Nils Kvalvik og «Torpet»:

Rasende på TV 2

Ble kastet ut av programmet. Partene er fortsatt svært uenige.

FORBANNA: Nils Kvalvik måtte forlate «Farmen» etter den mye omtalte fyllefesten i 2020. På «Torpet» ett år måtte han igjen pakke sakene sine etter regelbrudd. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nils Kvalvik (40) fikk mye oppmerksomhet i fjorårets «Farmen», spesielt da flere deltakere ble tatt i å besøke hytter i nærheten, og dermed bryte de strenge coronarestriksjonene i «Farmen»-produksjonen.

Kvalvik var en av dem, og da én av de skyldige måtte forlate innspillinga i fjor bestemte han seg for å ta en for laget og reise hjem.

I høst, ett år etterpå, gjorde 40-åringen comeback i sidekonkurransen «Torpet». Men det viste seg at det ikke skulle vare fryktelig lenge.

Under fem uker etter at innspillinga startet, ble han nemlig kastet ut igjen. Nok en gang fordi produksjonen mener han har brutt reglene.

- Sint

Det er i episoden som ble sluppet på TV 2 Play natt til fredag at det blir klart at finnmarkingen er ferdig i programmet. Det skjer, for mange, på en oppsiktsvekkende måte.

- Jeg ble bare skikkelig, skikkelig forbanna på TV 2 og Strix (produksjonsselskapet, journ. anm.). Jeg blir sint bare jeg tenker på det, sier Nils Kvalvik til Se og Hør i dag.

FIKK GOD KLEM: Daniel Godø og Nils Kvalvik hadde et godt forhold inne på den lille gården, og tok avskjed med hverandre på et like vennskapelig vis. Foto: Alex Iversen / TV 2
FIKK GOD KLEM: Daniel Godø og Nils Kvalvik hadde et godt forhold inne på den lille gården, og tok avskjed med hverandre på et like vennskapelig vis. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Bakgrunnen for dramatikken er at deltakerne, og produksjonen, en dag finner ut at kuene på gården har rømt. Ifølge den hjemsendte deltakeren tok de med seg kamerateamet og prøvde å finne dyra.

- Vi snakker om husdyr som skal melkes to ganger om dagen, de har det ikke bra når de går alene - det er dyremishandling. Samtidig var vi avhengige av melk inne på gården.

Kvalvik fortsetter:

- Jeg spurte en i produksjonen om han kunne komme med melk til oss. Han så på meg og sa, «Nils, om dere vil ha melk, så gå ut og finn kuene». Jeg sa at det var greit, at jeg skulle gå å finne dyra. Og at jeg ikke kom tilbake før jeg fant dem. «Bare finn dem», var beskjeden jeg fikk i retur.

Se svaret fra TV 2 lenger ned i saken.

Gikk i 14 timer

Kvalvik bedyrer at han til og med snakket med dyreansvarlig på gården, som pekte i retning der hennes egen gård ligger, og der dyra holder hus til vanlig.

- Hun sa at de mest sannsynlig gikk i den retninga over fjellet. Så jeg ga beskjed om at jeg skulle gå på ettermiddagen, og at jeg mest sannsynlig havnet på gården hennes til slutt. At hun i så fall fikk kjøre meg tilbake igjen, forteller han.

EXIT 1: Nils Kvalvik tok en for laget og reiste hjem fra «Farmen» i fjor. Nå mener TV 2 at han har brutt reglene igjen. Foto: TV 2
EXIT 1: Nils Kvalvik tok en for laget og reiste hjem fra «Farmen» i fjor. Nå mener TV 2 at han har brutt reglene igjen. Foto: TV 2 Vis mer

Ifølge ham selv hadde han bare spist fire tomater den dagen. Han tok med seg kraftfôr og toalettpapir, og satte i vei på leting etter kyra. Han gikk og gikk, i 14 timer - i godt og vel tre mil totalt. Selv om det omsider ble natt.

- Jeg rotet meg bort inne i skogen og plutselig var det bekmørkt. Jeg møtte utallige kyr gjennom natta, men ikke de som var våre. Det var kaldt og jævlig.

Tilkalte ambulanse

Til slutt ble en medtatt «Torpet»-deltaker funnet av en mann som var ute og kjørte en skogsmaskin.

- Jeg tipper han trodde at jeg var en mentalpasient som hadde rømt eller noe. Han tilkalte i hvert fall ambulanse. De kom og spurte hva som foregikk, og jeg sa at jeg hadde vært på leting etter kyra. Jeg ba dem ringe TV 2 og si at jeg var kommet til rette, forklarer Kvalvik.

Så ble politiet involvert, mener 40-åringen.

- Det var de som tok kontakt med TV 2 og Strix. Politiet lurte vel på hvorfor en deltaker var ute på vandring uten mat og elektroniske hjelpemidler på fjellet. Uten at noen etterlyser ham. Men akkurat dét skjønner jeg, at jeg ikke var etterlyst - for jeg hadde gitt beskjed om at jeg kom til å gå fram til jeg fant kuene, og at de ikke trengte å bekymre seg.

- Ble for dumt

Etter en kort legevisitt var Nils Kvalvik igjen tilbake på den lille sidegården.

Alt skal ha vært - nesten - som normalt, men da de gjenværende deltakerne gjorde klart for kamp mellom Mohamed Sarmadawy (27) og Amalie Lund (24), lå det et brev på kampplassen, som Daniel Godø (29) leste høyt.

EXIT: Amalie fikk velge gren, men trakk det korteste strået i søndagens «Farmen»-tvekamp. Den 30 år eldre motstanderen Heidi hadde en god følelse hele veien. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

I brevet sto det at Nils igjen hadde brutt reglene, at det ikke ble noen kamp - og at eks-«Farmen»-deltakeren måtte pakke sekken og reise hjem. Igjen.

- Først trodde jeg at det var en spøk, så jeg begynte å le. Det ble bare for dumt. Alle var forberedt på at Mohamed og Amalie skulle i kamp. Daniel leste brevet som lå der, og stoppet litt opp underveis. Da han hadde lest ferdig tenkte jeg «hva faen er dette». Jeg fikk ikke et eneste forvarsel om hva som skulle komme. Det var ekstremt rart.

MÅTTE DRA: Daniel Godø (til venstre) leste opp et brev før kampen mellom Amalie Lund og Mohamed Sarmadawy. Der sto det at Nils Kvalvik måtte forlate «Torpet». Foto: Alex Iversen / TV 2
MÅTTE DRA: Daniel Godø (til venstre) leste opp et brev før kampen mellom Amalie Lund og Mohamed Sarmadawy. Der sto det at Nils Kvalvik måtte forlate «Torpet». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Tok oppgjør med TV 2

Han er sterkt kritisk til det som skjedde og føler seg mildt sagt urettferdig behandlet.

- De sier regelbrudd, men jeg sier «reis til helvete». Det der er ikke et regelbrudd. Ber du en finnmarking om å lete etter kyr for å få melk - da går han og gjør nettopp det. Jeg ble ikke forbanna for at jeg måtte hjem, men for at produksjonen ikke har baller nok til å ta det på en ordentlig måte med meg. De gjorde det feigeste de kunne gjøre ved å opplyse om dette i et brev og ikke direkte med meg lenge før.

Og:

ORDKRIG: Kjell Strand var fryktelig bitter og mener feil mann røk ut av søndagens «Farmen»-tvekamp. Robert Michael Scott fyrer tilbake. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- De sa til meg at jeg hadde gått for å oppsøke folk, men om jeg skulle gjort det ville jeg jo gått i stikk motsatt retning. Det hadde tatt meg et kvarter å gå ned til Hurdal sentrum, mener han.

- Så du var på tro og ære bare ute etter kuene?

- Ja, og det var det som gjorde meg så forbanna da jeg fikk den beskjeden. Jeg sa det til TV 2 på hotellet etterpå òg, at jeg står for tabbene jeg gjør - som jeg gjorde i «Farmen» i fjor. Men denne gangen gjorde de en stor feil, og det gjorde meg rasende.

Kanalen slår tilbake

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier til Se og Hør at deltakerne hadde fått beskjed om at de kunne lete etter kyra i nærheten av «Torpet», men ikke mer enn det.

- Det ble aldri gitt tillatelse til at de kunne legge ut på vandring langt fra gården, uten at folk fra produksjonen var med. Alle deltakerne hadde fått klar beskjed om dette. Og det var vårt klare inntrykk at dette var noe alle var innforstått med. Det er derfor ikke riktig at Nils fikk klarsignal til å legge ut på en flere timers lang vandring etter kuene på egen hånd, uten at noen fra produksjonen var med, fastslår han.

REDDET FRA KAMP: Mohamed Sarmadawy (til høyre) trodde han skulle i kamp mot Amalie Lund. Isteden ble Nils Kvalvik sendt rett hjem. Foto: Alex Iversen / TV 2
REDDET FRA KAMP: Mohamed Sarmadawy (til høyre) trodde han skulle i kamp mot Amalie Lund. Isteden ble Nils Kvalvik sendt rett hjem. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Han understreker at produksjonen baserer seg på en gjensidig tillit mellom deltakere og crew.

- Det at Nils valgte å forlate innspillingsstedet uten å avklare det med produksjonen, fikk den konsekvensen at vi mistet oversikten over hvor han var. Nils valgte å se vekk fra avtaler og sikkerhetsregler og satte seg selv i fare. Siden vi ikke visste hvor han var, ble det vanskelig for produksjonen å hjelpe Nils ut av den situasjonen han hadde havnet i.

- Ingen avtale

Det første livstegnet fra «Torpet»-deltakeren skal produksjonen ha fått da kona hans ringte dagen etter og fortalte at han befant seg på legevakta.

- Nils var sliten, men ellers i fin form. Vi hentet ham på legevakta og fraktet ham tilbake til opptaksstedet, sier Dahl, som forteller at Kvalvik måtte forlate Torpet fordi han ikke «overholdt de reglene som var satt for deltakerne i opptaksperioden».

- Ingen deltagere kan forlate opptaksstedet uten å gjøre avtale med produksjonen først. Nils hadde ikke gjort noen slik avtale. I stedet satte han seg selv i fare ved å forlate stedet, og å legge ut på en så lang vandring gjennom skogen at han til slutt ikke greide å finne veien tilbake selv.

- Svært skuffet

For litt over en uke siden kunne Se og Hør avsløre, og vise bilder av, at «Farmen»-deltakerne Robert Michael Scott (54) og Herman Herberth Herding (24) hadde kontakt med utenforstående og fikk smuglet inn mat på gården.

De lånte også en telefon og ringte hjem til sine kjære, noe Se og Hør har video av.

REGELBRUDD: Vi har gjennom årene hatt flere tilfeller av regelbrudd inne på «Farmen». Nå har også juks i årets sesong blitt avslørt. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Så hvorfor får Scott og Herding bli værende i programmet mens Kvalvik blir kastet ut?

- Robert og Herman forlot aldri opptaksstedet. De møtte noen tilfeldige forbipasserende inne på «Farmens» opptaksområde, midt på dagen, mens de jobbet med et ukesoppdrag. At dette møtet faktisk hadde funnet sted hadde vi bare mistanker om på det tidspunktet, sier pressesjef Dahl til Se og Hør.

- Hvorfor får han en slik beskjed gjennom et brev rett før en kamp når han har vært tilbake en stund og aner fred og ingen fare?

VEKTRAS: Robert «Norwayrob» Scott raste ned i vekt og ble ikke kjent igjen av barna sine etter oppholdet på «Farmen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Vi valgte å gjøre det på denne måten fordi Mads (Hansen, programleder, journ.anm.) ikke kunne være der den dagen. Et brev var den enkleste måten å løse det på, sier pressesjefen til Se og Hør, før han legger til at kanalen hadde en lang og rolig prat med Nils Kvalvik da de kom tilbake til hotellet i Hurdal.

- Han var svært skuffet over å måtte forlate «Torpet», noe han ga klart uttrykk for i samtalen. Vi avsluttet dagen med en hyggelig middag sammen, konstaterer han.

LES OGSÅ: Tar grep - dette har aldri skjedd før

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer