Carola Häggkvist:

Raser etter dette

Det gikk ikke helt som planlagt da Carola Häggkvist skulle presentere Sveriges fagjury-stemmer under Eurovision-finalen. Nå går hun hardt ut mot SVT.

SETTES UT: Da artisten Carola Häggkvist skulle lese opp jurystemmene fra Sverige under finalen av Eurovision Song Conteset gikk det ikke helt etter planen. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert

Under lørdagens Eurovision-finale var det Eurovision-legende Carola Häggkvist (54) som presenterte stemmene fra Sveriges fagjury.

Idet kameraet landet på henne, er en mannlig arm synlig over brystet hennes.

- Nå er det på tide. Nei, nå, sier Carola mens hun vifter vekk lydteknikerens arm.

Tabben ble omtalt av flere medier. Søndag kveld gikk artisten hardt ut mot SVTs håndtering av sendingen. SVT er tilsvarende NRK i Sverige.

Kritikken kommer i fire innlegg på Instagram.

«Det burde ikke skje. Det er helt ubegripelig. Jeg var ikke engang sur etterpå. Bare overrasket over at det i det hele tatt kunne skje. Man slutter jo aldri å bli overrasket», skriver hun.

BRUTALT: James Newman og Storbritannia fikk det tøft under finalen i Eurovision. Vis mer

«Kjære vene»

Hun hevder på Instagram at teknikken ikke var godt nok kontrollert, og at det ikke var noen som telte ned før hun var direkte på TV.

«Jeg sa forsiktig at «nå er det sending» og tenkte bare at dette er jo helt utrolig og skjer bare ikke. Jeg kunne bare stå midt i stormen og prøve å samle meg».

Hun kommenterer også en artikkel publisert på SVTs nettside, som viser et klipp av tabben med en beskrivelse av at «hun ikke var helt klar».

Dette får den folkekjære artisten til å reagere kraftig.

«Jeg var KLAR. Kjære vene, hva er greia med at SVT legger teknikk-fadesen over på meg?! Med SVT Nyheter som avsender for å beskytte seg selv. Jeg blir oppriktig dårlig av dette».

Expressen, som har omtalt saken, har forsøkt å få en kommentar fra SVT, uten hell.

ITALIA: Her ser du det omdiskuterte videoklippet av vokalisten i Måneskin, Damiano David. Video: Eurovision Vis mer

«Min eneste tabbe»

«At jeg snublet på ordet «contenstants» er min eneste tabbe og jeg gjorde så godt jeg kunne med det. Det viste at jeg faktisk var nervøs. «Menneskelig og sjarmerende», sa de i kontrollrommet etterpå».

Nå mener Carola at SVT bruker dette mot henne.

«Man vil jo ikke ta flere oppdrag når det brukes mot deg. For stor pris å betale mentalt og følelsemessig. Det er en vanskelig balansegang da Eurovision virkelig har betydd så mye i mitt liv».

Carola har også fått kritikk for at hun brukte mye av tiden på skjermen til å snakke om seg selv.

På Instagram forklarer hun at hun var der fordi det er 30 år siden hun vant med «Fångad av en stormvind», og at avtalen var at programlederne skulle nevne dette - noe de ikke gjorde.

FOLKERAVE?: Ukraina setter sine spor i årets Eurovision med gruppa Go_A med låta «Shum». Eurovision-ekspert tror den kan splitte folk og jury. Video: NRK, Elias Kr. Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer

Hun forteller at hun i utgangspunktet ønsket å kutte ned sin «tale» i frykt for at det skulle virke for selvopptatt, men at hun ble oppfordret til å holde det gående. Teksten var skrevet i samarbeid med SVTs produsenter, hevder hun.

Hun ber nå om unnskyldning dersom talen ble «for mye», og understreker at det ikke var hennes intensjon.

LES OGSÅ: - «Faket» Tix ticsene?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer