«Kompani Lauritzen»:

Raser mot obersten

Tone Damli legger ikke skjul på misnøyen i kveldens «Kompani Lauritzen».

«KOMPANI LAURITZEN»: Flere av deltakerne faller om etter en ekstra krevende oppgave i onsdagens episode. Video: TV 2. Klipp: Anna Celine Hanisch. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Advarsel: Denne artikkelen avslører noe av innholdet i kveldens episode av «Kompani Lauritzen».

Denne våren har Tone Damli (33) vært en av de 14 kjendisene som kjemper om en plass i Dag Otto Lauritzens (65) respekterte kompani i den tredje sesongen av TV-programmet.

I starten av sesongen kunne seerne se at 33-åringen fikk beskjed fra befalet om at de så vidt hadde lagt merke til henne, og at hun var på nippet til å være «usynlig». Også selv etterlyste hun mer tid på skjermen.

Nå har det imidlertid gått noen uker og Damli dukker stadig mer opp foran kameraene, noe hun også gjør i kveldens episode.

PANIKK: Under lørdagens episode av «Kompani Lauritzen», mister en av deltakerne kontrollen da de må dykke under vann. Video: Luna Lea/TV 2 Play. Reporter: Bjørn Ekker. Vis mer

- Herrefred så forbannet

Denne uken er det samarbeid som står i fokus på Setnesmoen leir i Åndalsnes, og under en av oppgavene skal Damli, sammen med Ruben Markussen, redde en skadet soldat fra en røykfylt tunnel.

I forkant var makkerparet optimistiske og gledet seg til å ta fatt på oppdraget. Det tok imidlertid ikke lang tid før motet snudde, og etter mye om og men var det to mindre fornøyde kompaniaspiranter som ramlet ut av tunnelen.

- Helvete. Det er det grusomste jeg har vært med på. Herrefred, så forbannet det går an å bli. Fy faen, sorry språket altså, smeller det fra Damli mens de krysser mållinjen.

Hun og Markussen har slitt med å få med seg den skadde soldaten ut, og førstnevnte forklarer at båren de bærer på bare glir ut av hendene på henne.

«KOMPANI LAURITZEN»: Visse ting ble en utfordring for Tone Damli de første ukene av innspillingen. Video: Rød Løper / TV 2 Vis mer

- Det var så mye inni meg som hadde lyst til å gi seg der inne, sier hun videre mens hun hiver etter pusten.

Og når oberst Lauritzen og major Kristian Ødegård spør hvordan det har gått, holder ikke Damli tilbake.

- Det var ikke gøy i det hele tatt. Det er den største drittoppgaven jeg har vært med på.

Se og Hør har vært i kontakt med pressesjef i TV 2 Jan-Petter Dahl som forteller at det ikke er uvanlig at deltakerne viser misnøye under og like etter en hard og utfordrende øvelse.

- Målet med øvelser som dette er jo nettopp at deltakerne skal ut av komfortsonen, presse seg selv til det ytterste og hente krefter de ikke ante de hadde, og på den måten oppleve mestring når de klarer å gjennomføre oppgaver som fremstår umulig.

MISFORSTÅELSE: Da Dennis Siva Lie var korporal inne på «Kompani Lauritzen» skjedde det noe som førte til at produksjonen måtte beklage seg. Video: TV 2. Reporter: Celina Morken Vis mer

Se og Hør har vært i kontakt med Tone Damlis manager, David Eriksen, som opplyser om at hun befinner seg i Dublin på grunn av poker-NM og er derfor ikke tilgjengelig for en kommentar.

Toalett-trøbbel

33-åringen har også tidligere vært åpen om utfordringer ved militærtilværelsen under innspillingen. Det var imidlertid ikke redselen for å få for eksempel skader som var til stede for Damli, men det faktum at alle deltakerne måtte dele toalett.

- Det var fellestoalett, sånne båser du har på ungdomsskolen. Og jeg sliter med de greiene der. Å sitte ved siden av Espen Lervaag og presse ut en selunge - det gidder jeg ikke. Eller det får jeg ikke til, fortalte hun nylig til Se og Hør, og la til at det var derfor det tok en lang stund før hun klarte å gå ordentlig på do.

- Så det tok rett og slett ti dager og det var ganske … Det er ikke bra, vet du.

TÅREVÅTT: Emilie Stordalen sprakk nylig begge trommehinnene i «Kompani Lauritzen», noe som fører til at hun ikke kan delta i en av oppgavene. Dette tar hun tungt. Video: TV 2 Vis mer

Ifølge Damli var det lite sympati å hente fra befalet. De skal ha vært klar i sin tale hva gjelder deltakernes dorutiner.

- Vi fikk jo streng beskjed av befalet: Dere må gå på do i skogen og få det ut, ellers så stjeler det energi fra dere.

Hun fant likevel en metode for å gå på do uten noen forstyrrelser fra de andre deltakerne.

- Jeg ordnet det på egen hånd. Vi hadde en sånn «Kompani»-klokke og på den var det en liten alarm, så jeg satt på den en halvtime før reveljen (vekkesignalet, journ.anm.) skulle gå en dag. Jeg sto opp litt før alle andre, mer trenger jeg ikke si, røpet hun avslutningsvis.

LES OGSÅ: Om skade: - Det er vondt å puste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer