SVENSKEHÅPET: Sanna Nielsen representerer «Söta bror» under Eurovision-finalen i København 10.mai, men får lunkne tilbakemeldinger fra den norske MGP-eksperten Ingeborg Heldal. Foto: All Over Press
SVENSKEHÅPET: Sanna Nielsen representerer «Söta bror» under Eurovision-finalen i København 10.mai, men får lunkne tilbakemeldinger fra den norske MGP-eksperten Ingeborg Heldal. Foto: All Over Press Vis mer

Raser mot MGP-slakt

«Söta bror» har ingenting til overs for Ingeborg Heldals ekspertuttalelser.

Publisert

SEOGHØR.NO: Om ni dager er det duket for internasjonal Eurovision-finale i København, og i forkant av finalefestlighetene har NRK sendt programmet «Adresse København» hvor eksperter tar for seg de ulike finale-bidragene.

I programmet fortalte MGP-ekspert Ingeborg Heldal at hun ikke var helt overbevist over det svenske bidraget til Sanna Nielsen:

- Jeg hater den ikke, det gjør jeg ikke. Men jeg synes hun synger surt, og for meg er vokalen for utstudert, sier hun i NRK-programmet som ble sendt forrige helg.

Til Aftonbladet legger hun til:

- Litt av problemet er at jeg per definisjon ikke er noen fan av ballader, og forventningene til Sverige er alltid skyhøye. Det jeg mener med utstudert er den der «Cranberries-knekken» på stemmen, spesielt i refrenget, som jeg synes høres noe anstrengt ut. Men samtidig synes jeg det er fantastisk at Sanna endelig får representere Sverige etter mange forsøk.

Se video fra den norske Melodi Grand Prix-finalen:

 

Disse uttalelsene har fått «Söta bror» til å se rødt, og den svenske MGP-legenden Christer Björkman (56) raser til nettstedet:

- Det er vel den lillebror-følelsen som fremdeles sitter igjen. Men å gå på Sannas stemme er det merkligste jeg har hørt. Jeg synes vi har en utrolig stabil artist. Det er rett og slett ubegripelig.

Hovedpersonen selv tar det hele med fatning:

- Jeg har fått fin respons av mange andre, så jeg velger å ikke tenke det, sier hun til nettstedet.

Det norske folk har også valgt å sende en ballade-låt til København, og 10.mai er det bergenseren Carl Espen Thorbjørnsen (31) som representerer Norge under den årlige finalefesten.

Men til tross for at Ingeborg Heldal ikke er fan av ballader roser hun den norske låten og Carl Espens stemme:

- Carl Espen virker så utrolig lite tilgjort, og har årets udiskutabelt fineste stemme. Så selv om jeg ikke umiddelbart faller for ballader gir Carl Espen meg allikevel gåsehud. Jeg ønsker både Sanna og Carl Espen lykke til - og håper de måler krefter i finalen på lørdag, forteller hun til Seoghør.no.

LES OGSÅ: Tooji tok et oppgjør med norsk musikkbransje etter MGP-fiasko

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer