«Farmen» 2020:

Raser etter «Farmen»-tap

Daniel Viem Årdal slaktet TV 2 forrige uke. Nå mener han produksjonen har bidratt til Per Gunvald Haugens seier.

BITTERT: Daniel Viem Årdal gikk tapende ut av «Farmen« 2020. Nå beskylder han TV 2 for å ha hjulpet Per Gunvald Haugen å vinne. Video: TV 2, Ingebjørg Iversen. Bilder: Alex Iversen / Eivind Senneset. Reporter: Ingebjørg Iversen / Henriette Eilertsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Riktig vinner eller ei? Per Gunvald Haugen (45) kunne i hvert fall slippe jubelen løs og ta imot en vill hyllest etter å ha stukket av med seieren i «Farmen» søndag kveld. Daniel Viem Årdal (31), som ble slått på målstreken med ett poeng, mener åpenbart at det ikke var riktig person som vant.

Forrige uke raste han mot TV 2 etter at ukesoppdraget ble godkjent. Ifølge 31-åringen burde det aldri blitt det - da deler av det ifølge ham ikke var ferdigstilt.

SEIER: Per Gunvald Haugen er første utfordrer noen gang til å vinne «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2
SEIER: Per Gunvald Haugen er første utfordrer noen gang til å vinne «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Godkjennelsen ga Per Gunvald Haugen en ekstra finalekniv, noe som søndag viste seg å bli helt avgjørende da han stakk av med seieren - med ett poeng.

- Dette har vært en utrolig reise og et kick uten like, forteller den ferske vinneren når Se og Hør møter ham, og beskriver det hele som vanvittig.

- TV 2 bidro til seieren

Haugen er også klar i sin tale når det kommer til forrige ukes oppdrag, og mener det var på sin plass av produksjonen å godkjenne det.

- Det var helt riktig at det ble godkjent, det er min mening og ikke noen tvil om det. Det er alltid surt å tape. Det kunne vært meg også og det er lov å bli skuffet, sier han etter å ha hentet hjem seieren.

Han skjønner også at Viem Årdal er lei seg over tapet, men synes det var ekstra godt å slå ham med det ene poenget. Trønderen derimot har lite til overs for situasjonen, og synes det er ekstremt bittert å tape på flere måter.

TAPTE: Daniel Viem Årdal havnet på andreplass i årets sesong. Foto: Alex Iversen / TV 2
TAPTE: Daniel Viem Årdal havnet på andreplass i årets sesong. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- PG vinner stemmekniven fra de andre deltakerne. Der stemte også Inger Cecilie som ikke var på finalen og som burde ha blitt kastet ut etter brannstiftelsen. Hun burde ikke fått lov til det. Jeg tenker produksjonen har hjulpet Per Gunvald til å vinne hytte og bil, og de burde aldri godkjent oppdraget, mener han.

Ifølge Viem Årdal var det flere andre uker hvor ukesoppdraget ikke ble godkjent hvor det faktisk var mer ferdig enn det det var forrige uke.

- De sjekka ikke alt, mener han.

På spørsmål om hva han krever av TV 2, så svarer han at det aldri hadde blitt omkamp om han hadde krevd det.

- Det er ekstremt bittert. Jeg har lagt tapet bak meg, men når jeg ser det på TV sprekker gamle sår opp. Det som gjør meg mest irritert er å se PG komme dit så lett. Han har fått hjelp hele veien og produksjonen bidrar til at han vinner «Farmen», det er ikke riktig, fortsetter han.

Avgjørende poeng

Per Gunvald Haugen fikk også et ekstra poeng da de utslåtte deltakerne avga stemmer bare kort tid før den siste og avgjørende finalekonkurransen. Han mener Viem Årdal burde valgt en helt annen taktikk da de ble stilt spørsmål i forkant.

- Det var Daniel som fikk kjørt seg. For meg gikk det greit, men det var tøft og ikke akkurat noen god stemning der. Vi kom blide og fornøyde inn, men de var rett på og skikkelig tente på å sette oss opp mot veggen, forteller vinneren, og fortsetter:

UTSLITT: Etter 11 lange uker på «Farmen», tok det lang tid før Karianne Vilde Wølner følte seg som seg selv igjen. Video: Privat Vis mer

- En del som ikke har truffet meg før stemte til og med på meg. Det handler nok litt om at Daniel burde lagt seg litt mer flat, men for min del var det avgjørende.

31-åringen på sin side forteller at da den såkalte grillinga fant sted, var han så sliten at han nesten ikke husker noe fra det.

- Jeg var helt ødelagt i hodet. Jeg kunne nok ha sagt ting annerledes, men jeg var så sliten og ville bare bli ferdig med det. At folk stemmer på Per Gunvald er jo kjedelig for min del, enkelte stemte av personlige grunner, forteller han.

Etter tre måneder forteller Viem Årdal at han sitter igjen uten lønn, uten hytte og bil, men en kjempeopplevelse til tross.

- Alle burde få mulighet til å være med på dette. Man lærer så mye om seg selv og møter fine folk, men jeg var aldri der for å sitte igjen med opplevelsen. Jeg var med for hytta og bilen, forteller han.

- Aldri i tvil

Programredaktør i TV 2 Kathrine Haldorsen, forteller at de aldri var i tvil om at ukesoppdraget forrige uke skulle bli godkjent.

- Sabotasjen Daniel utførte ble rettet opp i. Oppdraget gikk ut på å klargjøre Samsjø gård for vinteren. Safthuset, smia, høyloftet og hovedhuset så veldig bra ut med tanke på bedømmingen. Mentor var derfor ikke i tvil om at dette var godkjent, og gitt at dette var de viktigste oppgavene i ukesoppdraget hadde ikke mentor behov for å se mer, forklarer hun.

HYLLES: For Tove Moss Lohne fra «Farmen», er det spesielt ett medlem av kongefamilien som har vært viktig for henne. Video: Svend Aage Madsen Vis mer

Haldorsen forteller også at mentor, som TV-seerne blir kjent med, ikke jobber alene.

- Gjennom uka hadde mentors hjelpere i produksjonen observert det arbeidet som var blitt lagt ned. Det ble vasket i Gamlestuen i løpet av uka, og dyner og puter ble vasket. Helt i tråd med det ukesoppdraget la opp til, sier programredaktøren.

Når det gjelder Viem Årdals uttalelser om at Inger Cecilie Grønnerød, som ikke var til stede under finalen likevel fikk avgi stemme, forklarer Haldorsen situasjonen og produksjonens begrunnelse:

- Når vi vurderer oppløpet til den situasjonen som oppsto rundt sabotasjen, ser vi ikke noen grunn til at Inger Cecilie skulle blitt kastet ut fra «Farmen». Hun hadde derfor like stor rett som alle de andre til å delta på finalen og gi sin stemme der, sier programredaktøren.

LES OGSÅ: Dette tror Se og Hør

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer