Gordon Ramsay

Raser: - Dypt respektløst

Kjendiskokkens Michelin-restaurant ble stormet av klimaaktivister.

STORMET: En talsperson for Gordon Ramsays restaurant i Chelsea i London kaller opptrinnet «respektløst». Foto: Chris Pizzello / INVISION / TT / NTB
STORMET: En talsperson for Gordon Ramsays restaurant i Chelsea i London kaller opptrinnet «respektløst». Foto: Chris Pizzello / INVISION / TT / NTB Vis mer
Publisert

Medlemmer av gruppen Animal Rebellion okkuperte kjendiskokken Gordon Ramsays (56) Michelin-restaurant i London lørdag kveld- Det melder flere britiske medier.

Aktivistene satt seg ved bordene i restauranten, og brakte med seg falske menyer som angivelig skal vise hvor stor påvirkning de ulike rettene på menyen har for klimaet, skriver Sky News.

- Har ikke råd

I en uttalelse fra gruppen sier de at restauranten er et perfekt eksempel på urettferdigheten som nå rammer Storbritannia.

- Mens Gordon Ramsay serverer mat som koster minst 155 pund per person, er mer enn to millioner mennesker avhengig av matbanker som et resultat av denne levekrisen.

Gruppen tar til orde for at istedenfor at restauranter skaper profitt på bekostning av dyr, arbeidere og klimaet, må heller alle få mat ved at man støtter bønder og fiskere.

- For samfunnet, klimaet og dyrene har vi ikke råd til å fortsette på denne måten, sier gruppen i uttalelsen.

Slår tilbake

Ifølge Animal Rebellion skal 14 aktivister ha deltatt i opptrinnet. Restauranten ble stengt som følge av protestene, og aktivistene skal da ha forlatt restauranten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer