Piers Morgan:

Raser mot «covidiot»-kjendiser

Tv-profilen retter sterk kritikk mot 20 kjendiser han mener feiler under den pågående coronakrisen.

RASER: Tv-profilen Piers Morgan hudfletter en rekke kjendiser for måten de takler corona-krisen på. Taylor Swift, hertugparet og Gwyneth Paltrow er bare noen av dem. Foto: NTB Scanpix
RASER: Tv-profilen Piers Morgan hudfletter en rekke kjendiser for måten de takler corona-krisen på. Taylor Swift, hertugparet og Gwyneth Paltrow er bare noen av dem. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den siste tiden har det vært mye snakk om det svært alvorlige og potensielt dødelige coronaviruset. Mange tusen mennesker verden over er i karantene, smittet, syke eller døde som følge av sykdommen.

Dermed er det svært naturlig å ta situasjonen vi befinner oss i på alvor - noe en rekke mennesker feiler i å gjøre. Nå raser dermed tv-profil og journalist Piers Morgan (55) mot 20 kjendiser som han mener ikke tar krisen seriøst nok.

Se hele listen over kjendiser nedenfor.

Av de 20 han nevner på listen, mener han samtlige burde skamme seg for oppførselen sin i denne pågående pandemien, og er langt fra nådig i kommentarene.

Samtidig advarer han om at dette bare er listen så langt, og at det trolig vil komme flere navn i nær fremtid.

- Tonedøvt

«Good Morning Britain»-programlederen, som også har en egen spalte i Mail Online, varmet opp ved å hudflette «Wonder Woman»-skuespilleren Gal Galdots (34) svært kritiserte versjon av låta «Imagine» - der hun fikk med seg en rekke kjendiser til å synge John Lennon-klassikeren.

FÅR REFS: Kjendiser må også holdet seg hjemme i disse dager, og prøver derfor å spre kjærlighet og glede på andre måter. Det er likevel ikke alt som går helt hjem til folket. Video: Rød Løper Vis mer

Tanken bak nyversjonen av låta var i utgangspunktet å løfte folks humør, før det tok en litt annen vending. En rekke mennesker mente det hele var flaut, og Morgan betegner stuntet som «tonedøvt».

- Bortsett fra den fryktelige syngingen, og selvpromoterende levering, er budskapet i John Lennons originale klassiker å se for seg en verden uten grenser. Så, å se en gjeng med multimillionær-stjerner synge fra sine godt bevoktede villaer, var svært hyklersk, skriver 55-åringen.

Ørjan Burøes video går viralt, og denne uken var han gjest hos det britiske tv-programmet Good Morning Britain. Vis mer

Testet fordi han er kjendis

Deretter retter han sterk kritikk mot skuespilleren Idris Elba (47) - som selv har testet positivt for coronaviruset.

Den positive testen ser imidlertid ut til å spille liten rolle. Bakgrunnen for kritikken skal nemlig være at 47-åringen ufrivillig avslørte at kjendiser fikk teste seg, til tross for at helsepersonell i Storbritannia ikke fikk lov.

CORONA: Delte dette med Twitter-følgerne sine mandag. Video: @idriselba. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

En annen kjendis som har vært i hardt vær etter corona-uttalelser, er «High School Musical»-stjernen Vanessa Hudgens (31), som tidligere denne måneden gikk ut med svært ufølsomme uttalelser om pandemien.

- Ehm, ja, til juli høres ut som en haug av bullshit, var noe av det Hudgens uttalte , og refererte til rapportene fra de amerikanske myndighetene om at folk burde holde seg inne fram til sommeren, og fortsatte:

- Jeg beklager, men liksom, det er et virus, jeg skjønner det, jeg respekterer det. Men liksom, samtidig, selv om alle får det, folk kommer til å dø, noe som er forferdelig, men liksom, samtidig uunngåelig? fortsatte Hudgens under livesendingen.

Det har dermed fått Morgan til å se svart, og i spalten skriver han:

- Frøken Hudgens, er liksom, i umiddelbart behov for å holde kjeft, der han også refererer til hennes noe umodne språkbruk.

MERKELIG TIMING: I den svenske versjonen av «Paradise Hotel» er det sykehustema, der flere koblinger minner om virus-situasjonen som foregår i verden i dag. Vis mer

- Jævla ekte

Skuespilleren Gwyneth Paltrow (47) måtte også finne seg i å bli hudflettet, etter at hun i februar reiste til Paris iført et svart munnbind for å beskytte seg mot en eventuell virussmitte.

- På vei til Paris. Paranoid? Forsvarlig? Har panikk? Fredfull? Pandemi? Propaganda? Paltrow skal bare fortsette å sove med denne greia på flyet, skrev Paltrow på Instagram den gang, samtidig som hun tullet med at hun allerede hadde spilt i en film som lignet situasjonen.

55-åringen feilet i å se det på den morsomme måten det trolig var ment som.

- Dette er ingen forbanna film, frøken Paltrow, dette er veldig jævla ekte.

Fulgte ikke egne helseråd

Storbritannias statsminister Boris Johnson (55) er i likhet med svært mange andre også smittet. Johnson er isolert i Downing Street, og mener han vil fortsette å lede regjeringens arbeid med å håndtere corona-krisen fra isolasjon.

Bakgrunnen for Morgans kritikk mot statsministeren skal være den enkle grunn at han feilet i å følge sine egne helseråd da han besøkte et sykehus. Han håndhilste nemlig på en rekke pasienter som allerede hadde fått påvist smitte - uten å se noe problem med det.

Artisten Madonna (61) slipper heller ikke unna kritikken - som har haglet den siste tiden. For kort tid tilbake la nemlig 61-åringen ut en video på Instagram, der hun bader i roseblader og stearinlys, og hevder coronaviruset jevnstiller og får hele jordas befolkning til å stå på lik linje.

PROVOSERER: Folk lar seg provosere av Madonnas siste bidrag til kampen mot koronaviruset. Video: instagram/madonna/Rød Løper Vis mer

- Ja, sikkert. Jeg vil anta at stearinlysene alene kunne matet en helsearbeider i seks måneder, skriver Morgan, og legger til:

- Og når det gjelder rosebladene, får vi bare håpe og be om at de ikke tetter rørene og krever en rørlegger til å avbryte sin viktige virusrelaterte jobb for å fikse det.

Gikk på visning

Mot bunnen av listen finner vi fire kjendiser som alle tidligere har måtte finne seg i å bli kritisert av tv-profilen, av ulike grunner.

To av disse er prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38), som flere ganger har blitt hudflettet av 55-åringen.

I motsetning til dronning Elizabeth (93) og prins William (37) som han mener har vært en god trøst for de mindre heldige, mener han hertugparet nå bør refses for sine valg.

Han hevder at hertuginne Meghan og prins Harry fløy med privatfly til Hollywood for å gå på en rekke visninger til en verdi av 20 millioner dollar, mens de publiserte lykkeønskninger til Storbritannias helsepersonell over dammen.

- Jeg vil ikke høre ett ord til fra denne svimlende berettigede duoen resten av denne krisen, skriver tv-profilen.

Swift vs. Kardashian West

Helt på bunnen av listen, som skal være satt opp i tilfeldig rekkefølge, finner vi Kim Kardashian (39) og Taylor Swift (30). 55-åringen raser nemlig mot deres årelange feide, som nylig blusset opp igjen da et videoklipp ble lekket.

Krangelen, som de aller fleste har fått med seg, involverer også Kim Kardashians ektemann, Kanye West (42).

Det hele dreier seg om en av rapperens sanger, der han omtaler Swift som «bitch». Kardashian og West har hele tiden stått på sitt, og ment at Swift ble spurt om tillatelse til ofrbruken i forkant av låtslippet.

Swift på sin side har nektet for dette, og feiden var dermed igang.

TALENTFULL: North West stjal showet under pappa Kanye West sitt moteshow i Paris. Video: Rød Løper Vis mer

Nylig ble et videoklipp lekket der det angivelig skal være bevist at Swift hadde rett hele tiden, noe som snudde Twitter på hodet.

- Kim Kardashian og Taylor Swift som tror at noen på denne planeten bryr seg om deres historiske, smålige feide akkurat nå. Vi gjør ikke det, så hold kjeft begge to, skriver 55-åringen.

LES OGSÅ: - Utnytter Dianas død for millioner