«Luksusfellen» på TV3:

Raser etter lån med skyhøy rente: - Helt hinsides

- Jeg har egentlig ikke noe godt svar på hvorfor, sier deltakeren.

SJOKKERENDE: Marius Krosvik Carstensen (26) tok opp ville SMS-lån, uten å huske hva pengene har gått til. Når økonom Silje Sandmæl forteller at lånet har økt fra 4000 til 69 000 kroner på ett år, innser han alvoret. Video: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): «Luksusfellen» skal atter en gang ta oss til Østfold, der vi møter 26 år gamle Marius Krosvik Carstensen.

Han bor hjemme hos moren sin i Sarpsborg, har en ung datter han deler foreldreansvaret for og bruker pengene sine på bil og kebab. Han jobber til vanlig med bil.

Hadde han hatt råd til det, hadde situasjonen vært nokså uproblematisk - i hvert fall det økonomiske aspektet av den. At han har en gjeld på hele 976 483 kroner har derimot lagt en demper på flere ting for 26-åringen.

Marius hadde blant annet fem kredittkort før innspillingen startet. Alle var makset ut, men forbruket stoppet ikke der. Han tok også opp forbrukslån, og enkelte av dem hadde høye renter - uten at 26-åringen selv hadde fått det med seg.

- Så ingen ende

Enkelte av lånene ble tatt opp i utlandet, og et av dem hadde en rente på spinnville 1619 prosent. Et lån han tok opp på 4000 kroner økte på grunn av rentene til 69 000 kroner på ett år. Sammenlagt vokser lånene hans med 12 000 kroner i måneden grunnet renter og ubetalte regninger.

For å komme seg vekk fra gutterommet hos mor, så han seg nødt til å søke hjelp på tv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer