Piers Morgan og Amanda Knox:

Raser mot «Foxy Knoxy»-utspill

Piers Morgan ser rødt etter Amanda Knox' Twitter-melding.

SER RØDT: Tv-profilen Piers Morgan refser Amanda Knox, etter at hun vitset om sine fire år bak fengselsmurene i Italia. Foto: NTB
SER RØDT: Tv-profilen Piers Morgan refser Amanda Knox, etter at hun vitset om sine fire år bak fengselsmurene i Italia. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. november for ganske eksakt 13 år siden markerte starten på det som skulle vise seg å bli en av 2000-tallets mest omtalte drapssaker. I 2007 ble nemlig Meredith Kercher funnet drept i den italienske byen Perugia, bare 21 år gammel.

Britisk tabloidpresse kastet seg raskt over den pikante historien om en vakker amerikansk student, som tilsynelatende truet sin britiske romkamerat til å delta i sadistisk gruppesex, før offeret ble brutalt myrdet.

Drapet rystet trolig like mye som det fascinerte en hel verden. Bilder og påstander spredte seg raskt, og med sitt iskalde, men vakre utseende fikk den da 20 år gamle Amanda Knox raskt kallenavnet «Foxy Knoxy».

«FOXY KNOXY»: Drapsdømte Amanda Knox fikk mye oppmerksomhet gjennom rettssaken, etter at venninnen Meredith Kercher ble funnet drept i Perugia i Italia. Her fra september 2008. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB
«FOXY KNOXY»: Drapsdømte Amanda Knox fikk mye oppmerksomhet gjennom rettssaken, etter at venninnen Meredith Kercher ble funnet drept i Perugia i Italia. Her fra september 2008. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB Vis mer

Den amerikanske utvekslingsstudenten ble funnet skyldig i drapet på romkameraten, sammen med hennes daværende kjæreste, Raffaele Sollecito (36). En fjerde person, Rudy Guede (33), ble også funnet skyldig. Knox har hele tiden hevdet sin uskyld, og har senere blitt frikjent.

Grunnen til at det brutale drapet nok en gang er blitt dratt opp igjen, er den ferske feiden mellom Amanda Knox og den frittalende tv-profilen Piers Morgan (55).

MODENA: Amanda Knox er tilbake i Italia for første gang siden hun ble frikjent for drapet på sin venninne, Meredith Kercher. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV Vis mer

«Ditt motbydelige menneske»

Den i dag 33 år gamle kvinnen, som kan se tilbake på fire år bak italienske fengselsmurer før hun ble løslatt, har nemlig i forbindelse med presidentvalget i USA delt en noe oppsiktsvekkende vits - som ikke faller helt i god jord hos alle.

Ifølge Metro delte nemlig «Foxy Knoxy» en Twitter-melding denne uka, der det sto følgende:

«Uansett hva som skjer, så kan ikke de neste fire årene være like ille som de fire årene jeg studerte i utlandet, eller?»

Innlegget ble alt annet enn godt mottatt, og har blant annet fått tv-profilen Piers Morgan til å se rødt. Han har nemlig tidligere jobbet med den avdøde Kerchers far i den britiske avisen Daily Mirror.

«Jeg kan komme på en 21 år gammel britisk jente ved navn Meredith Kercher som hadde det mye verre enn deg i Italia. Husker du henne? Hvordan våger du å vitse om dette. Ditt motbydelige menneske», skriver han på Twitter.

GIR SEG IKKE: Drapsdømte Amanda Knox ble, sammen med sin ekskjæreste, dømt for drapet på romkameraten Meredith Kercher. Video: Camera One Vis mer

Tuller med eget traume

Dermed så Knox seg nødt til å svare på kritikken som ble rettet mot henne. I et nytt innlegg skriver hun at hun til tider tuller med at hun ble uskyldig dømt.

«Jeg har lov til å tulle om mitt eget traume. Jeg tullet ikke med Kerchers. Jeg drepte ikke Meredith. Det gjorde Rudy Guede, og det vet du. Slutt å utnytte Merediths navn for å henge meg ut. Du er patetisk», svarer hun.

Twitter-diskusjonen fortsetter deretter mellom de to, der 55-åringen blant annet forteller at Meredith Kerchers far er fullstendig knust etter drapet på datteren. Han påpeker også at han ikke er helt overbevist om Knox' uskyld.

«Løgnene dine om den natten og den kyniske kommersielle utnyttelsen av hendelsen er både mistenkelig og frastøtende. Du er mange ting, men et offer er ikke et av dem».

«Dette er så avskyelig»

Morgan er ikke den eneste som reagerer på innlegget, og flere Twitter-brukere har slått hardt ned på «vitsen».

«Dette er smakløst. En person er død. Det handler ikke om hvorvidt det var deg som gjorde det eller ikke, for du ble tydeligvis frikjent, men seriøst … Dette er så avskyelig. En person er død for pokker», skriver en Twitter-bruker.

Knox og Sollecito er blitt både dømt og frikjent i flere forskjellige rettssaker siden 2011. Likevel er spørsmålet om hvem som egentlig drepte Kerchner fortsatt eksisterende.

Det var i mars 2015 at Knox og ekskjæresten ble frikjent av italiensk høyesterett. Nevnte Rudy Guede ble i 2008 dømt til 30 års fengsel for drapet, men påtalemyndigheten trodde ikke at han kunne ha vært alene om det, og dommen ble senere redusert til 16 års fengsel.

Da drapet skjedde, var Guede en 20 år gammel småkriminell og en kjenning av politiet i Perugia, ifølge The Guardian. Han skal også ha vært doplanger. Han har nå startet i et arbeidsprogram som en del av rehabiliteringen, før han kan sette sine føtter i frihet.

LES OGSÅ: - Beklager at jeg ikke er døende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer