Anthony Bourdain:

Raser etter nye opplysninger

Kjendiskokkens familiemedlem går hardt ut mot forfatter.

SJOKKDØD: Anthony Bourdain ble funnet død på et hotellrom i 2018. Nå slippes en bok med nye opplysninger, men ikke alle er fornøyd. Foto: Heathcliff O'Malley/REX/NTB
SJOKKDØD: Anthony Bourdain ble funnet død på et hotellrom i 2018. Nå slippes en bok med nye opplysninger, men ikke alle er fornøyd. Foto: Heathcliff O'Malley/REX/NTB Vis mer
Publisert

I 2018 kom den triste nyheten om at stjernekokk, forfatter og programleder Anthony Bourdain hadde gått bort. Han ble 61 år gammel.

Kokken, blant annet kjent for boken «Kokkejævler», ble den gang funnet på et hotellrom i Frankrike. Den gang ble det også kjent at han tok sitt eget liv, ifølge CNN.

- Det er med stor sorg vi kan bekrefte dødsfallet til vår venn og kollega Anthony Bourdain, skrev TV-kanalen i en pressemelding.

I disse dager slippes den nye boken «Down and Out in Paradise: The Life of Anthony Bourdain», hvor det blir delt en rekke nye opplysninger om kokkens liv.

ULYKKE: I 2006 var Forræder-aktuelle Karina Hollekim i en alvorlig fallskjermulykke. Legene fortalte henne at hun aldri kom til å gå igjen, men det stoppet ikke Karina. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Det får imidlertid enkelte familiemedlemmer til å rase.

- Fabrikert

I boken skriver forfatter Charles Leerhsen blant annet om hittil ukjente samtaler, tekstmeldinger og opplysninger om Bourdains siste dager. I tillegg skriver han om barndomstraumer kokken skal ha hatt.

Boken skal være basert på mer enn 80 intervjuer, i tillegg til dokumenter, tekster og e-poster, ifølge Leerhsen.

Innholdet får imidlertid Bourdains familie, venner og kollegaer til å reagere kraftig. Kokkens bror, Christopher, kaller boken «sårende og ærekrenkende fiksjon», samt nekter for at opplysningene stemmer.

Han hevder også å ha sendt to e-poster til forlaget for å rette opp feil.

- Hver eneste ting han skriver om forhold og interaksjoner i familien vår som barn og voksne, har han fabrikert eller tatt helt feil av, sier han til New York Times.

REHAB: Sophie Elise Isachsen ble i sommer lagt inn på rehabilitering for rus. Fredag gjester hun Lindmo for å snakke om opplevelsen. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Avkrefter løgner

Forlaget Simon & Schuster forteller til Los Angeles Times at de stiller seg bak forfatteren av boken. Den slippes 11. oktober.

«Med all respekt, så er vi uenige i at materialet i boken inneholder ærekrenkende informasjon og vi står ved vår kommende publisering», sier de i en uttalelse.

I en e-post til storavisen skriver også forfatteren at brorens «innvendinger er både vage og omfattende».

«Han sier jeg tok feil om alt. Når han blir presset til å være spesifikk, begynner han ofte å argumentere for min side», skriver han, og påpeker videre at brødrene ikke hadde særlig mye kontakt, blant annet fordi Christophers skal ha forsøkt å erstatte kjendiskokken på TV da han vurderte å gå av med pensjon.

Leerhsen påstår også at Christopher tidligere har luftet ideen om å skrive en bok for samme forlag, med omtrent samme innhold.

En palestinsk slangetemmer prøver å fange en slange med nevene sine. En tøff type vi har med å gjøre her. Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer

«Andre familiemedlemmer og venner som har sett forhåndskopier har bekreftet at mitt syn på Bourdains familiedynamikk er nøyaktig».

I en tidligere uttalelse til Los Angeles Times påpeker forfatteren at han har mottatt informasjon fra flere kilder, og at han derfor ikke trengte å vise manuskriptet sitt til noen.

LES OGSÅ: - Så utrolig dårlig gjort

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer