«The Great British Bake Off»:

Raser etter dette: - Rasistisk

Det populære bakeprogrammet er i hardt vær etter temaepisode.

KRITISERES: Programlederne for «The Great British Bake Off» får gjennomgå etter ny episode. Foto: Skjermdump Instagram
KRITISERES: Programlederne for «The Great British Bake Off» får gjennomgå etter ny episode. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

Programmet «The Great British Bake Off», også kalt «Hele England Baker» på norsk, er i hardt vær etter å ha hatt et Mexico som tema i forrige ukes episode.

Deltakerne i det populære bakeprogrammet skulle lage ulike retter inspirert av meksikanske smaker. For å introdusere temaet stilte to av programlederne, Noel Fielding (49) og Matt Lucas (48), opp i sombrero og sarape.

I programmet drar også de to programlederne en vits som baserer seg på et ordspill mellom det meksikanske navnet Juan og engelske tallet one.

UTE AV SKAPET? Den verdenskjente sangerinna Madonna delte en ny video med fansen hvor hun angivelig sier at hun er homofil. Video: Tiktok/@Madonna Vis mer

Episoden får nå sterke reaksjoner i sosiale medier. Det melder flere britiske medier, blant andre The Independent.

Flere av reaksjonene er blitt publisert under programmets innlegg på Twitter.

«Ingenting av dette er morsomt. Ikke vitsen, ikke antrekkene. Hvis tanken var at vi skulle være begeistret for at dere framhever meksikansk baking, så har dere feilet. Istedenfor så gruer jeg meg til dette», har en seer kommentert.

«Dere kunne hedret en fantastisk kultur i stedet for dumme rasistiske vitser og troper», er det annen som skriver.

Ifølge NPR inneholdt episoden blant annet flere feiluttalelser av spanske ord, samtaler om tequila og en kake med en stereotypisk meksikansk bart.

SIER FRA: Merete Mørk Lingjærde har fått høre det på sosiale medier etter at hun siterte feil mann under direktesending på «Skal vi danse». Nå sier hun hva hun mener om den saken. Reporter: Thea Hope. Video: Luna Lea / Rød Løper Vis mer

Ignacio M. Sánchez Prado, professor i meksikansk kultur ved Universitetet i Washington, forteller til NPR at han ikke er overrasket over fremstillingen av episoden i sosiale medier.

- Det grunnleggende problemet er at episoden følger et manus om meksikansk kultur som oss meksikanere, fra hver side av grensen mellom USA og Mexico, ser veldig ofte. Bruken av tegneserieaktige sarape og sombreros som rekvisitter og forkledninger, og feilidentifikasjon av meksikansk mat er noe vi ser hver Cinco de Mayo og «National Hispanic Heritage Month», sier Prado til NPR.

Programmet har hittil ikke kommentert kritikken.

LES OGSÅ: Hudflettes etter Instagram-bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer