Ricardo Chavira og Felicity Huffman:

Raser mot dommen til skuespillerkollegaen

- Beklager, men dette er dritt.

MISFORNØYD: Skuespiller Ricardo Chavira tok til Twitter for å uttrykke sin misnøye over dommen til skuespillerkollega Felicity Huffman i midten av september. Til venstre er han avbildet med Eva Longoria i 2006. Foto: NTB Scanpix
MISFORNØYD: Skuespiller Ricardo Chavira tok til Twitter for å uttrykke sin misnøye over dommen til skuespillerkollega Felicity Huffman i midten av september. Til venstre er han avbildet med Eva Longoria i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Frustrerte fruer»-stjernen Felicity Huffman (56) skal snart bak lås og slå som følge av at hun nylig ble dømt i den mye omtalte universitetsskandalen, der totalt 50 velstående mennesker sto tiltalt for å ha bestukket opptakskontorer og prøveadministratorer ved eliteuniversiteter rundt om i USA.

Dette skal ifølge CNN ha gått ut på å jukse med prøveresultater, samt bestikke ansatte ved universitetene til å akseptere studenter som idrettsutøvere - selv om de aldri har drevet med idretten tidligere.

56-åringen ble 13. september dømt til 14 dagers fengsel, en saftig bot på 280 000 kroner og 250 timers samfunnsstraff for sin delaktighet.

- Hvitt privilegium

Samme dag som dommen ble kjent, tok Huffmans «Frustrerte fruer»-kollega Ricardo Chavira (48) til Twitter for å uttrykke sin misnøye.

KOLLEAGER: Felicity Huffman og Ricardo Chavira spilte sammen i alle de åtte sesongene av «Frustrerte fruer». Her er de avbildet sammen i 2005. Foto: NTB Scanpix
KOLLEAGER: Felicity Huffman og Ricardo Chavira spilte sammen i alle de åtte sesongene av «Frustrerte fruer». Her er de avbildet sammen i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Chavira, som for øvrig spilte ektemannen til Eva Longoria (44) sin rollefigur i tv-serien, delte en rekke Twitter-innlegg med følgerne sine etter dommen, ifølge People.

Selv om man kanskje skulle tro at skuespilleren støtter sin tidligere kollega, er det heller det motsatte.

«Hvitt privilegium (begrepet samfunnsprivilegium som gagner hvite mennesker fremfor ikke-hvite mennesker, journ.anm.). Og jeg så åtte år av det, så jeg vet hva jeg snakker om. Ansvar og ansvarlighet betyr ikke en dritt for disse menneskene», skrev Chavira i det første innlegget, og henviste til en lenke til en artikkel i Variety om Felicity Huffman.

«Jeg så åtte år av det under innspillingen av «Frustrerte fruer». Jeg har sett det hele livet ved å være av blandet rase, og jeg har kjempet med vanskelighetene i hverdagen med all den kulturelle skjevheten jeg har mottatt fra begge ender. Men, uansett. Et smekk på hånden. Beklager, men dette er dritt», fortsatte Ricardo i nok et Twitter-innlegg.

DØMT: Den spanske Youtube-stjerna Kanghua Ren er dømt til fengsel etter å ha servert en uhyggelig kjeksvariant til en hjemløs mann på gata. Video: Youtube/ReSet Vis mer

- Pass dine egne saker

Ifølge Daily Mail fikk Chavira spørsmål fra en av Twitter-følgerne om hvorfor han var nødt til å blande rase inn i argumentasjonen, noe han ikke nølte med å svare på.

I et nytt innlegg på det sosiale mediet svarte skuespilleren at det ikke handler om rase, men at han er lei av «dumme mennesker og deres dumme argumenter.»

«Hvis du ikke har levd det, har du ingenting du skulle ha sagt. Pass dine egne saker», avsluttet han det siste Twitter-innlegget med.

Huffman og Chavira jobbet sammen i alle de åtte sesongene av den populære tv-serien sammen med andre kjente stjerner som Teri Hatcher (54) og Marcia Cross (57).

Erklærte seg skyldig

Huffman erklærte seg tidligere i år skyldig for å ha jukset med datteren Sophia Grace Macy (19) sine resultater for å sikre en skoleplass.

I forkant av rettssaken skrev skuespilleren et ærlig brev til retten, der hun tok ansvar for handlingene sine og ba om å få en mildere straff.

Fremfor å bli straffet med fengsel, håpet 56-åringen på å få prøvetid og samfunnstjeneste. Dette ble imidlertid ikke tilfellet for Huffman som endte med både fengselsstraff, bot og samfunnsstraff.

Da stjernen møtte opp i retten sammen med ektemannen William H. Macy (69) i september var hun tydelig preget.

- Jeg skammer meg dypt for det jeg har gjort. Jeg tar fullt ansvar og aksepterer hvilken som helst straff du gir meg, sa Huffman, ifølge CNN.

LES OGSÅ: Risikerer 40 år i fengsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer