Raser etter Breivik-sammenligning

- Hva tror hun barna mine tenker om at pappa blir sammenlignet med en massemorder?

<strong>RASER:</strong> Komikeren raser over sammenlignelsen. Foto: Seher.no/Kirsti I. Ertsås
RASER: Komikeren raser over sammenlignelsen. Foto: Seher.no/Kirsti I. Ertsås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Komiker og TV-fjes Harald Eia er rasende etter at litteraturkritiker Susanne Christensen sammenligner ham med terroristen Anders Behring Breivik. Det skriver VG.

Sammenlignelsen finner sted i en anmeldelse av boken «Pornutopia» av forfatter Knut Kolnar, som stod på trykk i avisen Klassekampen 1. oktober.

«Listen over sinte menn blir stadig lengre. De vandrer rundt i romaner av Michel Houellebecq, Lars Ramslie, Lars Ove Seljestad og Abo Rasul, eller de heter Harald Eia og Anders Behring Breivik og bruker ulike metoder for å bringe sitt budskap fram i offentligheten», skriver Christensen.

Det får Harald Eia til å tenne på alle plugger.

- Av og til bør man kanskje tenke seg litt om. Hva tror hun barna mine tenker om at pappa blir sammenlignet med en av norgeshistoriens verste massemordere? Det er helt forferdelig å bare bli nevnt i samme setning som han, sier Eia til VG.

Det er Eias oppførsel i det kontroversielle NRK-programmet «Hjernevask» som får Christensen til å sammenligne Eia med terroristen.

Bokredaktør Karin Haugen beklager formuleringen overfor Eia, som har to barn.

- Anmelderen maler opp et bilde av viktige hendelser de siste årene der menn har uttrykt sinne eller skepsis mot feministiske prosjekter. Men dette slo feil ut, og vi beklager at denne formuleringen, som kan oppfattes som et slektskap mellom Harald Eia og Anders Behring Breivik, kom på trykk, sier hun til VG.

«Hjernevask» skapte tidligere mange reaksjoner etter at programmet ble sendt på statskanalen. Flere forskere følte seg misbrukt over hvordan de ble fremstilt. Da Eia forsøkte å selge konseptet til utlandet, fikk han tvert nei.

Susanne Christensen ønsker ikke å kommentere saken.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Svenske forskere sier nei til Eia

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer