DØD: Rapperen Guru (til venstre) døde tirsdag etter lengre tids kamp mot kreften. Her med produsenten og kameraten Solar i august i fjor.  Foto: All Over Press
DØD: Rapperen Guru (til venstre) døde tirsdag etter lengre tids kamp mot kreften. Her med produsenten og kameraten Solar i august i fjor. Foto: All Over Press Vis mer

Rappestjerne død av kreft

Holdt sykdommen skjult for omverden.

SEHER.NO: Tirsdag ble det kjent at den amerikanske rappestjernen Guru, eller Keith Elam (43), som han egentlig het, har gått bort etter lengre tids kamp mot kreftsykdommen.

Ifølge Daily Mail skal rapperen ha ligget i koma den siste måneden, etter at han ble hasteinnlagt på sykehus som følge av et hjerteinnfarkt.

Svært få skal ha visst at stjernen kjempet mot kreft, og dødsfallet har kommet som et sjokk på hans mange fans. 

Guru ble superstjerne på 80-tallet som del av rap-suksessen Gang Starr, som han dannet med den Grammy-vinnende produsenten DJ Premier.

Hans nære venn og produsent de siste årene, Solar, bekrefter i en uttalelse at Guru døde som følge av kreft.

- Guru slet med denne sykdommen i over ett år. Og etter at de utallige behandlingene han har fått i samarbeid med medisinske eksperter ikke klarte å gjøre han frisk, døde den legendariske artisten av sykdommen, sier Solar.

Gang Starr lanserte seks kritikerroste album frem til duoen ble oppløst i 2003, som følge av konflikter mellom Guru og Premier. Etter samarbeidet med Premier, som inkluderte sanger som «Jazz Thing», skapte Guru 7Grand Records med Solar. 

Solar skal også ha offentliggjort et brev han hevder er skrevet at Guru dedikert til rapperens fans.

Tonen på brevet har imidlertid fått fansen til å tvile på hvor ekte det er.

- Jeg skriver dette med tårer i øynene, ikke av sorg, men av glede for det fantastiske livet jeg har levd og alle de fantastiske menneskene jeg har hatt gleden av å treffe, er blant det som står i det angivelige brevet.

Rapperen skal også ha skrevet at han ikke ønsker at Premier skal ha noe med hans arbeid å gjøre etter hans død.

- Jeg vil ikke at min eks-DJ skal ha noe med navnet mitt å gjøre, eller bruke det i forbindelse med arrangementer. Og jeg har instruert mine advokater til å følge opp dette. Jeg har ikke hatt noe med han å gjøre de siste syv årene i livet og ønsker ikke å ha noe med han å gjøre i døden, står det videre.


Etter Gang Starrs splittelse i 2003 slapp Guru en rekke Jazzmatazz album, hvor han blandet jazz, soul og samarbeidet med artister som The Roots, Chaka Khan, Erykah Badu og Jamiroquai.

Han fortsatte også å turnere med et band og produsenten Solar. 

Guru etterlater seg sønnen KC.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Berømt filmprodusent er død