Cole Sprouse og Lili Reinhart:

Raser etter beskyldninger om overgrep

I helgen ble flere av skuespillerne fra den populære Netflix-serien beskyldt for seksuelle overgrep.

GÅR HARDT UT: Cole Sprouse og Lili Reinhart var blant dem som i helgen ble beskyldt for seksuelt overgrep. Nå slår de tilbake. Foto: NTB Scanpix
GÅR HARDT UT: Cole Sprouse og Lili Reinhart var blant dem som i helgen ble beskyldt for seksuelt overgrep. Nå slår de tilbake. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I helgen ble «Riverdale»-stjernen Cole Sprouse (27) beskyldt for seksuelt overgrep av en anonym Twitter-bruker som hevder å ha blitt overfalt av Sprouse på en fest i 2013.

Ifølge E! News er Sprouse imidlertid ikke den eneste som skal ha blitt utsatt for slike beskyldninger. Også hans «Riverdale»-kolleger Lili Reinhart (23), KJ Apa (23) og Vanessa Morgan (28) skal være i samme båt.

De oppsiktsvekkende beskyldningene gjør at Sprouse nå ser seg nødt til å svare for seg. Det gjør han i form av flere innlegg på Twitter.

RART: Forholdet mellom Cole Sprouse og Lili Reinhart skal angivelig være slutt - men skuespillerne fra «Riverdale» måm av naturlige årsaker møtes i prosesjonell jobbsammenheng. Vis mer

- Veldig alvorlig

«Tidligere i dag ble jeg og tre andre kolleger feilaktig beskyldt for seksuell krenkelse av anonyme kontoer på Twitter. Jeg tar disse beskyldningene veldig alvorlig, og vil jobbe med de rette folkene for å komme til bunns i dette», skriver skuespilleren i det første Twitter-innlegget.

Videre påpeker Sprouse at falske beskyldninger kan gjøre enorm skade for de ofrene som faktisk er blitt utsatt for overgrep.

«Videre ville jeg aldri forsøke å få noen til å tie. Jeg oppfordrer til at folk ser på beskyldningene selv ettersom hendelsene som ble detaljert beskrevet faktisk var usanne», skriver han videre.

Avslutningsvis skriver Sprouse at beskyldningen mot ham ser ut til å være sist i rekken av flere beskyldninger rettet mot ham og flere av «Riverdale»-kollegene hans.

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: ELIAS ZAHL-PETTERSEN Vis mer

- Kan ødelegge liv

Lili Reinhart delte videre Sprouses innlegg på sin Twitter-bruker, men la i tillegg til sine egne meninger om saken.

«Jeg har alltid tatt beskyldninger om seksuelle overgrep på alvor. Men det ble bevist at denne kontoen ble opprettet spesifikt for å lage falske historier om meg og ensemblet i serien. Jeg kan ikke tenke på noe mer skrudd enn å lyve om seksuelle overgrep. Det ugyldiggjør menn og kvinner som er modige nok til å stå frem med sannheten», skriver Reinhart på Twitter.

«Denne typen løgn kan ødelegge liv, og jeg kan kalle det en løgn fordi personen som kom med beskyldningene allerede har innrømmet at historiene var fabrikkert», skriver hun videre, og legger til at de nå vurderer å gå rettens vei.

NETFLIX-STJERNER: : KJ Apa, Cole Sprouse (bak), Camila Mendes, Madelaine Petsch (midten) og Lili Reinhart avbildet sammen i 2019. Foto: Michael Buckner/ TVLine/ Shutterstock/ NTB scanpix
NETFLIX-STJERNER: : KJ Apa, Cole Sprouse (bak), Camila Mendes, Madelaine Petsch (midten) og Lili Reinhart avbildet sammen i 2019. Foto: Michael Buckner/ TVLine/ Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

«Denne typen syk oppførsel skader bare sanne overlevende», fortsetter hun, og legger til at hun oppfatter beskyldningene som utrolig triggende og skumle fordi hun alltid har støttet de som har overlevd seksuelle overgrep og trodd på dem.

«Jeg håper og ber om at dette ikke avskrekker reelle overlevende fra å snakke om sine opplevelser», konkluderer Reinhart med.

Madelaine Petsch (25) støtter kollegene sine, og legger ikke skjul på at hun reagerer sterkt på det hun beskriver som «motbydelige beskyldninger» mot «Riverdale»-kollegene.

«Som noen som er blitt overfalt seksuelt, er jeg dypt forstyrret over at noen synes at det er greit å falskt anklage noen for seksuelle overgrep. Dette er grunnen til at anklager om reelle overgrep noen ganger ikke kan tas på alvor. Dere burde skamme dere. Dette er ekkelt», skriver Petsch.

«Riverdale»-stjernenes uttalelser kom som nevnt kort tid etter at beskyldninger om seksuelt overgrep ble rettet mot blant andre Cole Sprouse.

Drøye påstander

I flere innlegg delt på Twitter av en anonym konto med navn Victoria, beskrev vedkommende sin angivelige historie med Sprouse.

«Jeg vil fortelle om mitt seksuelle overgrep av Cole Sprouse. Det var på en fest i 2013 da Cole gikk på NYU. Jeg ble invitert til en av festene hans av en felles venn, han kom opp til meg under festen og begynte å flørte med meg, og selvfølgelig ble jeg smigret. Vi snakket sammen en god stund», skrev den anonyme Twitter-brukeren i det første innlegget.

«Vi begynte deretter å kline, og han inviterte meg til rommet sitt. Jeg ble med, men var litt brisen etter tre drinker. Da vi kom til rommet hans, ble han aggressiv og dyttet meg mot sengen, jeg dyttet ham tilbake, men han rikket ikke på seg, og jeg var full og han er større», fulgte vedkommende opp med.

«Han dyttet meg ned på sengen, og førte hendene under skjorten min og begynte å klemme på brystene mine. Jeg ba ham flere ganger om å stoppe, men han lyttet ikke. På tidspunktet var jeg i tårer og brakk meg av lukten av alkohol fra pusten hans», het det videre.

Videre hevdet den anonyme Twitter-brukeren at Sprouse tok av buksene til vedkommende, og at han gjorde seg «ferdig» før vedkommende ble bedt om å dra hjem.

Ifølge E! News har de andre beskyldningene rettet mot Lili Reinhart, KJ Apa og Vanessa Morgan i etterkant blitt fjernet fra Twitter.

LES OGSÅ: Raser mot fansen etter beskyldninger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer