PROVOSERTE: - Jeg må tydeligvis gå noen runder med meg selv, sier Sterri til Dagbladet etter å ha fått reaksjoner på sine uttalelser. Foto: SCANPIX
PROVOSERTE: - Jeg må tydeligvis gå noen runder med meg selv, sier Sterri til Dagbladet etter å ha fått reaksjoner på sine uttalelser. Foto: SCANPIX Vis mer

Rasebråk i "Grease"

Tom Sterris uttalelse provoserte jurykollega Vibeke Sørli.

SEHER.NO: - Jeg er ikke rasist, men "Grease" handler om USA i 1959 . mens det fremdeles var sterke rasemotsetninger. Å ha en svart Danny i hovedrollen skurrer for meg, sier juryformann Tom Sterri ifølge Dagbladet i kveldens episode av TVNorges nye reality-konkurranse .


Sterri får imidlertid liten støtte av de andre dommerne i programmet - som skal finne en jente og en gutt til hovedrollene i en ny oppsetning av den berømte musikalen i Oslo Spektrum 20. november.


- "Grease" er en klassisk og tidløs musikal, men den må gjenspeile nye tider. Hip hop er i dag det rocken var på 50- og 60- tallet. Derfor kan Danny godt være svart, sier Vibeke Sørli, som i mange år har jobbet i det flerkulturelle dansemiljøet.


Hun mener Sterri har vært for mange år ved institusjonsscener og har liten peiling på det som skjer på de frie scenene og blant dansere i undergrunnen.De to andre dommerne - Geir Bie og Guri Schanke - mener talent, og ikke hudfarge bør stå i fokus.


- Vi vil se bra teater, og da er det talent som teller, sier Schanke til Dagbladet.

Sterri innrømmer at han er villig til å se på muligheten for en mørkhudet "Danny" med nye øyne etter kritikken.

- Det er ingen realisme i at en gjengleder i USA på slutten av 50-tallet skulle være svart. Men jeg må tydeligvis gå noen runder med meg selv, sier han."Grease" ser du på TVNorge onsdager kl. 20.


Har du et kjendistips? Send det til seher@seher.no!Se video fra "Grease"-audition i Oslo:


[obj:media:6535]

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.