VALGKAMPSTART: Høyre-leder Erna Solberg er godt i gang med valgkampen. Her er hun under en pressekonferanse i Oslo tirsdag. Foto: SCANPIX
VALGKAMPSTART: Høyre-leder Erna Solberg er godt i gang med valgkampen. Her er hun under en pressekonferanse i Oslo tirsdag. Foto: SCANPIXVis mer

- Rart at de fokuserer på vekta

Høyre-lederen slår tilbake mot landets største avis...

SEHER.NO: Det var forrige søndag at VG på sin forside skrev at "Erna Solberg svømmer for å gå ned i vekt". Det synes ikke Høyre-lederen noe spesielt om.

- Jeg er politiker, og synes at fokuset bør ligge på politikken. Jeg synes det er litt rart at landets største avis bruker så mange sider på det, istedenfor å bruke sider på hva vi politisk vil - som jo er det som betyr noe for folk. Men jeg har lært meg å leve med det, så jeg bryr meg ikke så mye om det, sier hun til Seher.no.

At 48-åringen svømmer så ofte hun kan, det legger hun derimot ikke skjul på.

- Jeg har egentlig alltid svømt, men jeg har svømt mer de siste årene. Det er alltid vanskelig å få tid til svømmingen, men jeg svømte når jeg var liten - og forsøker å svømme så ofte som jeg får tid fortsatt. Man får energi og litt styrke, og det er jo viktig å ha sterke muskler slik at ryggen holder og slike ting.

Seher.no møter Erna på restauranten Løvebakken like ved Stortinget. Og Solberg, som er en outsider til statsministerposten etter årets valg, synes det bør være det politiske som står i fokus i disse dager - også hos VG.

- VG er ekstremt opptatt av dette, de selger denne vektklubben sin. Jeg også skjønner at VG ikke bare er nyheter, men også en kommersiell bedrift. I Intervjuet spurte de meg og fire andre kvinnelige politikere om hvordan de trente, og det ble nok litt mye meg og lite de andre, forteller Høyre-lederen, som likevel ikke lar seg påvirke nevneverdig.

- Jeg skjønner det jo. VG har i mange år vært veldig opptatt av disse tingene. Det er nok en del av salgsstrategiene deres.

- Svømmer du for å gå ned i vekt, eller for å holde energien på topp? 

- Det er for å holde energien på topp. Men det er også fordi jeg mener at man bør forsøke å holde seg i god fysisk form. Jeg er veldig lite syk, og har få sånne problemer egentlig - men man bør passe på å ha gode muskler. Så er det selvfølgelig fint hvis man går ned i vekt også, smiler 48-åringen til Seher.no.

Torsdag fortalte Erna Solberg i Seher.nos sommerprat at det hender hun blir skjelt ut på gata på grunn av at hun er politiker.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - En helt forferdelig dag

Se videointervjuet med Erna Solberg her:


[obj:media:7930]