SJOKKERT: Den suksessfulle modellen Crystal Renn ble sjokkert da hun så det endelige resultatet fra fotoshooten - hun hadde nemlig blitt retusjert fra en norsk størrelse 40, til størrelse 32, minst. Foto: All Over Press
SJOKKERT: Den suksessfulle modellen Crystal Renn ble sjokkert da hun så det endelige resultatet fra fotoshooten - hun hadde nemlig blitt retusjert fra en norsk størrelse 40, til størrelse 32, minst. Foto: All Over PressVis mer

Raser etter å ha blitt retusjert ned flere størrelser

- Da jeg så bildene ble jeg absolutt sjokkert, sier den «store» modellen.

SEHER.NO:  Crystal Renn (24), verden mest suksessfulle «store» modell, er rasende etter at hun ble retusjert ned flere størrelser i en ny reklamekampanje.

24-åringen sier at hun ble sjokkert da hun så de endelige resultatene for hennes fotoshoot for «Fashion for Passion»-kampanjen. Bildene ble tatt av fotografen Nicholas Routzen.

- Da jeg så bildene ble jeg absolutt sjokkert. Jeg satt bare helt målløs i over fem minutter. Det er ikke et nøyaktig portrett av kroppen min på noen som helst måte. Jeg er en størrelse 40 i klær, og det der er minst en størrelse 32, sier Renn i et intervju på Today Show.

Fotografen Routzen har innrømmet at, ja, de har skulpturert figuren hennes. 

- Jeg gjorde ingenting som jeg ikke ville ha gjort mot hvilken som helst andre. Jeg får betalt for å gjøre kvinner vakre, sier han.

Akkurat det utsagnet falt ikke i god jord hos den formfulle modellen.

- Jeg kan forstå små mengder av retusjering, som det å fjerne en kvise, eller å jevne ut huden. Men det å forandre min kropp totalt, er ikke det dette handler om. For meg gir det en helt feil beskjed til kvinner der ute. Jeg vil ikke at unge kvinner skal tro at det å være tynn er den eneste måten å være vakker på. Skjønnhet handler ikke om størrelser.

Crystal Renn, som startet sin modellkarriere som 14-åring har tidligere snakket åpent om sin kamp mot spiseforstyrrelser. Hun ble fortalt at hun måtte miste minst en tredjedel av sin daværende kroppsvekt. Dette vekttapet førte til spiseforstyrrelser og en påfølgende helsekrise.

Modellen tar nå et oppgjør med moteverdens minimale størrelser.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

 
LES OGSÅ: Stjernemodell gikk opp 12 kjolestørrelser