Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand:

Raser mot «Skal vi danse»: - Satans drittprogram

Treningsbloggeren tar et oppgjør med «Skal vi danse» på Snapchat.

BRUTALT ÆRLIG: Jørgine Massa Vasstrand holder ikke tilbake når hun snakker om opplevelsene sine rundt deltakelsen i TV 2-programmet. Her avbildet med dansepartneren Jørgen Nilsen i fjor. Foto: NTB Scanpix
BRUTALT ÆRLIG: Jørgine Massa Vasstrand holder ikke tilbake når hun snakker om opplevelsene sine rundt deltakelsen i TV 2-programmet. Her avbildet med dansepartneren Jørgen Nilsen i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor deltok Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand (31) i TV 2-programmet «Skal vi danse». 31-åringen havnet på en andre plass, mens det var Aleksander Hetland (37) som stakk av med seieren.

Overfor den oppmøtte pressen etter finalen la ikke Vasstrand skjul på at hun var bitter over andreplassen.

- Det er ikke noe gøy å tape. Et kjempeantiklimaks, uttalte hun overfor Se og Hør den gang.

ANDREPLASS: I fjorårets sesong av TV 2-programmet kom Jørgine Massa Vasstrand og dansepartneren Jørgen Nilsen på andreplass. Foto: NTB Scanpix
ANDREPLASS: I fjorårets sesong av TV 2-programmet kom Jørgine Massa Vasstrand og dansepartneren Jørgen Nilsen på andreplass. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hater «Skal vi danse»

I går kveld, nesten ett år senere, deler treningsbloggeren flere videoer på sin offentlige Snapchat-profil, hvor hun raser mot TV 2-programmet.

Det var «God kveld Norge» som først omtalte saken.

Vasstrand forklarer at det har tikket inn flere meldinger i en «Skal vi danse 2019»-chatgruppe. En gruppe Vasstrand forteller at hun har veldig lyst til å melde seg ut av, men nøler, da det vil bli synlig for de andre at hun har forlatt gruppen.

- Da blir det så tydelig at man er bitter. Men jeg er jo bitter, og hater «Skal vi danse» og at jeg ikke vant. Dere vil kanskje tenke at det sier sykt mye om meg, og ja, det sier definitivt mye om meg, uttaler Vasstrand på Snapchat, og fortsetter:

- Jeg er ekstremt umoden når det gjelder slike ting, og det har jeg ikke tenkt å gjøre noe med.

TEMPERAMENT: «Farmen Kjendis»-programleder Tiril Sjåstad Christiansen ønsker å se Jørgine «Funkygine» Vasstrand i programmet sitt. Det skjer trolig ikke med det første. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Får støtte fra ektemannen

I videoen understreker treningsbloggeren at hun bare har dårlige minner fra deltakelsen, og at hun ikke har noen planer om å dra på premieren eller se den sammen med de andre deltakerne fra i fjor.

- Jeg hater «Skal vi danse», ferdig snakket. Satans drittprogram, fortsetter hun.

Det er imidlertid ikke bare på grunn av at hun ikke stakk av med seieren at hun hater tv-programmet. Men også at hun selv mener at hun som deltaker måtte være politisk korrekt, og si de «rette tingene» for at flest mulig skulle like henne.

Dette syntes hun var slitsomt, da hun mener hun har en tendens til å si ting som ikke alle synes er like hyggelig.

KLAR I SIN TALE: 31-åringen uttaler at hun hater «Skal vi danse» på sin offentlige Snapchat-bruker. Foto: NTB Scanpix
KLAR I SIN TALE: 31-åringen uttaler at hun hater «Skal vi danse» på sin offentlige Snapchat-bruker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre kommer det frem at ektemannen Morten Sundli (30) støtter konas utsagn om tv-programmet.

- Når man sier upopulære ting, er det greit å ha noen som sier det samme som deg, slik at vi kan være sammen med noen om å være upopulær, forklarer hun.

Jørgine Massa Vasstrand har ikke besvart Se og Hørs henvendelser.

TAPTE: Jørgine Massa Vasstrand innrømmer at det var kjipt å tape finalen. Video: Rød Løper Vis mer

Pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, forteller til Se og Hør at de synes det er leit å høre at Vasstrand sitter igjen med dårlige minner fra sin «Skal vi danse»-tid.

- Samtidig har vi selvsagt respekt for at hun velger å være åpen om sine opplevelser med sine mange følgere i sosiale medier, fortsetter han.

Mener det var med selvironi og sarkasme

Nesten et døgn etter at Vasstrand uttalte seg om sine opplevelser med «Skal vi danse», deler hun flere videoer på Instagrams historiefunksjon. Der mener hun at uttalelsene hun kom med, var med selvironi og sarkasme.

- For jeg gjør jo i bunn og grunn mest narr av meg selv for at jeg er sånn. Og sier samtidig at det er gøy å si det man tenker høyt, selv om man ikke burde. Og selv om man sikkert blir upopulær og noen misforstår det. Så det var jo det gøye med historien, forteller hun.

Som nevnt havnet Vasstrand på andre plass i dansekonkurransen i fjor. Noen dager etter finalen delte 31-åringen et innlegg på bloggen sin, der hun beskrev følelsene hun satt igjen med etter at førsteplassen glapp.

I blogginnlegget la ikke Vasstrand skjul på at hun ønsket å vinne - ikke bare for sin egen del, men også for dansepartneren Jørgen, familien og alle som hadde stemt, støttet og heiet henne frem.

Hun påpekte likevel at hun var glad for at hun ikke mistet seg selv under deltakelsen, og for at hun ikke prøvde å fremstå som noe annet enn den hun er.

SELSKAP: Da Jørgine Vasstrand ba kjente og kjære til feiring, var det ikke alle som overholdt reglene og hun fikk besøk av politiet. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

- Spar meg

Videre skrev treningsbloggeren at det at hun hele veien var målrettet om å vinne dansekonkurransen hadde irritert mange, og hun benyttet derfor anledningen til å dele noen tanker rundt nettopp det.

- For i dag har jeg fått mange meldinger fra mennesker som mener at jeg burde endre både atferd, væremåte og innstilling. Det er ikke første gangen. Det ramler jevnt over inn lignende kommentarer ellers også. I oppveksten var det mange som ønsket å sette meg litt på plass for den jeg var og er, fortsatte Vasstrand i blogginnlegget.

SVARTE PÅ KRITIKKEN: I fjor valgte Jørgine Massa Vasstrand å svare kritikerne etter andreplassen i TV 2-programmet. Det gjorde hun i form av et innlegg på bloggen sin. Foto: NTB Scanpix
SVARTE PÅ KRITIKKEN: I fjor valgte Jørgine Massa Vasstrand å svare kritikerne etter andreplassen i TV 2-programmet. Det gjorde hun i form av et innlegg på bloggen sin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kritikken dreide seg om alt fra at hun burde være mer ydmyk, ha mindre vinnerinstinkt, mindre selvtillit og bli mer jovial, til å ikke være så selvopptatt.

Dette satte 31-åringen spørsmålstegn ved, og lurte på om janteloven gjør at man ikke klarer å akseptere at folk er forskjellige. avslutningsvis kom hun med en klar oppfordring til leserne sine.

SINT: Det blir amper stemning i «Funkyfam» når Jørgine besøker moren sin i Ålesund. Video: TV 2 Sumo/Rød Løper Vis mer

- Så til alle dere som tror dere sitter på en fasit på hvordan hver enkelt burde være. Spar meg. Seriøst! Spar meg. Sånne kommentarer gjør meg bare enda mer bestemt på å være akkurat sånn jeg er. Det var det. Takk for meg.

LES OGSÅ: - Veldig frustrerende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer