Russiske influensere:

Raser: - Et sjokk

Flere russiske influensere går nå hardt ut mot motehuset.

KRITIKK: Luksusmerket høster kritikk fra flere russiske influensere. Foto: Skjermdump fra Instagram/Anna Kalashnikova

KRITIKK: Luksusmerket høster kritikk fra flere russiske influensere. Foto: Skjermdump fra Instagram/Anna Kalashnikova

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det anerkjente motehuset Chanel ønsker ikke å assosieres med Russland under den pågående krigen med Ukraina. Det erfarer flere russiske influensere, som nå nektes å kjøpe varene deres.

I likhet med flere luksuriøse motemerker har nå Chanel forlatt Russland etter at landet invaderte Ukraina.

Det har fått flere influensere til å rase mot luksusmerket, skriver Expressen.

PUPPESTUNT: To kvinner fra USA la ut en video på Instagram hvor de hadde malt sine halvnakne kropper i det ukrainske og det russiske flagget. Video: Instagram Vis mer

Kan ikke bære plagg i Russland

«Vi kommer ikke til å levere varer til Russland, vi kommer til å stenge butikkene våre og har allerede stengt ned internetthandelen», skrev Chanel i en uttalelse i forbindelse med nedstengingen.

Louis Vuitton og Prada er også blant merkene som har stengt handelen i Russland grunnet krigen, og den russiske befolkningen har derfor måttet bruke andre metoder for å få tak på de siste motetrendene.

KRITISERES: Den russiske influenseren Alla Bruletova har publisert flere videoer på Tiktok sammen med brunbjørnen Tom. Nå raser det inn med kommentarer. Video: Tiktok. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Dubai er blant destinasjonene for de som ønsker å kjøpe luksusmote, og stedet blir også beskrevet som et «eiendomsmekka» for velstående russere.

Hit strømmer altså de russiske influenserne for å kjøpe dyre designerklær og tilbehør.

Forhindres

Flere russiske influensere forteller nå at de blir forhindret fra å kjøpe luksusmerket - også i utlandet.

«De solgte ikke vesken til meg fordi jeg er fra Russland. Butikksjefen sa at de bare selger til russere som skriver under på en kontrakt om at de ikke bærer plaggene i Russland», sier interiørdesigner og influenser Liza Litvin.

FOLKEHELT: Slik endte komikeren Volodymyr Zelenskyj opp som ukrainas president. Video: AP/Youtube/Reddit/Telegram. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

Anna Kalashnikova (37) er også blant influenserne som skal ha blitt forhindret fra å kjøpe varer fra en Chanel-butikk i Dubai.

Hun forteller at hun ble stoppet av butikksjefen da hun skulle kjøpe øredobber og en veske.

«Vi vet at du er en russisk kjendis» skal den ansatte ha sagt til henne.

Influenser og musiker Yana Rudkoskaya (47) kritiserer også det verdenskjente motehuset.

«Dette er et sjokk for en kvinne som har kjøpt Chanel og Chanel Haute Couture i mer enn 20 år», forteller Rudkoskaya.

«Russfobisk» kampanje

Liknende hendelser skal også ha skjedd flere steder i verden, deriblant i Paris og Italia.

Ifølge Daily Mail har Chanels hovedkontor i Frankrike bekreftet de nye retningslinjene, som anses som en del av EUs sanksjoner mot Russlands gjeldende luksusvarer.

Talsperson for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova, har anklaget Chanel for å ha gjort som flere andre luksusmerker og gått med i den «russfobiske kampanjen».

STOLT OG TRIST: Superstjernene Ashton Kutcher og Mila Kunis er stolte av Ukraina, tar oppgjør med Russland og donerer enorme summer i forbindelse med krigen. Vis mer

LES OGSÅ:

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer