UNG BESTEFAR: Komiker Terje Sporsem (40) har ført generasjonene videre tidlig. Kommer det til å fortsette sånn? Det gjenstår å se. Her fra Komiprisen onsdag kveld. Foto: Andreas Fadum
UNG BESTEFAR: Komiker Terje Sporsem (40) har ført generasjonene videre tidlig. Kommer det til å fortsette sånn? Det gjenstår å se. Her fra Komiprisen onsdag kveld. Foto: Andreas FadumVis mer

Terje Sporsem:

- Rart å tenke på at jeg kan bli oldefar som 60-åring

Terje Sporsem (40) elsker livet som nybakt bestefar.

Det er gått halvannet år siden komiker Terje Sporsem (40) ble bestefar for første gang, etter at eldstedatteren Emilie Sporsem Larsen (20) fikk en sønn i september i fjor.

Komikeren hadde selv fylt 20 år da Emilie kom til verden.

Hvorvidt familieforøkelsene fortsetter i samme tempo for Sporsem-familien, gjenstår å se. Men er Sporsem klar for å - potensielt - bli oldefar i en alder av 60?

FAMILIEUTVIDELSE: Terje med datteren Emilie i 2011. Nå har hun blitt mor og han bestefar. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
FAMILIEUTVIDELSE: Terje med datteren Emilie i 2011. Nå har hun blitt mor og han bestefar. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

- Prøver å være kul

- Oi, det er en veldig rar tanke, når du påpeker det, forteller Sporsem, da Seoghør.no møtte ham under Komiprisen-utdelingen denne uken.

- Du kan potensielt bli tippoldefar rundt 80-årsalderen, hva tenker du om det?

MOROMANN: Terje Sporsem under premieren av standupshowet «Religion» i slutten av januar. Foto: Tore Skaar
MOROMANN: Terje Sporsem under premieren av standupshowet «Religion» i slutten av januar. Foto: Tore Skaar Vis mer

- Ååå herlighet, jeg kommer til å bli en gammel testament-fyr, det er det jeg blir. Det passer bra, for jeg snakker om religion i forestillingen min. Jeg blir Abraham. Jeg blir en sånn patriark, spøker komikeren.

40-åringen legger ikke skjul på at han trives godt i bestefarrollen, selv om hverdagen ikke har endret seg betydelig.

- Se denne bestefaren her da! Ha-ha. Det er veldig gøy, altså. En herlig liten krabat. Vi har det gøy sammen og ting har ikke blitt så annerledes, egentlig, sier Sporsem, og legger til:

- Jeg prøver å være en mellomting mellom en typisk bestefar og en ungdommelig én. Jeg har tøfler, men prøver å være kul.

Nominert til pris

Terje Sporsem, som er gift med Katrine Myrenget, var nominert til «Årets standupkomiker» under Komiprisen, som ble arrangert på Latter i Oslo, men måtte se seg slått av Jonas Kinge Bergland.

Til tross for at NRK droppet å vise årets utdeling på tv, manglet det ikke på oppmøtte komikere på den røde løperen. Det var imidlertid én stjerne som manglet under årets prisutdeling. I februar gikk humorhelten Åsleik Engmark bort, og hans kolleger holdt ikke igjen på lovord om den folkekjære komikeren.

Terje Sporsem beskriver Åsleik Engmark som en «veldig god venn».

HUMORHELT: Åsleik Engmark døde 12. februar i år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HUMORHELT: Åsleik Engmark døde 12. februar i år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Det er selvfølgelig utrolig trist at han ikke er her i kveld. Han har betydd så mye for norsk humor og han har betydd så mye for meg. Jeg har gjort så mye fint sammen med ham, så det er utrolig trist, sier Sporsem til Dagbladet, før han fortsetter:

- I bransjen er vi flinke til å snu det triste til det positive, så i stedet for å tenke at det er trist at han ikke er her, så hedrer vi ham for den fantastiske personen han er, sier den blide sunnmøringen.

LES OGSÅ: Terje Sporsem er blitt bestefar