Sacha Baron Cohen og Sarah Palin:

Raser etter at hun ble rundlurt: - Ond og syk humor

- Til slutt fikk jeg nok, fjernet mikrofonen og gikk ut.

KONFLIKT: Den amerikanske politikeren Sarah Palin føler seg lurt av Sacha Baron Cohen. Foto: NTB scanpix
KONFLIKT: Den amerikanske politikeren Sarah Palin føler seg lurt av Sacha Baron Cohen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den britiske komikeren Sacha Baron Cohen (46) har nytt stor suksess med filmer som «Borat», «Ali G» og «Brüno».

Cohen har heller aldri gått av veien for å provosere.

Hans nye prosjekt er titulert «Who Is America?», og denne gangen er det kjente amerikanere som får gjennomgå, inkludert flere politiske skikkelser.

Cohen har benyttet seg av forkledning som metode. På denne måten skal han ha lurt profiler som Bernie Sanders, Sarah Palin og tidligere visepresident Dick Cheney.

KJENT KARAKTER: Sacha Baron Cohen i rollen som Borat i 2006. Foto: Reuters / NTB scanpix
KJENT KARAKTER: Sacha Baron Cohen i rollen som Borat i 2006. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

Signerte torturredskap

I et nytt klipp signerer Cheney et vanntorturinstrument, en kjent torturmetode der offeret påføres følelsen av å drukne.

«Who Is America?» blir en tv-serie med sendetid på CBS. Premieren er satt til 14. juli.

Sarah Palin ble intervjuet til tv-serien av Cohen. Han var riktignok forkledd som en amerikansk krigsveteran, og hun kjente ham ikke igjen.

FRUSTRERT: «Hvordan våger du å latterliggjøre de som har kjempet og tjent landet vårt?» spør Sarah Palin seg i et innlegg på Facebook. Foto: Cliff Owen / NTB scanpix
FRUSTRERT: «Hvordan våger du å latterliggjøre de som har kjempet og tjent landet vårt?» spør Sarah Palin seg i et innlegg på Facebook. Foto: Cliff Owen / NTB scanpix Vis mer

Palin har tatt til Facebook for å uttrykke hva hun mener om stuntet. «Du lurte meg, Sacha. Føler du deg bedre nå?» begynner hun i innlegget, der hun langer ut mot den britiske humorprofilen.

Fløy til intervjuet

Palin skriver at hun og datteren reiste «over halve landet», der de tilsynelatende ble møtt av en funksjonshemmet krigsveteran med «falsk rullestol og det hele».

«Ut av respekt, for det jeg ble ledet til å tro skulle være en reflektert samtale med noen som har tjent landet, satt jeg gjennom et langt 'intervju' proppet med hollywoodsk uhøflighet og sarkasme - helt til jeg fikk nok, fjernet mikrofonen og gikk ut, til stor ergrelse for Cohen», skriver hun.

Palin er en kjent politisk skikkelse i USA og har tidligere vært guvernør i Alaska. I 2008 stilte hun som visepresidentkandidat for Det republikanske parti.

NOBBY: Sacha Baron Cohen besøkte Norge i 2016 for å promotere sin nye film. Som karakteren Nobby snakket Dagbladet med han om Hollywood og hans inntrykk av Sasha Baron Cohen. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer Vis mer

Hun så på intervjuet som en mulighet til å hedre amerikanske krigsveteraner og er nå tydelig frustrert over utfallet.

Politikeren mener at den britiske humorprofilen står for «ond, utnyttende og syk humor», og at stuntet var «ment for å ydmyke».

«Gjør narr av politikere og offentlige personlighter så mye du vil, hvis det får deg til å sove om natta, men hvordan våger du å latterliggjøre dem som har kjempet og tjent landet vårt?» spør politikeren.

Feil flyplass

Palin ønsker nå at alle inntekter fra filmen skal gå uavkortet til amerikanske krigsveteraner. Hun henvender seg til tv-kanalen CBS, produksjonsselskapet Showtime og Cohen selv.

Ingen av disse har foreløpig svart på Sarah Palins uttalelser.

Palin forklarer videre at hun og datteren ble kjørt til feil flyplass i Washington DC, og at de har tatt kontakt med tv-teamet uten å få svar. Det er ikke kjent hvem av hennes tre døtre det er snakk om.

«Produksjonsselskapet satte med vilje meg og datteren av på feil flyplass, etter det falske intervjuet, med viten om at vi ikke ville rekke flyene tilbake til Alaska», hevder hun.

Hun avslutter innlegget med at forklare at datteren synes at Cohen er en «piece of shit», og at «enhver hederlig amerikansk veteran burde føle det samme».

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Nå blir de samboere

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer