Gordon Ramsay

Raser: - Dypt respektløst

Kjendiskokkens Michelin-restaurant ble stormet av klimaaktivister.

STORMET: En talsperson for Gordon Ramsays restaurant i Chelsea i London kaller opptrinnet «respektløst». Foto: Chris Pizzello / INVISION / TT / NTB
STORMET: En talsperson for Gordon Ramsays restaurant i Chelsea i London kaller opptrinnet «respektløst». Foto: Chris Pizzello / INVISION / TT / NTB Vis mer
Publisert

Medlemmer av gruppen Animal Rebellion okkuperte kjendiskokken Gordon Ramsays (56) Michelin-restaurant i London lørdag kveld- Det melder flere britiske medier.

Aktivistene satt seg ved bordene i restauranten, og brakte med seg falske menyer som angivelig skal vise hvor stor påvirkning de ulike rettene på menyen har for klimaet, skriver Sky News.

TRIKS: Kjendiskokken Gordon Ramsay er notorisk for å skjelle folk ut. Det ser ikke datteren Tilly ut til å bry seg om. Video: @gordongram. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Har ikke råd

I en uttalelse fra gruppen sier de at restauranten er et perfekt eksempel på urettferdigheten som nå rammer Storbritannia.

- Mens Gordon Ramsay serverer mat som koster minst 155 pund per person, er mer enn to millioner mennesker avhengig av matbanker som et resultat av denne levekrisen.

Gruppen tar til orde for at istedenfor at restauranter skaper profitt på bekostning av dyr, arbeidere og klimaet, må heller alle få mat ved at man støtter bønder og fiskere.

- For samfunnet, klimaet og dyrene har vi ikke råd til å fortsette på denne måten, sier gruppen i uttalelsen.

Slår tilbake

Ifølge Animal Rebellion skal 14 aktivister ha deltatt i opptrinnet. Restauranten ble stengt som følge av protestene, og aktivistene skal da ha forlatt restauranten.

Politiet ble tilkalt og sier til The Guardian at ingen ble arrestert etter hendelsen.

En talsperson for restauranten uttrykte tydelig misnøye over opptrinnet.

- Alle har rett til å ha sine egne meninger. Men å tvinge seg inn på en restaurant, forstyrre hardtarbeidende ansatte som gjør jobben sin, og ødelegge kvelden for gjester som har ventet måneder på reservasjonene er utrolig upassende og dypt respektløst, sier talspersonen, gjengitt av The Guardian.

FULL FYR: Håvard Lilleheie skal tøffe seg litt ekstra foran mesterkokken Kjartan Skjelde i «Camp Kulinaris», men det går ikke helt etter planen. Reporter: Kine Falch. Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

Animal Rebellion har også markert seg i Norge de siste årene. I 2020 gjennomførte gruppen, sammen med Extinction Rebellion, flere aksjoner i Oslo. De sperret blant annet trafikken på Karl Johan, og limte seg fast i Nærings- og fiskeridepartementet.

LES OGSÅ: - Ble oppriktig bekymret

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer