«Farmen 2020»:

Raser mot produksjonen: - Ble fly forbanna

I søndagens episode blir ukesoppdraget sabotert, men det blir likevel godkjent. Sabotøren, Daniel Viem Årdal, raser mot produksjonen som følge av dette.

FIKK GODKJENT: Daniel Viem Årdal (nummer to fra høyre) saboterte ukesoppdraget i søndagens episode, men det endte likevel opp med å bli godkjent. Nå raser han mot produksjonen. Foto: Alex Iversen / TV 2
FIKK GODKJENT: Daniel Viem Årdal (nummer to fra høyre) saboterte ukesoppdraget i søndagens episode, men det endte likevel opp med å bli godkjent. Nå raser han mot produksjonen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I starten av søndagens episode av «Farmen» får man se Karianne Kopperstad (28) oppdage at noen har sølt rød maling over stabburstrappen, som er en del av ukesoppdraget.

Hun går raskt opp til storbondehuset for å si ifra til storbonde Per Gunvald Haugen (45) om at ukesoppdraget er blitt sabotert.

45-åringen kommer seg raskt ut for å se sabotasjen, og det er tydelig at han blir svært oppgitt. Han marsjerer deretter inn til Sindre Nyeng (23) og Daniel Viem Årdal (30), mens han utbryter: «Trappen er ødelagt. Dere kan gjøre hva dere vil. Godt jobbet!»

SABOTASJE: Stabburstrappa som var en del av ukesoppdraget ble sabotert. Foto: TV 2
SABOTASJE: Stabburstrappa som var en del av ukesoppdraget ble sabotert. Foto: TV 2 Vis mer

Hadde ingenting å tape

I episoden er Haugen klar på at ukesoppdraget er ødelagt, og at det ikke vil bli godkjent. Da alle samles rundt bordet uttaler han at sabotasjen ikke kom som noen bombe og meddeler at de stopper alt arbeid.

Kort tid senere i episoden innrømmer Viem Årdal at det er han som har sabotert.

- Jeg tror samtlige mistenker meg. Jeg blir overrasket hvis ingen gjør det. Jeg er her for å spille, og nå er vi i uke ti og jeg har ingenting å tape på å sabotere, sier han i episoden.

Storbondens hjelper Thor Haavik (26) er derimot rask til å ta grep ved å prøve å skrape bort malingen på trappen. Da dette går overraskende bra, bestemmer de seg for å prøve å gjennomføre ukesoppdraget.

MISFORNØYD: Da ukesoppdraget ble godkjent la ikke Daniel Viem Årdal skjul på sin misnøye. Foto: Alex Iversen / TV 2
MISFORNØYD: Da ukesoppdraget ble godkjent la ikke Daniel Viem Årdal skjul på sin misnøye. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Når mentor kommer for å sjekke ukesoppdraget er Haugen ærlig om at trappa har blitt sabotert, men han får likevel skryt for at det ser ut som en solid trapp. Da mentor forlater gården samler Haugen deltakerne. Det er da han sjokkerer alle med nyheten om at ukesoppdraget er godkjent, til tross for sabotasjen.

Viem Årdal er tydelig irritert, og utbryter til Nyeng i episoden at mentor ikke sjekket sovesalen, hvor han hevder det så ut som et bombet hus.

«FARMEN»: Årets «Farmen» går mot finale, og det er det flere deltakere som kjenner på kroppen. Video: TV 2, Privat Vis mer

Ble fly forbanna

Når Se og Hør slår på tråden mener Viem Årdal fortsatt at ukesoppdraget ikke skulle vært godkjent. Han forklarer overfor Se og Hør at det var flere mangler på ukesoppdraget.

- Det er helt feil av produksjonen å godkjenne ukesoppdraget. Det var ikke ferdig. De sjekket ikke alt på ukesoppdraget. Jeg ble fly forbanna på produksjonen og spurte hvordan det var mulig å få godkjent når sovesalen ikke var i nærheten av å være vasket, sier han, og legger til:

- Jeg ble fortalt at det hadde de ikke tid til å sjekke. Det gjorde at Per Gunvald fikk en kniv og det er fryktelig irriterende.

Overfor Se og Hør forteller Haavik, som altså reddet stabburstrappen, at de fleste ga opp da sabotasjen hadde skjedd, og tenkte at det ikke var noe vits i å fortsette.

Haavik forklarer at han gikk for å ha sin daglige bønnestund, som ikke ble vist i episoden, og at det var da han plutselig kom på tanken om at alt håp ikke var ute.

LURTE ALLE: Da Inger Cecilie Grønnerød var på «Farmen»-gården, nektet hun for at hun hadde erfaring fra gård. Men nå som hun er ute av realityserien, letter hun endelig på sløret. Video: TV 2 / Ingebjørg Iversen / Privat Vis mer

- Jeg tenkte at her er det mulighet for at dette kan ordnes. Så da fant jeg fram skrapen, som jeg hadde brukt da jeg vasket hønsehuset og prøvde å skrape av malingen. Det gikk mye bedre enn jeg hadde trodd, sier han, og legger til at jubelen sto i taket da ukesoppdraget ble godkjent

Storbonden Per Gunvald Haugen på sin side forklarer overfor Se og Hør at han syntes det var dårlig gjort av Viem Årdal å sabotere.

Han mener imidlertid det er så rettferdig som det går an å bli at ukesoppdraget ble godkjent. Han mener også at han hadde vasket i sovesalen.

- Det er helt riktig at det ble godkjent. Det var strøkent der, og det var veldig fortjent, legger han til.

HETSET: Inger Cecilie Grønnerød har fått flere tilbakemeldinger på sin «Farmen»-deltakelse. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Var ikke i tvil

Programredaktør i TV 2, Kathrine Halvorsen, forteller at de ikke har kjennskap til samtalen Viem Årdal refererer til.

- Under mentors runde ønsket deltakerne selv å oppholde seg i Gamlestuen. Og siden det var der alle deltakerne var samlet, er det riktig at mentor ikke besøkte den spesielt under sin runde, forteller hun, og legger til:

- Det ville heller ikke være riktig for mentor å besøke gamlestuen etter at de andre deltakerne hadde oppholdt seg der under hele runden. Å vaske i gamlestuen var ikke en sentral del av ukesoppdraget.

Videre forklarer Haldorsen at når mentor deler ut ukesoppdragene på «Farmen», består de av en tekst som redegjør for kriteriene som skal til for at oppdraget skal bli godkjent eller ikke.

- Det er denne teksten mentor jobber ut i fra, og sånn har det vært gjennom hele sesongen. Denne uka var ikke mentor i tvil om at oppdragene var innenfor kriteriene, og godkjente derfor oppdraget. Mentor jobber selvfølgelig ikke alene, han får også veiledning av ukesoppdragsansvarlig og redaktør på opptak, forklarer hun.

FILLERS: Etter at kjæresten Raymond Røskeland var med på «Farmen», er det flere som har lagt merke til Sidney Lunde og utseendet hennes. Nå forteller hun hva hun har gjort og hvor mye det har kostet. Video: Henriette Eilertsen/Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Har forståelse

Haldorsen forstår at noen av deltakerne er uenig i at ukesoppdraget burde ha blitt godkjent, og påpeker at de skjønner at det var frustrerende for Viem Årdal at sabotasjen hans ikke lyktes.

- Sannheten er at storbonden og hjelperne hans gjorde en god jobb med å få rette opp skaden som var gjort på trappa, og de fikk gjort unna mye vask i tidsrommet før mentor kom, legger hun til.

- Når det gjelder vask av gården, som var en mindre del av oppdraget, og som det er vanskelig å ha tydelige kriterier på. Så er denne delen av oppdraget først og fremst der for deltakernes eget beste. Oppdraget «klargjøring for vinteren» hadde derimot tydelige kriterier. Safthuset, smia, høyloftet og hovedhuset så veldig bra ut med tanke på bedømmingen, fortsetter hun.

Haldorsen påpeker at mentor derfor ikke var i tvil om at dette var godkjent.

- Og gitt at dette var de viktigste oppgavene i ukesoppdraget hadde ikke mentor behov for å se mer, avslutter hun.

LES OGSÅ: «Farmen»-drama: - Han valgte det ikke selv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer