Kylie Jenner:

Raser etter anklager om milliard-bløff

Forbes trekker kåringen av 22-åringen som verdens yngste dollarmilliardær.

IKKE MILLIARDÆR: Kylie Jenner har hatt stor suksess med sminkemerket sitt, men nå har finansmagasinet Forbes trukket tilbake milliardærstatusen hennes. Foto: NTB Scanpix
IKKE MILLIARDÆR: Kylie Jenner har hatt stor suksess med sminkemerket sitt, men nå har finansmagasinet Forbes trukket tilbake milliardærstatusen hennes. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Keeping Up With The Kardashians»-stjerna Kylie Jenner (22) har flere ganger blitt utnevnt til verdens yngste «selfmade» milliardær av finansmagasinet Forbes. Suksessen skyldes hovedsakelig sminkemerket «Kylie Cosmetics», som selger sminkeprodukter over hele verden.

Forbes har tidligere anslått at 22-åringen hadde en nettoformue på over én milliard dollar, men fredag publiserte magasinet en sak der de beskylder sminkemogulen for å ha forfalsket en rekke skattedokumenter og selvangivelser - slik at det skulle se ut som at hun var milliardær.

Det skriver blant andre Sky News.

UVANLIG SMINKEVIDEO: Kylie Jenner og Khloé Kardashian filmer mens de sminker seg. Det er bare én detalj som gjør det hele litt spesielt. Video: Rød Løper / Youtube.com/Kylie Jenner Vis mer

Forbes mener også at Jenner skal ha fabrikkert inntektstallene i selskapet «Kylie Cosmetics» - for å se rikere ut enn det hun egentlig er.

Nå har det kjente magasinet trukket kåringen av Kylie Jenner som verdens yngste dollarmilliardær, og fjernet milliardærstatusen hennes.

Det tok imidlertid ikke lang tid før 22-åringen slo tilbake mot anklagene fra det kjente finansmagasinet. Fredag gikk hun hardt ut mot Forbes i flere innlegg på Twitter, hvor hun skriver at magasinet har publisert unøyaktige uttalelser og antakelser de ikke har grunnlag for.

Samtidig benekter 22-åringen at hun har forfalsket de aktuelle dokumentene.

Ikke milliardær

- Hva er det jeg våkner opp til? Jeg trodde dette var et anerkjent nettsted. Alt jeg ser, er en rekke unøyaktige utsagn og ubeviste antakelser. Jeg har aldri bedt om noen tittel eller prøvd å lyve meg dit, ALDRI. Ferdig, skriver Jenner på Twitter.

- Greit nok, jeg har vært privilegert de siste åra. Jeg har en vakker datter, et suksessfullt firma og det går bra med meg, skriver 22-åringen videre, og legger til at det finnes hundre andre ting som er viktigere enn hvor mye penger hun har.

Fredag publiserte Forbes en sak med tittelen «Kylie Jenners nett av løgner», hvor de redegjør for bakgrunnen for anklagene. I artikkelen skriver magasinet at milliardærstatusen hennes delvis skyldes et salg av 51 prosent av eierandelene fra Kylie Cosmetics til skjønnhetsselskapet Coty.

Denne avtalen skal ha vært 1.2 milliarder dollar. Av avtalen kom det også frem at Jenners virksomhet er betydelig mindre og langt mindre lønnsom enn hva det har virket som i media.

På bakgrunn av denne informasjonen mener Forbes at Jenner ikke kan regnes for å være milliardær. Magasinet skriver at det er mer realistisk at 22-åringen har en personlig formue på litt under 900 millioner dollar.

Både i 2019 og 2020 har Forbes utnevnt Kylie Jenner til verdens yngste «selfmade» milliardær. Sminkemogulen var bare 21 år da hun fikk utmerkelsen for første gang.

MILLIARDÆR: I mars 2019 ble Kylie Jenner erklært som den yngste selvgjorte milliardæren noensinne. Slik reagerte de berømte Kardashian- og Jenner-søstrene på det. Video: Viaplay. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Stor suksess

De siste åra har Jenner tjent seg søkkrik på sitt eget sminkemerke. I november 2015 lanserte hun Kylie Cosmetics, som siden den gang har vokst seg stadig større.

I november i fjor ble det kjent at Jenner skulle selge hele 51 prosent av selskapet sitt til skjønnhetsselskapet Coty Inc., ifølge The Business of Fashion.

Coty ble grunnlagt allerede i 1904 av François Coty. Den stive prisen var på svimlende 600 millioner dollar, noe som tilsvarer over 5,4 milliarder norske kroner.

- Vi er glade over å ønske Kylie velkommen til vårt selskap og vår familie, sa administrerende direktør i Coty, Pierre Laubies, i en uttalelse den gang.

I et intervju med Forbes i fjor, åpnet 22-åringen også opp om suksessen med sminkeselskapet.

- Jeg dukket opp i noen av butikkene og fortsatte med promoteringen på sosiale medier. Jeg gjorde det jeg pleier, og det funket, fortalte Jenner til magasinet, og la til:

- Jeg hadde ikke forventet noe. Jeg forutså ikke fremtiden, men anerkjennelsen føles veldig bra. Det er en fin klapp på skuldra.

ETTERTRAKTET: TV-profil Emma Ellingsen har over en halv million følgere på Instagram, og det er ikke bare nordmenn som har fått øynene opp for skjønnheten. Video: Steffen Pettersen / Reporter og edit: Kine Falch Vis mer

LES OGSÅ: - Hun ga ham et ultimatum

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer