Kendall Jenner:

Raser mot Kendalls kviseavsløring

- Hvorfor kalles hun modig?

HUDTRØBBEL: Kendall Jenner har slitt med kviser i flere år, og har derfor sagt seg villig til å bli Proactive sitt nye ansikt utad. Det er det mange som reagerer på. Foto: NTB scanpix
HUDTRØBBEL: Kendall Jenner har slitt med kviser i flere år, og har derfor sagt seg villig til å bli Proactive sitt nye ansikt utad. Det er det mange som reagerer på. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er ingen som liker å ha kviser, og spesielt belastende kan det være om du er en av verdens mest fotograferte mennesker. For supermodell Kendall Jenners (22) del har det vært vanskelig at ansiktet hennes, som tross alt også er hennes levebrød, har vært preget av kviser fra tid til annen.

Likevel var det mange som ble skuffet da modellen i helgen offentliggjorde at hun skulle være Proactive sitt nye ansikt utad. Proactive er for mange kjent gjennom reklamer på TV-shop, og hevder å kurere uren hud med diverse produkter.

Det er imidlertid ikke det at Kendall blir hudpleiemerkets talsperson som folk reagerer på generelt. Før helgen ble det nemlig bygget opp stor spenning rundt hva det var 22-åringen skulle lansere.

Kvisekritikk

Da ble det lagt ut en video på nettet der den 22 år gamle supermodellen snakket om at hun skulle komme med en høyst personlig, ekte og rå kunngjøring.

Mamma Kris Jenner (63) hausset dette opp på Instagram, og fansen rev seg i håret mens de forsøkte å spekulere på hva i alle dager det kunne være stjernen skulle melde.

«Det å se deg dele en såpass rå historie, slik at du kan bidra til å hjelpe såpass mange mennesker og få i gang en positiv dialog, viser at du har blitt en helt fantastisk kvinne», skrev Kris før det ble kjent hva datteren skulle lansere.

Fansen ble også bedt om å forberede seg mentalt, for dette kom ifølge Kris til å bli svært rørende.

Da bomben, eller mangel på sådan, ble sluppet, var det mange som ble skuffet. Flere hadde sett for seg at Kendall muligens skulle snakke om alt fra seksuell legning til at hun kanskje skulle bli ambassadør for FN - eller noe i den duren.

Sannheten var at hun annonserte et betalt partnerskap med den angivelige kvisekuren, siden hun selv har slitt med dårlig hud i sine tidlige tenår. Det fikk fansen til å se rødt.

«Jeg hadde håpet at Kendall skulle åpne seg om noe mer … vanskelig. Vi vet alle at hun sliter med kviser, og det er jo ikke gøy, men ??? Jeg er faktisk målløs», skriver en bruker på Twitter.

«Hvorfor mener folk at Kendall Jenner er modig fordi hun har kviser? Jeg har også kviser, hun er ikke så spesiell», mener en.

«Kendall Jenner sin råeste historie handler om at hun sliter med acne og at hun er det nye ansiktet til Proactive», skriver en annen satirisk.

Et hundretall meldinger har lignende ordlyd. Fox skriver at de har forsøkt å komme i kontakt med både Kendall og Proactive, men at ingen av dem har besvart forespørslene deres.

Ifølge People har supermodellen vært åpen om sine utfordringer med uren hud de siste årene. Hun har blant annet uttalt at hun slet med kviser i ungdomsårene, noe som førte til dårlig selvtillit.

PROBLEMHUD: Kendall har valgt å være åpen om sine kviseproblemer, men flere mener nå at hun gikk litt for langt i promoteringen. Foto: NTB scanpix
PROBLEMHUD: Kendall har valgt å være åpen om sine kviseproblemer, men flere mener nå at hun gikk litt for langt i promoteringen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg følte meg utstøtt. Når jeg snakket brukte jeg hånden min til å dekke for ansiktet. Selvsagt var jeg forelsket på videregående, men jeg tenkte ikke engang på å se på gutter, har hun uttalt.

Videre forklarte 22-åringen at hun fant måter å takle urenhetene på, og at hun fant de riktige behandlingene for kviseutbruddene.

- Det jeg vil at alle skal forstå er at det har vært en prosess. Det var ikke noe som skjedde over natten, men sakte sluttet jeg å bry meg. Jeg er på et mye bedre sted nå som jeg er eldre, sa hun.

Reklametrøbbel

Dette er ikke første gang Jenner har havnet i bråk eller fått kritikk som følge av reklameoppdrag hun har tatt på seg. Da hun i april 2017 stilte opp i en reklamefilm for Pepsi ble det ramaskrik verden over.

Reklamen ble slaktet av folk med all slags mulig bakgrunn, og med ulike meninger. Men én ting virket de å være enig i: Pepsi-reklamen hadde de lite til overs for.

- Den nye Pepsi-reklamen med Kendall Jenner er sjokkerende djevelsk. Absurd, politisk korrekt galskap, selvskryt og galskap for oversensitive, skrev den frittalende frokost-TV-verten Piers Morgan på Twitter den gang.

Den to og et halvt minutter lange reklamefilmen fikk tittelen «Live for now moments anthem» og Skip Marley-låten «Lions» går gjennom reklamen.

Snutten ble kalt et tonedøvt forsøk på å skape en politisk motstandsbevegelse. Det gikk så langt at en stor skare på sosiale medier ba om boikott av brusgiganten, og filmen ble etter kort tid trukket tilbake.

Det skulle ta et halvt år før Kendall uttalte seg om skandalen. I kjent stil ble det gjort i familiens realityserie, «Keeping up with the Kardashians».

- Jeg trodde livet mitt var over, sa hun.

Livet har heldigvis gått videre siden den gang, men hvem vet hvor ferden ender for supermodellen. Det kan virke som at høyprofilerte reklameoppdrag «aldri» fungerer for henne - i hvert fall ikke om man skal ta fansen på ordet.

LES OGSÅ: - Sjokkerte hver eneste person på jorda

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer