Raser mot Oscar-showet

- Hvor var de mørkhudede skuespillerne?

LEDET AN: Anne Hathaway og makkeren James Franco var verter for søndagens Oscar-show i Los Angeles. Foto: All Over Press
LEDET AN: Anne Hathaway og makkeren James Franco var verter for søndagens Oscar-show i Los Angeles. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO: Søndag gikk den 83. utgaven av Oscar-utdelingen av stabelen i Los Angeles, hvor Hollywoods fremste skuespillerne kjempet om gjeve statuetter.

Se alle Oscar-vinnerne her.

Anne Hathaway (28) og James Franco (32) var verter for kvelden, og selv om mange synes det var et flott show, mener «Shaft»-skuespilleren Samuel L. Jackson (62) at det var én essensiell ting som manglet.
 
- Hvor var de mørkhudede skuespillerne? spør stjernen seg til nettstedet TMZ.

- Jeg går ut i fra at de trodde vi ikke var tilgjengelige for å lese telepromptere den kvelden. Ingen stor greie, og forhåpentligvis blir det bedre.

Det ble en stor kveld for Natalie Portman (29) og Colin Firth (50), som mottok de gjeve prisene for beste kvinnelige og mannlige skuespiller, henholdsvis for hovdedrollene sine i «Black Swan» og «The King's Speech».

Men hverken blant de nominerte for beste mannlige og kvinnelige hovedrolle, eller beste mannlige og kvinnelige birolle var noen mørkhudede representeret. Heller ingen mørkhudede menn var på scenen for å dele ut priser. Det reagerer Jackson på.

- Vi jobber i byen... De vet hvem vi er, og de vet vi har muligheten til å komme på showet og representere fargede folk som er i denne bransjen. Forhåpentligvis gjør de ikke den tabben igjen, sier han.

Jackson ble selv nominert til Oscar for sin tolkning av rollefiguren Jules Winnfied i filmen «Pulp Fiction» i 1995.

I 2002 mottok skuespillerinnen Halle Berry prisen for beste kvinnelige hovedrolle for sin innsats i «Monster's Ball». Dette var første gangen en afro-amerikansk kvinne fikk Oscar for beste hovedrolle.

Bli fan av Seher.no på Facebook her


Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Her går hun faktisk med 11 kjoler