«The Super Models»:

Raser: - Ikke greit

90-tallets supermodeller tar bladet fra munnen.

UGREIT: Det er spesielt ett øyeblikk Cindy Crawford ser tilbake på som ugreit fra karrieren. Foto: David Silpa / UPI / Shutterstock / NTB
UGREIT: Det er spesielt ett øyeblikk Cindy Crawford ser tilbake på som ugreit fra karrieren. Foto: David Silpa / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag var det premiere på Apple TV+s nye firedelte dokumentar «The Super Models».

Dokuserien tar for seg livet og karrierene til de fire supermodellene som dominerte moteindustrien på 90-tallet, Naomi Campbell (53), Cindy Crawford (57), Linda Evangelista (58) og Christy Turlington Burns (54).

SUPERMODELLER: Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell og Christy Turlington Burns. Foto: Paul Massey / REX / NTB
SUPERMODELLER: Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell og Christy Turlington Burns. Foto: Paul Massey / REX / NTB Vis mer

I serien mimrer Crawford tilbake til et intervju hun gjorde allerede i 1986, da hun var bare 20 år gammel. Modellen hadde ikke slått gjennom ennå, men gjestet likevel «The Oprah Winfrey Show» sammen med en representant fra modellbyrået sitt.

Hvordan programleder Oprah Winfrey (69) oppførte seg under intervjuet, er Crawford derimot ikke spesielt imponert over. Det skriver flere internasjonale medier, deriblant Independent.

- Mindreverdig

I et klipp fra intervjuet, som blir vist i dokumentaren, kan man se Winfrey introdusere den unge modellen før hun spør:

- Har hun alltid hatt denne kroppen? Reis deg opp et øyeblikk … Dette er hva jeg kaller en KROPP.

STJERNE: Cindy Crawfords Pepsi-reklame er verdensberømt. Foto: Pepsi / Splash News / NTB
STJERNE: Cindy Crawfords Pepsi-reklame er verdensberømt. Foto: Pepsi / Splash News / NTB Vis mer

Crawford reiser seg og smiler nervøst mens hun lar seerne og publikum få en nærmere titt på kroppen sin.

- Jeg følte meg mindreverdig. Som om jeg ikke var min egen person, men tilhørte noen andre. Bli sett, men ikke hørt, innrømmer Crawford i «The Super Models».

Supermodell Heidi Klum stjal showet på den røde løperen i Cannes. Video: AP / NTB Vis mer

Hun sier at hun ikke tenkte over det der og da.

- Men når jeg tenker tilbake på det nå, så blir jeg sånn: «Herregud, det var egentlig ikke greit. Spesielt ikke når det kommer fra Oprah».

Klippet har vært tilgjengelig på Winfreys YouTube-kanal frem til tirsdag kveld, bare timer før dokumentaren skulle deles med verden.

Det er derimot ikke bare Oprah Winfrey-øyeblikket Crawford tar opp. I dokumentaren innrømmer den tidligere «House of Style»-programlederen også at hun ofte kunne besvime av sult under slitsomme opptaksdager.

- Jeg besvimte mer enn én gang. Spesielt rett før lunsj kunne man bli utslitt og besvime. Og så ville folk hjelpe deg opp igjen før det skjedde igjen, forteller hun.

Den belgiske modellen Sixtine Rouyre hadde sin catwalk-debut under Sports Illustrateds moteshow under Miami Swim Week. Det gikk ikke helt som planlagt. Video: Rød Løper / Instagram Vis mer

Livet sto i fare

Men også Naomi Campbell har kjent på sine grenser opp gjennom tiden. I dokumentarserien forteller hun blant annet om hvordan barndomstraumer og den plutselige bortgangen av hennes gode venn Gianni Versace gjorde at hun startet med stoffmisbruk.

CATWALKEN: Naomi Campbell på catwalken tidligere i september. Foto: Theo Wargo / Getty Images via AFP / NTB
CATWALKEN: Naomi Campbell på catwalken tidligere i september. Foto: Theo Wargo / Getty Images via AFP / NTB Vis mer

Versace ble drept utenfor sitt hjem i 1997.

- Da jeg begynte å bruke stoff, var det for å prøve å skjule sorg. Avhengighet er noe dritt, det er det virkelig, sier hun, ifølge People.

- Du tenker: «Å, det skal lege såret», men det gjør det ikke. Det skaper så mye frykt og angst. Så jeg ble veldig sint.

Sofie og Idunn Vollan har dukket opp en rekke ganger på den rød løperen denne våren, og gjør det stort som influensere og modeller. Jentene er bestis med Emma Ellingsen og følges av flere hundre tusener på sosiale medier, så vi måtte bli bedre kjent. Reporter: Klaus Fjellro. Video: Kine Falch/ Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Campbell misbrukte stoff frem til hun kollapset under en fotoseanse i 1999. Hun sjekket da inn på et rehabiliteringssenter, som hun selv hevder reddet livet hennes.

- Når du forsøker å dekke til noe, følelsene dine … du snakker om å bli forlatt. Jeg forsøkte å dekke det til med noe. Men man kan ikke gjøre det. Jeg drepte nesten meg selv. Det var veldig skadelig, forteller hun ærlig, ifølge magasinet.

LES OGSÅ: Brudd for prinsessen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer