«Farmen»-Dagny:

Raser: - Bryter reglene

Reality-deltakeren føler seg urettferdig behandlet.

JUKS: Dagny Vartdal røper detaljer om juks under oppholdet på gården. Foto: TV 2
JUKS: Dagny Vartdal røper detaljer om juks under oppholdet på gården. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Onsdag var det duket for finale av «Torpet», der vinneren skulle stå igjen som et fullverdig medlem på «Farmen».

I forkant av den nervepirrende konkurransen ankom de tre «Torpet»-finalistene, Robert Michael Scott, Lasse Fredheim og Dagny Vartdal, gården. Her fikk de beskjed om at natten skulle tilbringes i et stabbur der det var ordnet tre sengeplasser.

Dette falt ikke helt i smak hos en av de gjenstående finalistene, som valgte å finne et annet sted å tilbringe natten.

- Han bryter reglene

Ved ankomst fikk deltakerne et brev fra programleder Niklas Baarli (33) der det kommer fram hvor de skal sove. Der skal det også ha fulgt med en nøkkel til et avlåst stabbur.

Ifølge Vartdal skulle det også medføre straff dersom de tre gjestene oppholdt seg et annet sted.

DØDSBUDSKAP: Maymona trekker seg fra «Farmen» etter å ha fått høre om farens dødsfall. Bilder: TV 2. Video: Rød Løper. Vis mer

- Vi har fått klar beskjed i år at regelbrudd bli sett alvorlig på. Vi var derfor flere som ventet at det ville komme en reaksjon på dette. Noe som ikke skjedde, forteller Vartdal til Se og Hør.

Likevel var det ikke alle som fryktet straffen. Ifølge Vartdal valgte nemlig Fredheim å sove i hovedhuset to av tre netter.

- Når det da skjer en så stor og alvorlig feil under konkurransen, og det ikke får noen konsekvenser i det hele tatt, så føles det ganske urettferdig, sier hun videre.

Indrejustis

- Det stemmer ikke, fastslår imidlertid Fredheim overfor Se og Hør. Han forklarer at produksjonen ikke skulle straffe deltakerne dersom de brøt med sengearrangementet.

- Det stemmer at jeg sov i hovedhuset den ene natten. Det avklarte produksjonen at det skulle være indrejustis på. Storbonden skulle i såfall gi meg straff for det, legger han til.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl sier at det kun er storbonden som har mulighet til å tildele en eventuell straff mot brudd på gården.

TRAMPER: Det ble dramatisk på Farmen da en av kuene går til angrep på gårdshunden. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

- De tre Torpet-finalistene fikk et brev fra programleder Niklas Baarli. Der sto det at de skulle ligge på stabburet, hvor det var ordnet i stand sengeplasser til dem. Men inne på Farmen er det storbondens ord som er lov, og hvordan det at Lasse la seg et annet sted skulle håndteres ble det da opp til storbonden å avgjøre.

Ut mot produksjonen

Vartdal vektlegger også problematikken rundt en annen feil som skjedde under programmet - en feil som hun selv mener kunne ha endret utfallet av «Torpet»-vinneren.

Finalen gikk ut på at deltakerne måtte svare riktig på spørsmål med tre svaralternativer. Feil svar betydde en strafferunde, før man kunne prøve på nytt.

For å vinne måtte man være førstemann til åtte riktige svar, og det var til slutt Fredheim som trakk det lengste strået og gikk seirende ut av konkurransen. To poeng foran Vartdal og seks poeng foran Scott.

ØKSEUHELL: Det blir blodig alvor i sesongpremieren av Farmen når Einar har et ublidt møte med en øks. Video: TV2 / Rød Løper. Vis mer

Men på det siste spørsmålet, om «hva sykdommen rakitt skyldes langvarig mangel på», svarer Fredheim feil - men får likevel godkjent svaret sitt av programleder Niklas Baarli.

- Jeg blir ganske lei meg. Det er bare en gang i livet man får bli med på noe sånt som Farmen, fortalte Vartdal til Se og Hør, og legger til:

- Når jeg svarer rett på alle spørsmålene, og bare har ett igjen, så kunne det jo være at jeg hadde kommet videre.

TV 2 har beklaget hendelsen, og sier til Se og Hør at de tar hendelsen på aller høyeste alvor.

«71 GRADER NORD KJENDIS»: Cristian Brennhovd er uenig med de andre deltakerne da de skal handle inn til middag. Video: Discovery + Vis mer

LES OGSÅ: Dette bruker hun én million på

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer