Michael Douglas:

Raser mot beskyldninger om seksuell trakassering

Tidligere ansatt hevder Michael Douglas masturberte foran henne.

- FALSKE RYKTER: Michael Douglas løfter selv lokket på påstander om at han skal ha bedrevet seksuell trakassering, og avviser det hele som falske rykter. Foto: NTB Scanpix
- FALSKE RYKTER: Michael Douglas løfter selv lokket på påstander om at han skal ha bedrevet seksuell trakassering, og avviser det hele som falske rykter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): «Basic Instinct»-stjernen Michael Douglas (73) slår i et intervju med nettsiden Deadline kraftig tilbake mot påstander om at han skal ha drevet med seksuell trakassering mot en kvinnelig ansatt for 32 år siden.

Douglas sier han ble kontaktet av nettsiden The Hollywood Reporter rett før jul, samme dag som hans sønn Dylan fikk beskjed om at han var kommet inn på college.

Kvinnen skal beskylde Douglas for å ha brukt fargerikt språk foran henne, for å ha snakket grovt med venner, mens han var på telefonen med henne og for å ha blokkert mulighetene hennes for å få andre jobber i Hollywood.

FAMILEMANN: Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones med barna Dylan (t.v.) og Carys (nr to fra høyre). Familien er ifølge Michael såret over de nye påstandene. Foto: NTB Scanpix
FAMILEMANN: Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones med barna Dylan (t.v.) og Carys (nr to fra høyre). Familien er ifølge Michael såret over de nye påstandene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ved en anledning skal han også ha masturbert foran henne.

Douglas - som er gift med Hollywood-stjernen Catherine Zeta-Jones (48) - avviser anklagene på det sterkeste.

- Det er ren løgn. Det er ikke noe sannhet i dem i det hele tatt, sier han til Deadline.

Ryster familien

The Hollywood Reporter har foreløpig ikke trykket noe sak om ryktene.

Douglas sier henvendelsen har gått sterkt inn på familien hans, og at han selv velger å snakke om beskyldningene fordi han er redd for å bli stemplet som en overgriper.

- Hvis jeg har brukt «fargerikt språk» for over 30 år siden, unnskylder jeg for det. Det var tonen som var i kontoret mitt da. Ikke noe av det var rettet mot henne og det har hun heller ikke sagt at det var. Hvis hun ble fornærmet kunne hun trukket seg vekk.

- Når det gjelder å blokkere jobbmulighetene hennes, er det usant. Det gikk ikke så bra for firmaet mitt mens hun jobbet der, så jeg gikk videre. Hvis noen ringte meg om henne, så var jeg ærlig, men jeg sperret aldri muligheter for henne.

- Den angivelige masturberingen er en ren fabrikasjon. Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Da jeg kom tilbake fra juleferien fikk jeg vite at hun prøver å fortelle denne historien til flere medier. Det er veldig sårende.

BERØMT PAPPA: Michael, Catherine og deres barn kunne i 2016 feire 100-årsdagen til Michaels berømte pappa, Kirk Douglas. Til høyre Kirks kone Anne Douglas. Foto: NTB Scanpix
BERØMT PAPPA: Michael, Catherine og deres barn kunne i 2016 feire 100-årsdagen til Michaels berømte pappa, Kirk Douglas. Til høyre Kirks kone Anne Douglas. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Har aldri kontaktet meg

Douglas hevder han aldri har blitt kontaktet av kvinnen i de over tretti årene som har gått siden de to jobbet sammen.

- Dette stinker. Jeg kan bare forestille meg at dette kommer opp fordi noen vil noen vil såre meg, eller fordi noen vil tjene penger på å skrive om meg i en bok.

FILMSTJERNE: Michael Douglas og Sharon Stone i en scene fra filmen «Basic Instinct» i 1992. Foto: Stella Pictures.
FILMSTJERNE: Michael Douglas og Sharon Stone i en scene fra filmen «Basic Instinct» i 1992. Foto: Stella Pictures. Vis mer

- Jeg er ansvarlig for mange ansatte og familien min er også såret. Jeg lurer på om de som fremsetter slike påstander innser at de sårer mer enn en person, sier skuespilleren.

Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones har barna Dylan (17) og Carys (14) sammen. I tillegg har Michael sønnen Cameron (39) fra et tidligere forhold.

Sønnen måtte sone narkotikadom

Da Cameron ble dømt for salg av narkotika for syv år siden, bebreidet Michael seg selv for å ha prioritert karrieren, og for ikke å ha vært til stede for Cameron under oppveksten.

Samtidig var han ikke i tvil om at fengselsoppholdet tross alt var det beste som kunne skje sønnen.

I august slapp Cameron ut på prøve, og fikk et hjertelig gjensyn med både Michael og bestefar Kirk Douglas (101) i Los Angeles.

- Camerons første besøk hos Kirk på over åtte år. Vi hadde en fantastisk gjenforening, skrev Michael på Facebook og la ut bilde av den store begivenheten.

Da sønnen ble dømt for syv år siden bebreidet Michael seg selv for å ha prioritert karrieren, og for ikke å ha vært til stede for Cameron under oppveksten. Samtidig var han ikke i tvil om at fengselsoppholdet tross alt var det beste som kunne skje sønnen.

- Han har knapt vært edru siden han var 13. Han ville dødd eller bli drept, og han vet nå at han har fått en gyllen sjanse til å starte et nytt liv, fortalte Michael til NBC Today i 2010.

LES OGSÅ: Catherine Zeta-Jones klinte til med Kirk Douglas

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer