Jannecke Weeden:

Raser mot SAS: Ble nektet ombordstigning

- Å booke med SAS er som å booke et femstjernershotell og ende opp på et hostell.

RASER MOT SAS: Jannecke Weeden beskriver håndteringen til flyselskapet som hårreisende. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
RASER MOT SAS: Jannecke Weeden beskriver håndteringen til flyselskapet som hårreisende. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV-profilen Jannecke Weeden (46) viste ikke SAS nåde da hun skulle reise hjem etter en ferietur i den franske byen Nice.

«Dere fortsetter å imponere. Takk for at man sjekker inn kvelden i forveien, betaler for seter, sjekker inn på flyplassen i dét det åpner. Står i kø for å levere bagasje. SÅ får man beskjed om at to av barna står på føkkings standby-billett og vi vet ikke om to må stå igjen i Nice!», skriver Weeden på Instagram-story, lørdag.

«Makan til hundre prosent møkkastart på å «ta i mot passasjerer» igjen».

Må ta et valg

Til Se og Hør forklarer Weeden hva som har skjedd. 46-åringen reiste med hennes to sønner og en kamerat av eldstemann, og på flyplassen før hjemreise får gjengen beskjed om at de ikke får gå ombord ettersom flyet er fullbooket.

TABBE: Influenser Khloë Terae faller på rumpa på feria i Ibiza i Spania. Video: Khloë Terae Vis mer

Hun prøver å vise damen i skranken at de har sjekket inn, samt viser boardingkort. Omsider får de tilbud om at to av dem får bli med ombord, mens to blir igjen.

Se svaret fra SAS nederst i saken.

- Så sa hun: «Ok, du kan velge: enten så blir alle fire her, men da betaler vi bare hotellrom for to av dere. Eller så drar to av dere hjem, og to av dere blir her».

Gråt i sikkerhetskontrollen

Til slutt faller valget på å la hennes 18 år gamle sønn og kameraten bli igjen i Nice en ekstra dag, og Weeden og hennes yngste sønn er nå hjemme i Norge.

- Det flyet som skulle gå samtidig som i dag, i morgen, er også kansellert. Så jeg sitter her, driturolig, for at de to guttene ikke kommer på flyet i morgen heller, når det er sånn de behandler kunder.

Hun undrer seg også over at man må betale for voksenbillett dersom man er over elleve år, og stiller spørsmål ved at en familie blir splittet opp.

SJOKKERT: Martine Lunde fikk seg en overraskelse da det plutselig sto noen i leiligheten hennes sent en kveld. Video: Privat/Kine Falch. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Jeg hadde skjønt det dersom det var meg og en annen voksen, eller et annet par. Men det aller verste er at i det barna dine har fylt elleve år, så betaler du for en voksenbillett på SAS. Så hva skulle de gjort hvis de to som sto igjen der nede var tolv år gamle?

Med en klump i magen fikk Weeden og sønnen som skulle reise beskjed om at de måtte forte seg for å rekke flyet.

- Jeg måtte jo bare løpe, jeg hylgrein gjennom sikkerhetskontrollen. Jeg drar fra to som aldri har vært på ferie alene før, i et annet land, med mennesker som nesten ikke snakker engelsk, og må bare stole på at de blir kjørt til et hotell.

Har flyskrekk

TV-profilen kan også fortelle at hun ikke har hørt noe fra SAS, verken i forkant eller i etterkant.

- Jeg har ikke ord for behandlingen av mennesker, og jeg er nok ekstra sint fordi jeg lider av flyskrekk og må ha alle sikkerhetstingene. Det var derfor jeg i utgangspunket booket SAS på ferie i år, fordi jeg skulle reise for første gang alene uten en annen voksen.

BEKREFTER: Vi har tatt en prat med tidligere «Love Island»-deltaker Mie Cappelen om det ferske forholdet. Video: Nora Skavhaug. Reporter: Luna Lea. Vis mer

Weeden sier det skal mye til før hun velger å reise med SAS igjen, og ser heller til konkurrentene ved neste reise.

- Å booke med SAS er som å booke et femstjernershotell og ende opp på et hostell.

- Tar alltid hensyn til familier

Pressesjef i SAS, Alexandra Lindgren Kaoukji, forteller Se og Hør at hun ikke kan uttale seg om individuelle saker, men sier det er dypt beklagelig om passasjerer blir utsatt for en feil.

Kaokji forklarer samtidig at flyselskapet nylig har gått gjennom en streik, og at ting derfor er utenfor normalen.

- Det forsøker vi å arbeide med. Det er ekstremt beklagelig at denne streiken har gått utover våre passasjerer med tanke på feriereiser i sommer, og vi gjør nå vårt aller beste for å forsøke å løse det for våre passasjerer. Det som skjer i forbindelse med alle disse avlysningene, hører ikke til normalen.

Hun opplyser at man vanligvis spør i gaten om noen passasjerer er villige til å bli igjen, og blir med det tilbudt en sum penger i tillegg til hotellopphold.

YDMYKET: Influenser Mary Sebastian Pickles Magdalene raser etter at hun angivelig skal ha blitt kastet av et fly på grunn av utseendet sitt. Video: Rød Løper / Instagram/@1800leavemaryalone Vis mer

Det hører heller ikke til normalen å splitte opp en familie som reiser sammen, ifølge Kaokji.

- Vi tar alltid hensyn til familier og forsøker å gjøre vårt beste for å løse problemet når det er et fly som er overbooket. I blant er det slik at bookinger er gjort på flere bookingsnummer, og da kan man ikke se at en familie reiser sammen, det er et eksempel på noe som kan skje. Men generelt pleier vi ikke splitte opp familier.

Hun stusser samtidig over hvordan situasjonen mellom Weeden og SAS utspilte seg.

- Det høres ikke normalt ut. Jeg tror det har skjedd en misforståelse.

LES OGSÅ: Se kjendisenes sommerbilder!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer