Kenza Zouiten Subosic:

Raser mot gravidspørsmål etter fødsel: - Sykt

Den svenske influenseren har sett seg lei på negative kommentarer om kroppen sin.

RASENDE: Etter at den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor for første gang i juni, har hun fått gjennomgå. Foto: NTB Scanpix/ Skjermdump fra Instagram
RASENDE: Etter at den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor for første gang i juni, har hun fått gjennomgå. Foto: NTB Scanpix/ Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Den svenske influenseren og toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic (28) kunne i juni juble over å bli mamma for aller første gang.

Da kom sønnen Nikola til verden etter en lang og tung prosess med hjelp fra fire forskjellige gynekologer og fertilitetseksperter.

Kenza er svært aktiv på Instagram, hvor hun har nesten to millioner følgere, og hun deler titt og ofte bilder fra hverdagen til familien.

Siden hun ble mor har imidlertid kritikerne til stadighet funnet noe å sette fingeren på, og i august havnet den svenske 28-åringen i hardt vær etter at hun delte et ammebilde på bildedelingstjenesten. Flere reagerte på bildet, og Kenza så seg nødt til å forsvare det på bloggen sin.

GRAVID: Modellen Belle Lucia får hets i kommentarfeltet på Instagram etter at hun la ut et bikinibilde av seg selv, 6 måneder på vei i graviditeten. Vis mer

Sårende spekulasjoner

Nylig reiste Kenza, sønnen og ektemannen Aleks Subosic på ferie sammen, og 28-åringen benyttet anledningen til å dele flere bilder fra den solfylte ferien, deriblant to bilder av seg selv poserende i bikini.

View this post on Instagram

👙🌴✌🏽

A post shared by Kenza Zouiten Subosic (@kenzas) on

Sistnevnte bilde fikk flere til å stille spørsmål om hun er blitt gravid igjen.

- Er du gravid? Gratulerer, kommenterte en av følgerne under bikinibildet av 28-åringen.

Flere tok Kenza i forsvar ved å påpeke at hun ser fantastisk ut etter fødselen, og mange takket henne for at hun viser frem kroppen etter å ha blitt mor.

- Du ser fantastisk ut, og jeg er så stolt over at du fjerner stigmaet rundt kropp etter fødsel. Du ser vakker ut, du gløder, og har virkelig en fin familie. Til sist er det alt som betyr noe, kommenterte en annen.

- Man er jo bare et menneske

Spørsmålene om hun er gravid igjen har tydelig gått inn på 28-åringen, som synes det er sårende med tanke på hvor vanskelig det var for henne å bli gravid med sønnen i første omgang.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor 14. juni etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Det er jo klart at man blir lei seg, man er jo bare et menneske. Man er ingen robot som sitter og skriver på bloggen. Det er klart at det sårer iblant, men man kan dessverre ikke få alle til å elske seg. Det er bare å bite tennene sammen og ta imot, men så kan man si ifra iblant også, forteller Kenza til svenske Expressen.

Mandag denne uken var toppbloggeren på den svenske gallaen «Årets Mama», og da brukte Kenza stemmen sin til å kritisere samfunnets syn på «mammakroppen».

- Jeg blir forbannet fordi jeg synes at det er helt sykt at man noen måneder etter at man har født et barn forventes å ha en flat, veltrent mage, og hvis man ikke har det så spekuleres det på om man er gravid igjen. Det synes jeg er helt sykt, men jeg kan tåle det, fordi jeg er vant til å få dritt. Men, jeg tenker på alle andre som leser det, og jeg er så redd for at det vil gå inn på dem, så det er kjedelig, fortalte Kenza, ifølge den svenske avisen.

Samme kveld som gallaen fant sted, delte Kenza nok et bilde på Instagram hvor hun viste frem hvordan det egentlig er å være på galla som en ammende mor.

- Hvordan det egentlig så ut i går kveld, skrev Kenza til bildet som viser henne selv og den svenske influenseren Ines som pumper brystmelk.

Svarte på bildekritikken

Kropp og et ærlig ammebilde er imidlertid ikke det eneste ettbarnsmoren har fått gjennomgå for. I september fikk hun refs for å vise frem sønnen i sosiale medier.

Kritikken kom i kjølvannet av at Kenza i forkant av fødselen hadde uttalt seg i podkasten «Kenza & Dani - när livet händer» om at hun og ektemannen hadde kommet frem til at de ikke ville vise frem sønnen så mye i sosiale medier. Dette for at han skulle slippe å bli gjenkjent når han omsider starter på skolen.

Likevel kan det trygt sies at mesteparten av bildene hun har delt siden den gang inneholder sønnen.

Nettopp derfor reagerte flere på de mange bildene, og blant kommentarene på 28-åringens blogg, var det en rekke fans som blant annet skrev at de ikke synes noe om eksponeringen av sønnen.

Kritikken førte til slutt til at hun tok til motmæle i et innlegg på sin egen blogg, der 28-åringen samtidig skrev at hun i fremtiden har planer om å trappe ned på antall bilder.

«(...) Jeg synes selv at hele greia med å vise eller ikke vise er vanskelig. Jeg er jo så stolt av ham, og vil vise ham frem til hele verden - akkurat som mange andre mammaer», skrev hun blant annet, og understreket at hun bare deler bilder som sønnen i fremtiden ikke vil finne krenkende.

LES OGSÅ: Ærlig om forholdet til mammakroppen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer