<strong>FÅR KRITIKK:</strong> Den amerikanske speiderbevegelsen - som blant annet blir skildret i den nye Hollywood-filmen «Moonrise Kingdom» (bildet) - har i over hundre år hatt et forbud mot at homofile kan være speiderledere. Foto: Filmweb
FÅR KRITIKK: Den amerikanske speiderbevegelsen - som blant annet blir skildret i den nye Hollywood-filmen «Moonrise Kingdom» (bildet) - har i over hundre år hatt et forbud mot at homofile kan være speiderledere. Foto: Filmweb Vis mer

Raser mot homofile speidere

TV-stjernen Chuck Norris mener det er «uamerikansk» å tillate annet enn heterofile medlemmer i speiderbevegelsen.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Hollywood-stjernen Chuck Norris (72) er best kjent for sin rolle i TV-serien «Walker, Texas Ranger», men har de siste årene også markert seg som en aktiv støttespiller for amerikanske republikanske politikere.

Likevel var det mange som ble overrasket da 72-åringen nylig gikk ut med kraftig kritikk av det amerikanske speiderforbundet. Norris så rødt da speiderlederen James Turley varslet at han ville revurdere organisasjonens selvpålagte forbud mot å tillate homofile ledere.

Kraftig kritikk

I et innlegg på nettsiden Ammoland.com beskylder Norris speiderlederen for å ville bryte en over ett hundre år gammel regel, som motytelse for fordeler han har fått av den sittende demokratiske presidentem Barack Obama.

- Er det tilfeldig at Turley og hans kone Lynne var gjester på en middag president Obama holdt for den britiske statsministeren David Cameron 14. mars?

- Og er det tilfeldig at han fikk en plass i en komite for investeringsrådgivning, som skal møte ingen ringere enn Vladimir Putin i Moskva i oktober, skriver Norris.

Sparket ut lesbisk leder
Skuespiller Julianne Moore, artisten Ricky Martin og flere andre kjendiser  har protestert mot den amerikanske speiderbevegelens homofiliforbud, etter at den ifølge nettsiden Contactmusic valgte å sparke en lokal leder i delstaten Ohio, Jennifer Tyrell, da hun kom ut av skapet i april.

Også hennes sønn, Cruz, måtte forlate speiderorganisasjonen.

Kritikken preller imidlertid av på Norris, som ber president Obama respektere bevegelsens interne regler.

- Jeg har personlig kjent en rekke speidere og speiderledere. Disse personene representerer noe av det beste i Amerika. Speiderbevegelsen er en like stor del av USA som pølser, baseball og bestemors eplepai, skriver han.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Stjernekrig om presidenten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer