KRITISK: Wenche Foss er ikke enig i Mira Craigs utspill om at negative tanker kan føre til for eksempel kreft. Foto: Scanpix
KRITISK: Wenche Foss er ikke enig i Mira Craigs utspill om at negative tanker kan føre til for eksempel kreft. Foto: ScanpixVis mer

- Rart at hun blir sur på meg

Mira Craig slår tilbake mot kritikken fra Wenche Foss.

SEHER.NO: - Det sies jo at for eksempel kreft i veldig mange tilfeller forårsakes av skyldfølelse.

Dette var noe av hva den kjente norske artisten Mira Craig (27) mandag uttalte i et intervju med VG på mandag. Craig mener nemlig at kroppen kan helbrede seg selv og at mange sykdommer ofte skyldes negative tanker.

Tirsdag kom reaksjonen - fra selveste Wenche Foss (92), teaterdronningen som var en av de første til å fronte kreftsaken da hun i 1971 fikk brystkreft.

- Dette er til de grader å bagatellisere all den forskning som er gjort de siste tiårene. Vi skal være takknemlige for alle fremskritt forskningen gjør, og kreft er en grusom sykdom, sa 92-åringen til VG.

Nå tar MGP-aktuelle Mira til motmæle. Til Seher.no legger hun nemlig ikke skjul på at hun stiller seg svært undrende til kritikken fra Wenche Foss.

- Selvfølgelig er det ikke sånn at kreft bare skyldes negative tanker! Røyker man sigaretter i 50 år, så blir man jo mest sannsynlig syk. Jeg sa at kreft kan skyldes tankene, og da er det rart at hun blir sur på meg, forteller en småamper Mira til Seher.no.

Craig står fast ved alt som kom fram i intervjuet med VG. Og hun føler seg ikke feilsitert.

- Nei, det gjør jeg ikke. Skyldfølelse kan være en av grunnene til sykdom, var hva jeg sa. Men som sagt, røyker man sigaretter og drikker champagne i 50 år - da blir man ofte syk. Tankene kan være én av grunnene, men å pumpe gift inn i kroppen er selvsagt en annen, sier Mira Craig til Seher.no.


Craig har tidligere stilt opp for Kreftforeningen. Generalsekretæren i foreningen er derfor overrasket over artistens kontroversielle utspill.

- Jeg synes det er synd at hun kommer med et slikt utspill, og jeg kan heller ikke skjønne at hun mener det. Det hun sier blir lagt merke til, sa Anne Lise Ryel til VG tirsdag.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ:  Jeg forstod ikke den delen