«The Crown»:

- Raser mot Netflix etter dette

Prins Charles skal være svært misfornøyd med fremstillingen av egen person.

OMDISKUTERT: Netflix-serien «The Crown» omhandler livet til dronning Elizabeth (94) gjennom flere tiår. Søndag ble den fjerde sesongen sluppet, der blant annet ekteskapet mellom prinsesse Diana og prins Charles er et bredt tema. Foto: Ollie Upton/Netflix via AP/NTB
OMDISKUTERT: Netflix-serien «The Crown» omhandler livet til dronning Elizabeth (94) gjennom flere tiår. Søndag ble den fjerde sesongen sluppet, der blant annet ekteskapet mellom prinsesse Diana og prins Charles er et bredt tema. Foto: Ollie Upton/Netflix via AP/NTB Vis mer
Publisert

Strømmegiganten Netflix er blitt et populært underholdningsverktøy verden over, og har i tillegg fått en enorm vekst under pandemiens gang. Likevel er det ikke alle som er helt fornøyde med de nyeste seriene som pumpes ut av milliardbedriften.

Det britiske kongehuset - og særlig prins Charles (72) - er angivelig ikke veldig fornøyd med den nyeste sesongen av «The Crown», som fokuserer bredt på hans sagnomsuste ekteskap med nå avdøde prinsesse Diana.

Den fjerde sesongen i rekken gjenskaper og tolker affæren med hans nåværende kona, Camilla Parker-Bowles (73), på 80-tallet (mens han var både forlovet og gift med Diana). Dette skal ha skapt sterke reaksjoner hos nettopp Charles, ifølge medier som blant andre Daily Mail.

- «Trolling» med Hollywood-budsjett

Ifølge en kilde avisen har snakket med, mener Charles at han er er portrettert på en urettferdig måte, og at fremstillingen av trekantdramaet er feilaktig.

IKONISK: Prins Charles giftet seg med prinsesse Diana i 1981. Nå er ekteskapet hovedhandlingen i den fjerde sesongen av «The Crown». Foto: POOL / AFP / NTB
IKONISK: Prins Charles giftet seg med prinsesse Diana i 1981. Nå er ekteskapet hovedhandlingen i den fjerde sesongen av «The Crown». Foto: POOL / AFP / NTB Vis mer

- Dette er drama og underholdning for kommersiell bruk, med null hensyn til de involverte - som får livenes deres kapret og utnyttet, sier kilden.

Noen av prinsens mest fortrolige kontakter går langt i å påstå at Netflix sanker inn haugevis av penger på familiens bekostning, og samtidig utnytter smerten de har gjennomgått. De stempler serien som «fiksjon om faktiske hendelser».

DIANA: I seriens fjerde sesong portretterer Emma Corrin (24) den velkjente prinsessen. Foto: Des Willie/Netflix via AP/NTB
DIANA: I seriens fjerde sesong portretterer Emma Corrin (24) den velkjente prinsessen. Foto: Des Willie/Netflix via AP/NTB Vis mer

«The Crown» tar også for seg flere historiske hendelser og kjent personer, deriblant den tidligere britiske statsministeren Margaret Thatcher og drapet på Lord Mountbatten.

Det er likevel seriens framstilling av en kald og egoistisk prins Charles, som blir presset inn i ekteskap med den uskyldige, 18 år gamle Diana - som fanger mesteparten av offentlighetens oppmerksomhet.

- Det er mangel på hvordan de forteller en nyansert historie - alt er veldig todimensjonalt. Dette er «trolling» med et Hollywood-budsjett. Offentligheten burde ikke bli lurt til å tro at dette er et korrekt portrett av det som virkelig skjedde, forteller en kilde Daily Mail har snakket med.

Verken Netflix eller serieskaperne har besvart kritikken. Det britiske kongehuset har også til gode å komme med en offisiell uttalelse.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Signerte kjempeavtale

Og apropos Netlix - i høst ble det for øvrig kjent at Charles yngste sønn, prins Harry (36) - sammen med hertuginne Meghan (39) - har signert en kjempeavtale med strømmegiganten.

Den flerårige avtalen går ut på at paret blir betalt av Netflix for å lage dokumentarer, filmer og andre programmer.

Meghan, som er godt kjent med filmbransjen, og har jobbet som skuespiller i blant annet serien «Suits», har riktignok gjort det klinkende klart at hun ikke har planer om å opptre foran kamera.

I en uttalelse til Variety bekreftet hertugparet samarbeidet med strømmetjenesten. Alt de produserer vil være eksklusivt for Netflix.

- Våre liv, både uavhengig av hverandre og som par, har gitt oss forståelse av kraften til den menneskelige sjel: For mot, stå på-vilje og behovet for tilknytning, heter det i uttalelsen til avisen.

Verken Harry og Meghan, som trakk seg ut av den offisielle kongefamilien i fjor, har dukket opp i «The Crown». Det spørs om sistnevnte i det hele tatt blir et tema, hvis seriens handling fortsetter så langt fram i tid.

LES OGSÅ: - Klar for reality-tv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer