Oscar-utdelingen 2023:

Raser: - Burde bli fengslet!

Flere reagerer kraftig på eselstuntet, som nå går viralt på sosiale medier.

REAGERER: Eselet Jenny var en av nattas hovedgjester, men ikke alle er like fornøyde. Her ledsaget av vert Jimmy Kimmel. Foto: Rob Latour / Shutterstock / NTB
REAGERER: Eselet Jenny var en av nattas hovedgjester, men ikke alle er like fornøyde. Her ledsaget av vert Jimmy Kimmel. Foto: Rob Latour / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Natt til mandag, norsk tid, var det endelig tid for Oscar-utdelingen igjen. Det har gått ett år siden utdelingen skjedde sist - den gang til stor ståhei.

Da var det nemlig Will Smith (54) som - mildt sagt - stjal showet, da han ga vert og komiker Chris Rock (58) en vaskekte ørefik på scenen. Senere mottok han prisen for beste mannlige hovedrolle.

Nattens utdeling gikk langt roligere for seg, og den var helt fri for skandaler. Eller, var den egentlig det?

Flere seere hevder nå at et av årets vert Jimmy Kimmels (55) stunt gikk langt over streken hva gjelder dyrevelfred.

SLÅR: Will Smith slo komiker Chris Rock under årets Oscar-utdeling etter at Rock vitset om kona til Smith. Video: AP Vis mer

- Gi henne en klem

Han tok nemlig eselet Jenny, fra filmen «The Banshees of Inisherin», opp på scenen. På seg hadde hun en rød sløyfe og et glitrende dekken med teksten «emosjonelt støttedyr», fiølge New York Post.

- Ikke bare er Jenny en skuespiller, men hun er sertifisert støttedyr, eller, det var i hvert fall det vi fortalte flyet som skulle frakte henne fra Irland. Så hvis du er lei deg for at du ikke vant, eller har angst, eller bare elsker esler, kom gjerne opp på scenen og gi henne en klem.

GÅR VIRALT: Eselet Jenny, som gjestet Oscar-scenen i natt, har tatt nettet med storm. Flere er derimot kritiske. Foto: Rob Latour/Shutterstock/NTB
GÅR VIRALT: Eselet Jenny, som gjestet Oscar-scenen i natt, har tatt nettet med storm. Flere er derimot kritiske. Foto: Rob Latour/Shutterstock/NTB Vis mer

Det er ikke kjent om det faktisk var Jenny som sto på scenen med Kimmel, ettersom det i oktober ble kjent at den ekte Jenny hadde pensjonert seg fra skuespilleryrket.

- Hun er et fornøyd esel som løper rundt med andre miniatyresler (...) Hun lever drømmen, uttalte Rita Moloney ved Firecroft Animal Actors til Vulture.

«Burde bli fengslet»

Likevel er det flere som reagerer kraftig på stuntet, og Twitter er fylt til randen av folk som mener det var dårlig gjort mot Jenny, eller «Jenny», å ta henne opp på scenen.

«Du burde blitt fengslet. Det eselet hadde ingenting der å gjøre, hva er galt med deg?!», raser en Twitter-bruker.

«La Jenny være i fred! Hvorfor er det stakkars dyret der??», skriver en annen.

«Mennesker er så flinke til å bruke dyr ...» skriver en tredje, mens en fjerde legger til:

«Dette ser helt ærlig ut som dyreplageri».

STERKE REAKSJONER: Den kjente Youtube-stjernen Brooke Houts klarte med uhell å dele en video der hun slår og spytter på hunden sin. Reaksjonene lar ikke vente på seg. Video: Youtube/Brooke Houts / Rød Løper Vis mer

Flere mener også at Kimmel burde skamme seg, at dyreplageri er «forkastelig» og at esler bør få leve der de trives best - på et gressjorde.

«Hei, Jennifer Anitson, Ellen DeGeneres og Michelle Obama, synes dere det er OK at vennen deres plager dette stakkars eselet?», spør en bruker.

De tre nevnte stjernene er kjent for å bry seg stort om dyrevelfred. De har foreløpig ikke besvart meldingen.

Flere fans peker derimot på at Jenny så ut til å kose seg på scenen, siden kroppsspråket hennes verken tilsa at hun følte seg truet eller plaget.

Jenny, eller det ukjente eselet som spilte Jenny på scenen, har foreløpig ikke kommentert kritikken. Det har heller ikke menneskene bak Oscar-sendingen eller Jimmy Kimmel.

LES OGSÅ: Får massiv kritikk: - Kvalmt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer