Bethenny Frankel:

Raser: - Det er villedende

TV-profilen tar et oppgjør med retusjering.

FÅTT NOK: TV-personligheten raser mot kroppspress i sosiale medier. Foto: Broadimage/Shutterstock/NTB
FÅTT NOK: TV-personligheten raser mot kroppspress i sosiale medier. Foto: Broadimage/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forretningskvinne og TV-profil Bethenny Frankel (51) er kanskje alle best kjent fra den populære TV-serien «Real Housewives of New York». Her får seerne et innblikk i realitystjernenes luksuriøse liv, og ikke minst i deres mange intriger og utspill.

Nå raser imidlertid den frittalende 51-åringen mot bruk av filter i sosiale medier i et lengre Instagram-innlegg på stjernens profil.

- Et falskt ideal

Instagram-innlegget viser to bilder av Frankel på stranden iført en grå bikini. Forskjellen på bildene er at et av de er kraftig retusjert, i motsetning til det andre som ikke har på filter.

NAKEN: Britney Spears stiller opp naken på egen Instagram. Vis mer

«Dette er IKKE slik jeg ser ut, og dere vet det siden jeg ikke er forfengelig og viser den virkelige meg. Men hvis jeg hadde postet en versjon av dette hver dag, kan dere begynne å tro at det er det. Dette er bare hvor forvrengt dette har blitt», innleder hun teksten.

51-åringen understreker hvor skadelig filter er for både kvinner og menn, og advarer samtidig for hva disse medfører.

«Filter lyver - det er villedende. Det får kvinner til å føle seg dårlig om seg selv. Det gjør unge jenter usikre og besatt av en uoppnåelig perfeksjon. Det får middelaldrende kvinner og mødre til å føle seg usikre på seg selv. Dette skaper et falskt ideal for menn», fastslår hun videre.

«Det er det motsatte av inspirerende. Det er destruktivt. Det er uansvarlig. Det er usikkert og det er unøyaktig. Det er en grense mellom å prøve å se pen ut og en direkte usannhet», legger hun til avslutningsvis.

NAKENBILDER MOT DONASJONER: Kaylen Ward (20) har samlet inn millioner av kroner for å hindre brannene i Australia. Video: Kaylen Ward / Twitter / NTB Scanpix. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

- Den uheldig sannheten

Dette er imidlertid ikke første gangen som TV-stjernen snakker ut om det å være filterfri. I juni delte hun nemlig et uredigert bilde av seg selv ved bassengkanten iført en bikini.

Her trakk hun fram at nøkkelen til kropps-aksept er «balanse»..

«Her er sannheten. Jeg trener sjeldent. Jeg hater vann. Jeg prioriterer søvn, men mislykkes. Jeg spiser hva jeg vil, men jeg overspiser aldri. Jeg løper rundt som en galning med uendelig energi», skrev hun åpenhjertig under bildene.

«I 20- og 30-årene gikk jeg på diett og trente uendelig, og var mye tyngre og mindre fornøyd med det fysiske utseendet mitt.»

LES OGSÅ: Anastacia: «Alle» har uttalt navnet feil

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer