Bill Cosby dømt i retten:

Rasende Cosby funnet skyldig på alle punkter: - Ditt rasshøl

Fikk svaret i retten i dag.

LETTET: Lili Bernard, Therese Serignese og Victoria Valentino var tydelig lettet over dommen, som fant Bill Cosby skyldig i å begå grove seksuelle overgrep mot Andrea Constand. Hendelsen fant sted i 2004. Video: CNN Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Den tidligere komikeren og tv-profilen Bill Cosby (80) ble torsdag dømt for å ha dopet ned og misbrukt en kvinne.

Han ble av juryen i retten i Pennsylvania funnet skyldig på alle punkter i tiltalen. Det skriver nyhetsbyrået AP.

Han er dømt for grove seksuelle overgrep mot Andrea Constand, som fant sted i 2004. Han skal angivelig ha tatt dommen svært dårlig.

Han skal ha sagt at han er «lei av» statsadvokat Kevin Steele, som i retten argumenterte for å fjerne mulighetene for kausjon. Steele mente nemlig at Cosby potensielt sett kunne rømme, fordi han eier et eget fly.

- Han har ikke et fly, ditt rasshøl, sa Cosby i retten, ifølge Reuters.

Utenfor rettsbygget kunne en derimot høre jubel. Flere av kvinnene som har anklaget Cosby for overgrep sto utenfor å feiret da dommen falt. Advokat Gloria Allerd sto sammen med kvinnene.

Kan få lang fengselsstraff

Tidligere torsdag kveld ble det kjent at juryen hadde kommet til en enighet i saken, som ble presentert i retten kort tid etterpå.

Han risikerer ifølge AP hele ti år i fengsel for hver av tiltalepunktene, som sammenlagt kan utgjøre en straff på 30 år. Straffeutmålingen er imidlertid ikke kjent ennå.

Det var i fjor sommer at rettssaken mot Bill Cosby ble annullert etter at juryen i saken ikke klarte å komme til enighet, men tidligere i april gjorde påtalemyndigheten et nytt forsøk.

Cosby har hele tida hevdet at møtet med Andrea Constand var under samtykke.

For to uker siden startet den nye rettssaken mot den nå fallerte komikerlegenden, som tidligere ble kalt «USAs far». Cosby var tiltalt for å ha dopet ned og forgrepet seg på Andre Constand i 2004. Titalls andre kvinner har kommet med liknende anklager.

Andrea hevder at hun våknet med Cosbys hånd inni seg. Komikeren mener det bare var «kosing»

Dette er han nå dømt for i retten. Amerikansk presse skriver at dette er den første store dommen etter #MeToo-bevegelsen i en kjendissak. Bevegelsen ble et tema da juryutvelgelsen fant sted.

- Kjenner dere til, har lest eller sett noe om metoo-bevegelsen, eller anklagene om seksuelle overgrep i underholdningsbransjen, spurte dommer Steven T. O'Neill.

Ifølge The New York Times bekreftet 119 av 120 personer at de har det. Den ene som hevdet å ikke ha kjennskap til saken, eller hørt om metoo-bevegelsen, ble også den eneste som ble valgt inn i juryen mandag.

Dagen endte med at 91 potensielle jurymedlemmer ble fjernet,

Tre blå piller

Constand hadde en administrativ lederstilling for kvinnelaget i basketball ved Temple University. Cosby var en ivrig støttespiller og pengegiver til universitetet.

Hun fortalte i retten tidligere i april at hun så på ham som en mentor og venn helt til vennskapet tok en mørk vending. Det skjedde da hun dro hjem til ham for å diskutere planene sine om å forlate Temple.

Cosby skal da ha tilbudt henne tre blå piller for å få henne til å slappe av. Selv sier Constand at hun tok dem fordi hun trodde de var urtemedisin, men at hun veldig snart begynte å føle seg svimmel.

ANNULLERT: Dommeren i saken mot Bill Cosby har kommet fram til at saken skal annulleres, etter at juryen i flere dager har forsøkt å komme til enighet - uten å lykkes. Video: CNN Vis mer

Cosby skal så ha ført henne bort til en sofa. Der skal han, ifølge Constands vitnemål ha begynt å forgripe seg på henne.

- Jeg klarte ikke å kjempe meg fri fra ham, sa Constand, ifølge Variety.

Tidligere i april ble det kjent at Constand inngikk et forlik på 3,4 millioner dollar med Cosby i 2006, etter at hun gikk til sivilt søksmål mot ham. Etter hvert besluttet hun likevel å hjelpe påtalemyndigheten med å reise en strafferettslig tiltale.

LES OGSÅ: Dette ble for mye for Blac Chynas fans

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer