«Emily in Paris»:

Raser mot Netflix-serien

- Støtende.

TILBAKE: Lily Collins ( i midten) er tilbake i sesong to av serien «Emily in Paris», som i disse dager strømmes på Netflix. Her avbildet med Philippine Leroy-Beaulieu (til venstre) og Camille Razat (til høyre). Foto: Splash News / NTB
TILBAKE: Lily Collins ( i midten) er tilbake i sesong to av serien «Emily in Paris», som i disse dager strømmes på Netflix. Her avbildet med Philippine Leroy-Beaulieu (til venstre) og Camille Razat (til høyre). Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Netflix-serien «Emily in Paris» ble kjapt en seerfavoritt da den første sesongen ble sendt på strømmetjenesten i 2020.

Det er derimot ikke alle som er like begeistret over serien. Nå slår nemlig kulturministeren i Ukraina, Oleksandr Tkatjenko (55), hardt ned på den og kaller den for krenkende mot det ukrainske folket.

Reagerer kraftig

Ifølge blant andre den svenske avisen Aftonbladet skal han ha blitt rasende over måten karakteren «Petra» blir skildret i den andre sesongen som nylig hadde premiere.

- I «Emily in Paris» er det en karikatur av en ukrainsk kvinne som er uakseptabel. Det er også støtende, skriver han på meldingstjenesten Telegram ifølge BBC.

Insider har også omtalt saken, og melder at mange ukrainere har reagert kraftig på fremstillingen av karakteren.

I den nye sesongen er «Petra» en kvinne fra Kiev som går på samme franskkurs som hovedrollen Emily. Det er ukrainske Daria Pantjenko som spiller rollen, og på et tidspunkt i serien lurer hun Emily til å stjele klær fra en butikk.

- Slik skal det ikke være

Det er en tydelig opprørt Tkatjenko som ikke forstår hvorfor rollefiguren har blitt fremstilt på den måten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.