Kim Kardashian West:

Raser mot Kim etter indisk Vogue-cover

Kritikken hagler mot reality-stjernen etter at hun stilte i tradisjonelt indisk antrekk.

I ASIA: Kim Kardashian dukket opp med rosa hår og sykkelshorts i metallisk sølv i Tokyo denne uken. Foto: NTB Scanpix
I ASIA: Kim Kardashian dukket opp med rosa hår og sykkelshorts i metallisk sølv i Tokyo denne uken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Det tar aldri mange dagene mellom de ulike Kim Kardashian-kontroversene. Nå er reality-dronninga i hardt vær igjen, etter å ha stilt opp på coveret til marsutgaven av indiske Vogue.

Ifølge Daily Mail handler kritikken denne gangen om at Kim ikke burde stille i tradisjonelle, indiske antrekk - som hun gjør inni motemagasinet - siden hun ikke er indisk.

I tillegg bør også et indisk magasin ha en indisk modell på forsiden, mener kritikerne.

A post shared by VOGUE India (@vogueindia) on

Kritikk i sosiale medier

Kim har selvfølgelig også promotert magasin-forsiden på sin egen Instagram-konto. Bildene er tatt av den anerkjente fotografen Greg Swales.

Men det har altså vist seg at Kim igjen har klart å tråkke noen på tærne.

Noen av kommentarene på sosiale medier lød: «Indias Vogue bør fremheve og bruke sine egne asiatiske kvinner i stedet for å bruke en fra popkulturen.»

Og Twitter-stormen fortsatte med kommentarer som dette: «Ikke noe hat mot Kardashian, men kan dere ikke finne en indisk kvinne til coveret? Først Kendall og nå Kim?»

Andre ser humoren i det hele.

Som denne Twitter-brukeren, som skriver: «Husker dere hvordan Kim Kardashian sa at hun synes indisk mat var så ekkelt for et par år siden i familiens reality-serie, og nå har hun kommer seg på coveret til indiske Vogue. Ha, ha.»

Saken fortsetter nedenfor.

Kulturell appropriasjon

Kritikken har altså også gått på hvordan Kim har på seg tradisjonelle indiske klær, som sjalet, eller «dupatta», som det heter - og «lehenga», et tradisjonelt indisk skjørt.

Flere lesere kalte valg av antrekk «tragisk», ifølge Daily Mail.

Reality-stjernen, som selv har røtter både fra Armenia, Holland, Irland og England, burde ikke ha ikledd seg klær fra en annen kultur, er det enkelte som mener.

Kim Kardashian har for øvrig fått kritikk for å bedrive såkalt kulturell appropriasjon flere ganger tidligere - både når det gjelder valg av frisyre og Halloween-kostyme.

Saken fortsetter nedenfor.

SPESIELLE ANTREKK: Søstrene Kardashian vet å gjøre seg bemerket. Nå er de i Tokyo. Foto: NTB Scanpix
SPESIELLE ANTREKK: Søstrene Kardashian vet å gjøre seg bemerket. Nå er de i Tokyo. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I skrivende stund har ikke Kim kommentert kritikken av Vogue-forsiden.

Kim befinner seg for tiden i Tokyo sammen med søsteren Kourtney. De to ble fotografert sammen mens de var ute på vift i den asiatiske storbyen. Søstrenes antrekk var - i kjent stil - nesten umulig å ikke legge merke til.

Kim har dessuten valgt å farge håret rosa, og hun viste også frem sitt første bilde av datteren Chicago på Instagram denne uken. Og selvfølgelig var det med et Snapchat-filter, som Kim jo er så fan av. Hun skrev: «Baby Chicago» til bildet.

Slo tilbake mot «haterne»

Den 14. februar, som er kjent som den berømte «Valentinsdagen», eller «Alle hjerters dag», benyttet Kim for øvrig anledningen til å fortelle folk hva hun syns om folk som kritiserer henne. Samtidig promoterte hun sin nye parfyme.

På sin Snapchat-konto delte hun et videoklipp av et bord dekket med post it-lapper, der hun har skrevet ned en rekke navn.

På de turkise lappene stod navnene på folk som misliker henne - og flere av disse kunne ifølge stjernen forvente å motta hennes siste parfyme, kalt «Bae».

Listen over «hatere» inneholdt blant andre Piers Morgan (52), Chloë Grace Moretz (20) og Blac Chyna (29).

Kims forhold til den mye omtalte og frittalende programlederen Piers Morgan, skal bunne i at sistnevnte stadig tar til orde når det gjelder Kim og hennes familie.

Han benytter ofte anledningen, i sin Daily Mail-spalte og på Twitter, til å hakke på «Kardashian-Jenner»-klanen.

Nylig kritiserte han dessuten Kims toppløsbilder på Instagram.

- Kvinnelig hud og seksualitet skremmer meg aldri, slapp av. Men folk som Kim Kardashian, som stadig tar til sosiale medier for å blotte sine bryster foran millioner av unge, lett påvirkelige kvinner - i feminismens navn, er latterlig. Jeg kommer til å fortsette å påpeke det, skrev han på sin Twitter-konto.

Fikk slakt for toppløsbilde

Det ble igjen storm rundt Kim Kardshian da det viste seg at det var den fire år gamle datteren North West som hadde tatt et av de lettkledde bildene av henne på Instagram.

📸 by North

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

På bildet har Kim på seg en stram treningstights og en BH.

I speilet til høyre i bildet kan du se fireåringen stå i bakgrunnen med mobilen. Kim fotokrediterte North for det lettkledde bildet da hun la det ut på Instagram-profilen sin.

Bildet vakte stor oppsikt blant Kims følgere, og selv om noen synes at det er søtt, er det mange som mener at bildet er trist og at Kim har gått langt over streken.

«Jeg synes ikke at dette er greit, og jeg ville aldri latt barna mine få gjøre noe sånt som dette. Men vi oppdrar vel alle barna våre forskjellig», kommenterte en av følgerne hennes.

«Jeg husker at du fortalte i en episode av «Keeping Up With The Kardashians» for en stund siden at du syntes det var så vanskelig å prøve å beholde kjendisstatusen med klærne av. Vel, nå har du nådd bunnen, selv til å være deg, Kim. Gjør hva du vil som en voksen person, men ikke ta med deg datteren din på den samme reisen. Vær en mor først og fremst, ikke bruk barna dine i din jakt på kjendisstatusen», kommenterte en annen.

Hele Kardashian-familien i Disneyland - skaper totalt kaos over alt. Vis mer

​Les også: - Kjøpte baby-smokk til 760 000 kroner​

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer